تهران - ایرنا - نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد گفت: برخی از کشورها سازمان ملل را استثمار کرده و این نهاد بین المللی را به خدمت سیاست‌های خود در آورده اند و باید ساختار این سازمان و در صدر آن شورای امنیت در راستای تکثرگرایی اصلاح شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، «بسام صباغ» در جلسه شورای امنیت درباره حفظ صلح و امنیت بین المللی و تکثرگرایی موثر برای دفاع از اصول منشور سازمان ملل متحد، تاکید کرد: سوریه در ۱۰ سال گذشته از استثمار سازمان ملل توسط برخی کشورهای غربی برای به خدمت گرفتن این نهاد بین الملل برای اعمال سیاست‌های خصمانه خود علیه سوریه آسیب دیده است.

وی بیان کرد: بازنگری در سازوکارهای فعالیت سازمان ملل و جلوگیری از استثمار این سازمان توسط آن کشورها برای خدمت به محاسبات سیاسی محدود و برنامه‌های مخرب، اهمیت دارد.

صباغ گفت: دمشق در دهه گذشته قربانی فقدان تکثرگرایی واقعی و بهره برداری برخی از کشورها از سازمان ملل متحد به عنوان بستری برای خدمت به سیاست‌های خصمانه و مداخله جویانه آن‌ها در امور سوریه شده است و در برابر تهدیدهای وحشیانه‌ترین سازمان‌های تروریستی تنها ماند.

وی تاکید کرد که حفظ کثرت گرایی حقیقی مستلزم اصلاح ساختارهای فعلی و در راس آن‌ها توسعه شورای امنیت برای انعکاس واقعیت جدید روابط بین الملل و اصلاح موسسات مالی بین المللی مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی است به گونه‌ای که آن‌ها را وادار به تامین منافع کشورهای در حال توسعه و کشورهای جنوب کند و به طور موثر از تلاش برای دستکاری و تخطی از مفاد منشور یا تفسیر نادرست از احکام آن (شورای امنیت سازمان ملل) برای توجیه مداخله در امور داخلی کشورهای عضو یا جعل و دامن زدن به درگیری‌های خونین و گسترش هرج و مرج و تروریسم و افزایش درد و رنج مردم و عقت نگه داشتن آن‌ها جلوگیری کند.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل اظهار داشت: نظام چندجانبه سازمان ملل متحد در دو دهه گذشته با چالش‌های بسیاری در مواجهه با تعدادی از بحران‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مواجه بوده است.

وی افزود: این امر در ناکامی مفتضحانه در جلوگیری از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ و ناتوانی در پایان دادن به تراژدی مردم فلسطین که دهه‌ها تحت رژیم اشغالگر اسرائیل قرار گرفته‌اند و در مقابله با تهدیدات تروریستی روزافزون و اپیدمی و همه گیری بیماری‌ها و افزایش درد و رنج انسان‌ها به دلیل فقر، گرسنگی، تشنگی و نبود مراقبت‌های بهداشتی تجلی یافته است.