به گزارش ایرنا از تلویزیون اینترنتی کتاب، محسن نجفی در برنامۀ گفتوگو محور مثبت کتاب خانواده با اشاره به کتابهایی که تاکنون از سوی او منتشر شده است، گفت: نخستین کتاب بنده با مشارکت میثم رشیدی مهرآبادی با عنوان «معلم شهر؛ به یاد معلم شهید، قدرتاله چگینی» منتشر شده است. این کتاب بعدها با اضافات و ویرایش با عنوان «خیابان تبریز» منتشر شد.
نجفی با اشاره به اینکه هرکدام از کتابهایش را به یکی از چهارده معصوم هدیه کرده است، افزود: از ابتدای کار نویسندگی برای شهیدان نیت کردم تا نوشتن هرکدام از این آثار را به یکی از چهارده معصوم (ع) تقدیم کنم و اینکار را با توجه به سرنوشت، فضای زندگی و خلقیات آن شهید انجام دادم.
او ادامه داد: کتاب دیگر، «مصطفی خوبیها» است که به همت اداره کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قزوین منتشر شده است. این کتاب در مورد شهید مهندس مصطفی حقشناس از شهدای شاخص ترور استان قزوین است. کتاب دیگر، «روزهای عینخوش» است که محتوای آن دربارۀ خاطرات پسرعموی پدرم، علی نجفی، جانباز دوران دفاع مقدس است.
لبخند ماه، کتابی دربارۀ تنها شهید روستای امیرآبادنو
این نویسنده اظهار کرد: کتاب دیگری که اخیراً رونمایی شد «لبخند ماه» است. این کتاب در مورد شهید مدافع حرم، جاویدالاثر الیاس چگینی است که توسط انتشارات روایت فتح به چاپ رسیده است. تصمیم داشتم بهطور جدیتری در عرصه نویسندگی ورود کنم و البته به سبب علاقهای که به شهید آوینی داشته و دارم، به همین جهت انتشارات روایت فتح را انتخاب کردم. در سایت انتشارات، ایده را ارسال کردم و پس از رفتوبرگشتهایی کتاب توسط این انتشارات به چاپ رسید. شهید الیاس چگینی متولد روستای امیرآبادنو شهرستان بوئین زهرا از توابع قزوین است که اولین و تنها شهید این روستا محسوب میشود.
او دربارۀ طرح اولیۀ کتاب و فرایند نگارش این کتاب گفت: طرح اولیه کتاب «لبخند ماه» را در تابستان سال ۹۷ آغاز کردم که ارتباطی را با خانواده شهید ایجاد کرد اما به دلیل شدتپیداکردن بیماریام فرایند نوشتن کتاب را متوقف کردم. در طی اتفاقاتی متوجه عنایت و توجه شهید شدم و این امر جدیت من را برای نگارش کتاب دوچندان کرد. نوشتن این کتاب تقریبا یکسال طول کشید و در شب نیمهشعبان ۹۹ نگارش این کتاب را در قالب داستان آغاز کردم که سال ۱۴۰۱ به چاپ رسید.
روایت دانای کل را برای لبخند ماه انتخاب کردم
معتقدم اگر مجموعۀ شبکۀ کتاب بتواند کتابها را خوب معرفی کند، میتواند بیشتر در معرض دید مخاطبان قرار گیردوی همچنین در توضیح نوع روایت و زاویه دید توضیح داد: پس از بررسیهایی درخصوص نحوه نگارش کتاب و با کمک تجربیات و مشاورههایی که با دوستان نویسندهام داشتم، به اینجمعبندی رسیدم که بهتر است روایت دانای کل باشد؛ چراکه روایت اول شخص محدودیتهایی را برای من ایجاد میکند و حتی میتواند اختلافاتی را در روایت نیز به همراه داشتهباشد. منابع اطلاعاتی من برای این کتاب، مصاحبههایی با خانواده و همسر شهید و تعدادی از همرزمان وی بودهاند.
نجفی بیان کرد: معتقدم اگر مجموعۀ شبکۀ کتاب بتواند کتابها را خوب معرفی کند، میتواند بیشتر در معرض دید مخاطبان قرار گیرد. در صورتی که دائماً به معرفی کتابها، به ویژه آثار تازه منتشر شده بپردازد، قطعاً تاثیرگذار خواهد بود. بهویژه اینکه در دنیای کنونی که حجم زیادی از اطلاعات وجود دارد، شایسته است که این امر به صورت مداوم صورت گیرد.
وی ادامه داد: اگر بستر پخش تولیدات شبکه مناسب باشد، یعنی یک برنامهریزی دقیق، کارشناسانه و هوشمندانه صورت گیرد، این اقدام میتواند موثر باشد. اگر مسیر درست، خوب و دقیق برنامهریزی شده باشد، فعالیتهای این شبکه اثرگذار خواهد بود.
خواندن کتاب «سایۀ ناتمام» را به نوجوانان پیشنهاد میدهم
این نویسنده با بیان اینکه انجام کارهای فرهنگی نیازمند صبر و حوصله زیادی است، تصریح کرد: دستاندرکاران این شبکه باید با صبر و حوصله به فعالیت بپردازند. به عبارت دیگر باید از انواع و اقسام زاویهها در برنامههای مختلف به معرفی کتابها پرداخته شود تا جای خود را میان مردم باز کنند. البته تولیداتی مانند پادکستهای صوتی، موشنگرافیها و... نیز میتواند به کمک شبکۀ کتاب بیاید. این امر در فرآیند تبلیغ کتاب نیز اثرگذار است. باید در نظر داشت که شبکۀ کتاب از ظرفیت دیگر بخشهای خصوصی هم باید بهره ببرد تا آنها هم مبلّغ باشند و بازار نشر بهتری برای کتابها ایجاد شود.
نجفی در ادامه تاکید کرد: در حوزۀ ادبیات پایداری، دفاع مقدس، فرهنگ ایثارگری و شهادت کتابهای خوبی به رشتۀ تحریر درآمده است. کتابی که بنده برای نوجوانان پیشنهاد میکنم مطالعه کنند کتاب «سایۀ ناتمام» اثر زینب پاشاپور است. این کتاب روایت زندگی طلبۀ شهید فرشید فرشتهصنیعی است. این شهید یک شهید نخبه است. در این کتاب از زبان دو برادر، فضای کودکی و نوجوانی بیان شده است. این شهید، بعدها که طلبه میشود نام خود را به حسین تغییر میدهد. کتاب از نظر بنده کتاب خواندنی و مناسبی است.
وی در پایان افزود: کتاب دیگر، کتاب «تنتن و سندباد» اثر محمد میرکیانی است که توسط انتشارات قدیانی منتشر شده است. مقام معظم رهبری نیز در سال ۱۳۷۳ تقریظی بر این کتاب داشتهاند. فضای این کتاب مرتبط با تهاجم فرهنگی است. قهرمانان داستانهای ایرانی و اسلامی در برابر قهرمانان و اسطورههای غربی قرار گرفته است. کتاب «تنتن و سندباد» اثری خیالی و استعاری از تقابل دو شخصیت «تنتن» و «سندباد» به نمایندگی از دو فرهنگ غرب و شرق است. کتاب، داستان تقابل افسانههای کهن مشرق زمین و داستانهای خیالی غرب با زبانی استعاری و در قالب واقعگرایانه است.