یاسوج - ایرنا -رییس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: براساس تصمیم جدید ستاد کوچ زمان حرکت عشایر مناطق گرمسیری استان که پیشتر ۲۰ اردیبهشت تعیین شده بود به هفتم همین ماه تغییر کرد.

سلمان محمدی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد:عشایر کهگیلویه و بویراحمد به دلیل تبدیل مراتع به بهمن که منجر به سختی زندگی آنان و آسیب به دام هایشان شده خواستار تغییر زمان کوچ به مناطق ییلاقی شده بودند.

وی با بیان به اینکه مراتع مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد تازه رویش کرده است و پشتوانه کافی ندارند، تصریح کرد: هیچ یک از عشایر تا زمان اعلام شده حق ورود به مناطق ییلاقی را ندارند.

وی تاکید کرد: چرای دام در مناطق ییلاقی باعث از بین رفتن مراتع می شود به همین دلیل زمان ورود عشایر به مناطق سردسیری براساس تقویم سالیانه ۲۰ اردیبهشت است که البته براساس شرایط اقلیمی تغییر می کند.

محمدی خاطرنشان کرد: فرسایش خاک یکی دیگر از پیامدهای آسیب کوچ زودهنگام عشایر است که با لخت شدن مراتع از سبزه ،شرایط برای بروز سیل و شسته شدن خاک در بارندگی ها فراهم می شود.

رییس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در زمان حاضر بیش از ۲۰تیم ثابت و سیار برای پیشگیری از کوچ زودهنگام عشایر به مناطق ییلاقی در گلوگاه های استان مستقر شده اند.

وی تاکید کرد: کوشک، مور پریسه،تنگ المجن،گرکلاغ نشین،پل خیرآباد،سه راهی پازنان، تنگ برایی، شب لیز، پل دزک، پل بریم،دم تنگ ماغر،تنگ شاه حمزه،دلی آب برم و تنگ لنده از جمله مناطقی هستند که گروه های حفاظتی در آن مستقر شده اند.

محمدی عنوان کرد:برای کنترل محورهای مواصلاتی و خروجی شهرستان‌ها و نیز به منظور جلوگیری از کوچ زودهنگام و خارج از فصل دامداران و انتقال دام به مناطق ییلاقی ۳۵ نفر از نیروهای حفاظتی منابع طبیعی به صورت شبانه‌روزی در کمپ‌های کنترل کوچ مستقر شده اند.

کهگیلویه و بویراحمد دارای ۲۲ هزار خانوار کوچرو و نیمه کوچرو است.

خانوارهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد در مناطق گرمسیری جنوب استان در گچساران، کهگیلویه، جنوب چرام، لنده و جنوب و غرب بهمئی مستقر هستند.

۱۲ درصد از جمعیت استان ۷۲۶ هزارنفری کهگیلویه و بویراحمد را عشایر تشکیل می دهند.