به گزارش ایرنا اعضای شورای اسلامی شهر مراغه، دوشنبه شب در جلسهای علنی با دستور برنامهریزی برای «روز مراغه» نکتهنظرهای خود را در این زمینه بیان کردند که سهیم شدن مردم و مسئولان ادارات در برگزاری روز مراغه امسال و ابراز امیدواری نسبت به راهاندازی دبیرخانه دایمی روز مراغه را میتوان نقطه عطفی در این زمینه به شمار آورد.
رئیس شورای اسلامی شهر مراغه ابتدا به برخی ابهامها در زمینه اختلاف اعضای شورا در خصوص استیضاح شهردار پرداخت و گفت: تفاوت سلیقه طبیعی است اما اختلافی بین اعضای شورا وجود ندارد و از آنجایی که شورا در حوزه اختیارات هیچ ارگانی دخالت نمیکند، انتظار میرود هیچ فردی نیز در مسایل شورا دخالت نکند.
«رضا عسکری» با تاکید بر اینکه اعضای شورای ششم افق بسیار بلندی نسبت به برگزاری روز مراغه و بهرهمندی شهرستان از مزایای آن دارند، ابراز امیدواری کرد که مردم و مسئولان محلی نیز در برگزاری هرچه باشکوهتر آیینهای این روز مشارکت کنند.
برگزاری همایش سرمایهگذاری همزمان با روز مراغه
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر مراغه از برنامهریزی برای برگزاری چندین رویداد در ۱۶ اردیبهشت امسال، از جمله برگزاری جشنواره غذاهای محلی، عصر شعر، پیادهروی خانوادگی و دوچرخهسواری خبرداد و گفت: امسال برای نخستینبار همایش سرمایهگذاری نیز در روز مراغه برگزار میشود.
«ابراهیم خوشرفتار»، برگزاری تورهای گردشگری، رونمایی از کتاب شهدای شهرداری، جنگ شادی، جشنواره عکاسی از چشماندازهای تاریخی و کارگاه خوشنویسی و نقاشی را از دیگر فعالیتهای فرهنگی پیش بینی شده برای ۱۶ اردیبهشت امسال بیان کرد و ادامه داد:فراخوان کنگره سراسری بزرگداشت و بررسی اندیشههای مرحوم استاد کریمی نیز در روز مراغه منتشر میشود و علاوه بر آن آیین بزرگداشتی نیز با حضور یکی از مسئولان کشوری در مراغه برگزار خواهد شد.
شورای شهر مناسب ترین نهاد برای مدیریت روز مراغه است
رئیس کمیسیون شهرسازی و حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مراغه نیز با ابراز امیدواری نسبت به افتتاح دبیرخانه دایمی روز مراغه در سریعترین زمان ممکن، بیان کرد: آیینهای روز مراغه باید به صورت مردمی برگزار شود و شورای اسلامی شهر مناسب ترین نهاد برای مدیریت این رویداد است.
«بهمن محمودی» افزود: امسال ویژهبرنامه روز مراغه با تاخیر در تهران برگزار میشود اما در سالهای بعدی، امیدواریم جشنهای روز مراغه همزمان با ۱۶ اردیبهشت در برخی دیگر از شهرها نیز برگزار شود.
وی جذب سرمایهگذاران را یکی از اهداف روز مراغه دانست و بیان کرد: بخشی از منابع درآمدی شهرداری به جذب سرمایهگذار وابسته است و ۱۶ اردیبهشت، بهانهای برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در این کهنشهر است.
به گفته وی در روز مراغه امسال سرمایهگذارانی از تهران، ارومیه و تبریز برای حضور در مراغه و آشنایی با فرصتهای سرمایهگذاری دعوت میشوند و علاوه بر حوزه شهری، برخی ادارات از جمله اوقاف و امور خیریه، آب منطقهای و دیگر بخش ها نیز میتوانند بستههای سرمایهگذاری خود را در این رویداد ارایه دهند.
