به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی چمران روز سهشنبه در آغاز یکصد و چهل و دومین نشست شورای اسلامی شهر تهران افزود: حمل و نقل ایمنی کافی ندارد و باید تلاش بیشتری برای ایمنی جادهها در کشور انجام شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین از حضور شهروندان در نماز عید سعید فطر، قدردرانی و ابراز امیدواری کرد مسئواین در نظم دهی بیشتر به محل برگزاری نماز عید فطر اقدام لازم را انجام دهند.
چمران در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامههایی همچون «محفل» که در ماه مبارک رمضان از تلویزیون پخش شد، تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که برنامههای در شأن ملت ایران ساخته شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین به وقایع تاریخی روز جهانی قدس و اشغال فلسطین از سوی رژیم غاصب اسرائیل اشاره کرد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وضعیت حجاب و عفاف تاکید کرد: دشمن با تمرکز بر کشف حجابها دنبال این است که با ریختن دیوار حجاب، دیوار نظام بریزد.
علیرضا نادعلی افزود: کشف حجاب مقاومت آگاهانه و خرابکارانه عدهای فریب خورده است. ممکن است بسیاری از این افراد اهل اشک باشند اما فریب خوردهاند.
وی با بیان اینکه ماجرای حجاب هم مانند بسیاری از مباحث فرهنگی کار ایجابی است، افزود: ۹۰ درصد پرداختن به موضوع حجاب، ایجابی و ۱۰ درصد اقدامات، سلبی است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران افزود: به دلیل حساسیت در مترو، باید دقت بیشتری شود و همکارانی که در تلاش هستند باید ایدههای دغدغه مندان این حوزه را با آغوش باز بپذیرند.
نادعلی ادامه داد: این اشتباه است که بدون طرح در زمینه حجاب وارد شویم و حتما باید طرحی در این زمینه داشته باشیم.
پیمانکار بخش فروش بلیطهای مترو تغییر کرد
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران نیز در زمان تذکر خود، گفت: پیمانکار بخش فروش بلیطهای مترو تغییر کرده است و بنابر گزارشها، معوقات و حقوق حدود ۲۰۰ کارگر بخش فروش بلیت هنوز پرداخت نشده است.
سوده نجفی با بیان اینکه چهار نفر از کارگران بخش مربوطه به نمایندگی از کارگرانی که حقوق دریافت نکردهاند با مدیران پیمانکار جدید مترو نشست داشتهاند، ادامه داد: این چهار نفر به یکباره برکنار شد و وقتی علت را جویا شدهاند با پاسخی با این مضمون که «شما برای من دردسر خواهید شد» از سوی پیمانکار جدید مواجه شدهاند.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر ادامه داد: در همین راستا از شهردار تهران میخواهم در تنظیم قرارداد با پیمانکاران و کارفرمایان نسبت به تسویه کامل و پرداخت معوقات و حق و حقوق کارگران تاکید داشته باشد.
نجفی افزود: وقتی پیمانکاری پس از تغییر، معوقات کارگران را پرداخت نمیکند برگرفته از کوتاهی شهرداری و شرکت مترو است زیرا باید قرارداد محکم با پیمانکار منعقد کند.
وی با بیان اینکه در هفته گذشته تذکر خانم آمر به معروف به دو خانم دیگر در مترو موجب درگیری فیزیکی شده است، افزود: علاوهبر اینکه شرکت مترو باید در چنین مواردی ورود کند از فرماندهی نیروی انتظامی و کمیسیون حقوقی نیز میخواهم نسبت به این موضوع تمهیداتی را درنظر بگیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز در زمان تذکر خود با اشاره به عدم توقف قطار در ایستگاه مصلی در روز عید فطر، گفت: به دلیل عدم اطلاع رسانی در این زمینه، تعدادی از شهروندان به اقامه نماز نرسیدند.
نرگس معدنی پور با تذکر به شهرداری تهران به دلیل عدم ورود به موقع، اظهارداشت: باید در این زمینه بررسی لازم صورت گیرد و گزارش آن به شورای اسلامی شهر تهران ارائه شود.
