تهران- ایرنا- یک ایرانی موفق به کسب کرسی دبیرکلی فدراسیون جهانی کلیستنیکس و ورزش‌های خیابانی شد.

به گزارش ایرنا از فدراسیون آمادگی جسمانی، بهادر رزاقی به دبیرکلی فدراسیون جهانی کلیستنیکس و استریت ورک اوت، منصوب شد. وی پیش از این عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی ورزش‌های خیابانی بود که طی حکمی از سوی رئیس فدراسیون جهانی کلیستنیکس و استریت ورک اوت به سمت دبیرکلی فدراسیون جهانی کلیستنیکس و ورزش‌های خیابانی، منصوب شد.

بهادر رزاقی، رییس کمیته کلیستنیکس فدراسیون آمادگی جسمانی با اشاره به اینکه از نیمه دوم ‌سال ۱۳۹۵ رشته کلیستنیکس در وزارت ورزش و جوانان ثبت شد، عنوان کرد: طی چند سال گذشته موفق به برگزاری ۴ دوره مسابقات کشوری به منظور انتخابی جام‌ جهانی ورزش‌های خیابانی شده‌ایم و اعزام به مسابقات برون مرزی را نیز تجربه کرده‌ایم.

وی ادامه داد: بنده از سال ۲۰۱۲ به عضویت رسمی فدراسیون جهانی کلیستنیکس و ورزش‌های خیابانی درآمدم و در سال ۲۰۱۶ نیز به کمیته بین‌الملل فدراسیون جهانی راه یافتم، همچنین در سال ۲۰۱۷ به عنوان عضو آکادمی این فدراسیون جهانی فعالیت خود را دنبال کردم. پس از آن در سال ۲۰۱۸ به عضویت هیئت رئیسه فدراسیون جهانی کلیستنیکس و استریت ورک اوت در آمدم و در سال ۲۰۱۹‌ نیز رئیس کمیته مسابقات این فدراسیون جهانی شدم.

کلیستنیکس و ورزش‌های خیابانی چگونه رشته‌ای است؟

رزاقی با اشاره به اینکه کلیستنیکس از دو کلمه یونانی کلوس (به معنای زیبایی) و استنوس به معمای قدرت تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: رشته‌ کلیستنیکس و استریت ورک اوت، شامل تمریناتی می‌شود که بر پایه وزن بدن شخص آغاز می‌شوند و به تدریج با پیشرفت و سازگار شدن هنرجو از ابزارها و اضافه بار نیز برای دستیابی به حداکثر آمادگی جسمانی و عملکرد ورزشی استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: این رشته ورزشی جذاب به سه شاخه استقامت، قدرت و نمایش تقسیم می‌شود و در سرتاسر جهان و ایران مورد استقبال بسیاری از جوانان، قرار گرفته است.

دبیرکل فدراسیون جهانی کلیستنیکس و ورزش‌های خیابانی با بیان اینکه هر گونه تمرین بدنی منظم و هدفمند که در جهت بدنسازی و افزایش آمادگی جسمانی بر پایه‌ وزن بدن انجام شود را کلیستنیکس می‌نامند، گفت: خواه این تمرینات در ارتفاع (کوه)، خشکی، آب انجام می شود یا پیش نیاز و تکمیل کننده رشته‌های ورزشی است.

مسابقات کلیستنیکس و ورزش‌های خیابانی

رزاقی با اشاره به اینکه در هر سه شاخه این رشته (استقامت، قدرت و نمایش) هر ساله مسابقات در سطح کشوری و بین‌المللی برگزار می‌شود، اظهار کرد: ایران برای نخستین بار در سال ۲۰۱۴ موفق به حضور در این مسابقات شد و اعزام افراد به مسابقات جهانی به گونه ای صورت می‌گیرد که این افراد در وهله نخست باید در مسابقات شهرستانی/استانی خود جزو نفرات برتر باشند و پس از آن جواز حضور در فینال مسابقات قهرمانی کشور را دریافت کنند.

وی افزود: سپس ورزشکاران پس از قهرمانی در مسابقات کشوری و قرار گرفتن در بین نفرات برتر، جواز حضور در مسابقات جهانی را دریافت خواهند.

به گفته رییس کمیته کلیستنیکس فدراسیون آمادگی جسمانی، آخرین دوره مسابقات کلیستنیکس و ورزش‌های خیابانی اسفندماه ۱۴۰۱ در تهران به میزبانی مجموعه ورزشی شهید کشوری برگزار شد و بیش از ۱۰۰ ورزشکار از ۲۰ استان کشور به رقابت پرداختند و نفرات برتر در قالب اردوی آماده سازی تیم ملی، جهت اعزام به مسابقات جهانی آماده می‌شوند.

رزاقی افزود: اردوی انتخابی تیم ملی قرار است در صورت صلاحدید فدراسیون آمادگی جسمانی، خردادماه سال جاری تحت نظر کمیته مسابقات این فدراسیون برگزار شود.