محمودی از اصحاب رسانه خواست تا از فرصت روز مراغه برای تولید حداکثری محتوا استفاده کرده و با پوشش کامل برنامهها، زمینه را برای پیشرفت روزافزون این شهر تاریخی آماده کنند.
«ناصر رحمتی»، رئیس سابق شورای اسلامی شهر مراغه نیز بیان کرد: برگزاری رویداد روز مراغه نباید تنها روی دوش مجموعه مدیریت شهری سنگینی کند و همه ادارات و نهادها باید برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد وارد میدان شوند.
«حسین شیخفرجی»، رئیس کمیسیون عمران، توسعه و تحقیق شورای اسلامی شهر مراغه نیز راهاندازی اتاق مطالعات شهری و پژوهشسرای شهرداری و شورا در ذیل آن را ضروری دانست و افزود: متخصصان میتوانند با حضور در این اتاق مطالعات، در پیشرفت مراغه سهیم شوند.
وی هدف از برگزاری رویداد روز مراغه را حرکت منسجم برای پیشرفت این کهنشهر در بخشهای مختلف دانست و این را هم گفت که در مورد اساسنامه روز مراغه جای بحث بسیار است.
«شیخفرجی» همچنین اختصاص تسهیلات ویژه به سرمایهگذاران در روز مراغه را مورد تاکید قرار داد و افزود: این تسهیلات باید در حدی باشد که سرمایهگذاران را برای اجرای طرحهای مختلف در حوزه مدیریت شهری ترغیب کند.
«رقیه سعیدی»، رئیس کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و بهداشت محیط نیز در خصوص رویداد روز مراغه از زاویه سرمایهگذاری و گردشگری یادآور شد: اخیرا نامهای به وزارت میراث فرهنگی ارسال شده تا قطار گردشگری را در روز مراغه به این شهرستان اعزام کنند.
به گفته وی این قطار سالی یکبار و در حوالی عید حرکت میکند اما سعیدی اظهار امیدواری کرد که مسئولان وزارت میراث فرهنگی با این طرح موافقت کنند.
مشکل اصلی فقدان اساسنامه است
مسئول فرهنگی و اجتماعی شهرداری مراغه که به عنوان میهمان در این جلسه حضور داشت، نیز بیان کرد: مشکل اصلی برگزاری هرچه باشکوهتر رویداد روز مراغه در این است که اساسنامه آن هنوز نهایی و تصویب نشده است.
به گفته «جواد دوستی» قرار است هفت نفر واجد شرایط برای عضویت در شورای سیاستگذاری انتخاب شوند و اساسنامه نیز در شورای فرهنگ عمومی مصوب شود که هنوز مراحل آن تکمیل نشده است.
وی این را هم گفت که روز مراغه تاکنون به صورت تزئینی و فرمایشی برگزار شده و اگر اساسنامه آن تصویب نشود، به صورت هدفمند اجرا نخواهد شد.
ایده انتخاب یک روز از تقویم شمسی به عنوان «روز مراغه» ابتدا سال ۱۳۹۵ در جمع تاریخپژوهان و پژوهشگران تاریخ این شهرستان مطرح و کار گزینش از میان برخی رویدادهای قمری و تبدیل آنها به تاریخ شمسی آغاز شد.
روز حضور نادرشاه افشار در مراغه برای تجدیدقوا جهت شکست دشمن متخاصم، روز مقیم شدن شاه اسماعیل صفوی در مراغه، روز افتتاح راهآهن و روز بسته شدن زیج ایلخانی از جمله رویدادهای تاریخی پیشنهادی برای روز مراغه بود.
«زیج» معرب «زیگ» و در واقع علم استخراج تقویم با تکیه بر نجوم است و از آنجایی که عمده فعالیت علمی در رصدخانه مراغه بر پایۀ تنظیم زیج ایلخانی متمرکز بود، بر همین اساس ۱۶ اردیبهشت، روز بسته شدن زیج ایلخانی و آغاز تنظیم جدول نجومی به عنوان نقطه شروع کار علمی در رصدخانه، به عنوان روز مراغه انتخاب شد.