لزوم شفافسازی تفاهمنامههای مسکن دانشگاهی
عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با تاکید بر لزوم شفافسازی تفاهمنامههای مسکن دانشگاهی اظهار داشت: با توجه به اینکه همه تصمیمات گرفته شده در جلسات قرارگاه جهادی تأمین مسکن شهر تهران، ملزم به رعایت قوانین و مصوبات ملاک عمل است و مجوزهای لازم باید از شورای اسلامی شهر تهران دریافت شود، باید در زمینه تفاهمنامههای مسکن دانشگاهی شفافسازی شود.
زهرا شمساحسان با حمایت از نقش تسهیلگری شهرداری تهران در موضوع تامین مسکن در پایتخت، گفت: شهرداری تهران و شهردار باید در زمینه تفاهمنامههایی که ذیل این قرارگاه با مجموعههای مختلف منعقد میشود، شفافسازی کند.
وی افزود: برای نمونه در دوم اسفند سال گذشته، تفاهمنامه دوجانبهای میان یکی از دانشگاههای شهر تهران و شهرداری تهران برای احداث پنج هزار واحد مسکونی منعقد شده که به دنبال انعقاد این تفاهمنامه، دو قطعه زمین به مساحت حدود ۱۰ هزار متر مربع از اراضی دانشکده کشاورزی این دانشگاه، برای اجرای ساخت پنج هزار واحد مسکونی لحاظ شده است که در مورد تغییر کاربری این اراضی و نحوه رعایت ضوابط شهرسازی و تبعات ترافیکی ناشی از این بارگذاری بر مجموعه بزرگراهی و آزادراهی اطراف آن ابهاماتی مطرح است.
وی خواستار شد، متن تفاهم نامه و گزارش روند اجرایی این تفاهم نامه و نحوه رعایت ضوابط و قوانین فرادستی در اختیار اعضای شورای اسلامی شهر تهران قرار گیرد.
گلایه مردم از خدمات مترو در روز عید فطر
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: معاونت فرهنگی و اجتماعی، سازمان زیباسازی و سازمان فرهنگی و هنری محیط مناسبی را برای عید فطر ایجاد کردند و با وجود تلاشهای شهرداری، مردم از خدمات مترو گلایه داشتند.
محمد آخوندی خاطرنشان کرد: همکاران مترو از ساعات اولیه حضور داشته و تلاش کردند اما موضوع مدیریتی بود و شهردار تهران باید موارد را بررسی کند.
وی با بیان اینکه عدهای بیرون از شورا به دنبال این هستند که بین اعضا اختلاف ایجاد کنند، گفت: این افراد باید بدانند که با چنین کارهایی نمیتوانند اختلاف افکن کنند.
انتقاد از عدم تعیین تکلیف خانههای اطراف دانشگاه تهران
نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه در سال ۷۵ در زمان ریاست جمهوری وقت طرحی برای توسعه دانشگاه تهران داده و در سال ۷۶ به تصویب رسید، گفت: با وجود مصوبات در سالهای مختلف، مردم در شرایط سختی قرار گرفتند و نه تملک درستی انجام میشود و نه به مردم اجازه داده میشود که ساخت و ساز انجام دهند.
پرویز سروری با بیان اینکه مردم ۵۰ سال در فشار و سختی بودند و این موضوع برای جماران نیز وجود دارد، افزود: به گونهای مردم جماران را در واقع تنبیه میکنیم؛ اگر ۱۰ متر و ۲۰ متر ارتفاع به جماران بدهیم، مشکل درست نمیشود اما به بدترین شکل اقدام میکنیم.
وی با بیان اینکه از مردم خجالت میکشیم و از شهرداری تهران درخواست میکنیم که در این زمینه ورود کند، گفت: مردم سالها است در این زمینه به ما مراجعه میکنند و نمیدانیم این روند تا چه زمانی ادامه دارد.
دانشگاه تهران بودجهای برای تملک ندارد
رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در پاسخ به تذکر سروری با بیان اینکه مشکل توسعه دانشگاه تهران تقریباً حل شده است، گفت: دانشگاه تهران بودجهای برای خرید ندارد و شهرداری طرح تفصیلی جدیدی طراحی کرده است و باید بر اساس این طرح جدید، اقدامات انجام شود.
مهدی چمران با بیان اینکه دانشگاه تهران وامی را از یکی از بانکها گرفته بود تا املاک اطراف را خریداری کند، افزود: در شورای دوره دوم به آنها گفتیم که این کار شما نیست و نمیتوانید خریداری کنید.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: در حفظ میراث فرهنگی تنها چیزی که یاد گرفته ایم این است که باید ارتفاع رعایت شود.
چمران با بیان اینکه وزیر میراث فرهنگی در این زمینه بسیار مثبت برخورد کرد، افزود: در اطراف برج طغرل به درستی عمل شد و امیدواریم در جماران و سعدآباد نیز ورود و تجدیدنظر شود.
نبود بیمارستان در منطقه ۱۹ معضل جدی است
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بازدید از منطقه ۱۹ شهرداری تهران، گزارشی از وضعیت این منطقه در صحن شورای اسلامی شهر تهران ارائه کرد.
مهدی پیرهادی با اشاره به ظرفیتهای منطقه ۱۹ گفت: منطقه ۱۹ شامل ۷۰ بوستان، چهار ایستگاه مترو، سه باب کتابخانه، ۱۰۲ مسجد، چهار میدان تره بار، یک ایستگاه پسماند، ۱۴ غرفه بازیافت، ۴۳ درمانگاه، هشت ایستگاه آتشنشانی، ۶ سوله مدیریت بحران، هفت ساختمان بسیار پرخطر، ۳۵۹ ساختمان پرخطر و ۲۷۵ ساختمان میان خطر است همچنین این منطقه، فاقد بیمارستان است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: اکنون منطقه ۱۹ دارای ۷۵ اتوبوس است که در حالت مطلوب باید دارای ۱۶۰ دستگاه اتوبوس باشد و ۸۵ دستگاه اتوبوس کمبود دارد.
پیرهادی، یکی دیگر از چالشهای موجود در این منطقه را وجود گودهای رها شده و پرخطر دانست و افزود: یکی از گودهای مهم مربوط به گود تعاونی مسکن یاس است که در مالکیت شهرداری تهران است و قرار بود تا سال ۱۴۰۱ تعیین تکلیف شود اما همچنان در وضعیت بلاتکلیف باقی مانده است.
وی افزود: ضایعات فروشی محدوده خلازیر به عنوان یکی از مهمترین معضلات موجود در سطح منطقه مطرح است که برخی از دلایل عدم امکان ساماندهی آنها، نداشتن محدوده صنفی مشخص و متغیر بودن تعداد واحدها است همچنین اغلب زمینهای محدوده خلازیر در مالکیت سازمان اوقاف است که بدون همکاری این سازمان، شهرداری توفیق زیادی در اجرای ـآرای صادره نخواهد داشت.
پیرهادی، آلودگی هوا ناشی از سوزاندن ضایعات در خلازیر و کورههای آجرپزی، وفور موش و حیوانات موذی و سگهای ولگرد در سطح معابر منطقه، عدم اتصال شبکه فاضلاب ناحیه ۳ به شبکه جمع آوری فاضلاب شهری به دلیلشیب موجود، وجود مراکز غیرمجاز انبار وتفکیک زباله به ویژه در محدوه خلازیر جنوبی را از دیگر موارد این منطقه عنوان کرد.
وی با اشاره به تصفیهخانه منطقه ۱۹، افزود: با توجه به نیاز منطقه به تصفیه خانه برای بهرهبرداری از پساب مقرر شد تا تصفیهخانهای در زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع احداث شود؛ طراحی این تصفیهخانه به روش هوادهی عمقی و بر اساس تصفیه بیولوژیکی فاضلاب و با ظرفیت اولیه ۲ هزار متر مکعب بوده است همچنین در زمینه اجرای خط انتقال فاضلاب به تصفیه خانه میدان مرکزی میوه و تره بار نیز ظرفیت اولیه تصفیه خانه دو هزار متر مکعب بوده که با بررسی کارشناسی به پنج هزار متر مکعب افزایش یافته است.
شرکتهای که وجود خارجی ندارند
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گزارش حسابرسی سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران برای سالهای ۱۳۹۶ تا ۹۹ را در دستور کار قرار دادند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه فهرست مؤسساتی که در سال ۹۹ کمکهایی به آنها انجام شد، موجود است، افزود: این مؤسسات را در هر بخشی جست و جو کردیم، وجود خارجی نداشتند و حسابرس باید به این موضوع ورود میکرد.
احمد صادقی با افزود: یافتن مددجویان به مجموعهای دیگر واگذار شده، با این وجود بدهی سنگینی به شرکت خودرو سرویس شهر وجود دارد که ابهاماتی در آن دیده میشود.
وی تاکید کرد: سازمان رفاه موظف است در خصوص بدهی غرفهها و رستورانها، رعایت مفاد اساسنامه برای مشخص کردن ارزش اموال منقول و غیرمنقول و تعیین یکی از اعضای هیات مدیره برای امضای اوراق، گزارش ارائه دهد.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران نیز اظهار داشت: ملک بیش از یکهزار متر مربعی به کسی اجاره داده شده بود که مقاومت کردیم که این فرد خارج شود البته چندین نفر در این مورد با ما تماس گرفتند. رستورانها نیز همین وضعیت را داشتند که مورد پیگیری قرار گرفت.
احمد احمدی صدر افزود: اگر مشارکتهای اجتماعی به درستی انجام شود، بخش عمدهای از مشکلات را میتوان برطرف کرد. در گزارش حسابرسی سال ۱۴۰۰ سازمان، تعداد زیادی از مشکلات حل خواهد شد؛ باید کمیته ویژه تشکیل شود و گزارشها را بررسی کند.
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران این گزارش را تصویب کردند.
بودجه ۱۵ میلیاردی شهرداری تهران برای راهیان نور
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه دریافت گزارش از سازمان بسیج شهرداری تهران، بررسی اردوهای راهیان نور را در دستور کار قرار دادند.
محمدمهدی حسنزاده رئیس سازمان بسیج شهرداری تهران با ارائه این گزارش اظهار داشت: بودجه ۱۵ میلیارد تومانی در سال قبل اختصاص یافت که ۴۳ درصد به اسکان و حمل و نقل و پذیرایی، ۱۰ درصد به اردوی راهیان نور ایثارگران و یک سوم نیز به گروههای مردمی اختصاص یافت که بازتاب بسیار خوبی داشت و تلاش ما این بود که دست کسی در این زمینه خالی نماند.
حسن زاده افزود: اطلاع رسانی اردوها در چهار محور انجام شد و امسال از مجموع یکهزار و ۵۰۰ نفر متقاضی فقط ۴۰ نفر انصراف دادند که آمار خوبی است.
رئیس سازمان بسیج شهرداری تاکید کرد: ۳۰ درصد از جمعیت شرکت کننده، افراد با سنین پایین بودند و ۲۹۶ خانواده در این اردوها شرکت کردند و ۱۶۹ نفر نیز افراد مجرد بودند؛ همچنین ۵۴ درصد این جمعیت را مردان و ۴۶ درصد را بانوان به خود اختصاص دادند.
رئیس سازمان بسیج شهرداری تهران افزود: به دلیل استقبال بالای مردم از اردوهای راهیان نور با کمبود تعداد راویان رو به رو بودیم.
وی با بیان اینکه با توجه به مناسبتهای ملی و مذهبی و حضور پر شور مردم در این مناسبتها، آمادگی لازم برای برگزاری هرچه بهتر اردوها را در آینده داریم، افزود: امسال فقط یک سانحه در اردوی راهیان نور رخ داد و با عیادت از دو نفر از افراد مجروح در این حادثه، متوجه شدیم آسیب و صدمات چندانی در این حادثه اتفاق نیفتاد.
رئیس سازمان بسیج شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از موارد جامانده، مدیران و مسئولان هستند، خواستار حضور مدیران در اردوها شد.
حسن زاده همچنین در مورد نصب تابلوهای شهدا در کوچههای سطح شهر گفت: یک هزار و ۲۰۰ تابلو تحویل گرفتهایم و نوسازی ادامه دارد.
تجمع تعدادی از کارکنان مترو تهران مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر تهران
تعدادی از کارکنان مترو تهران نسبت به کم بودن میزان حقوق و دستمزد خود و آنچه دخالت قائم مقام شرکت مترو عنوان کردند، در مقابل ساختمان شورای شهر حضور یافتند.
یکی از تجمع کنندگان به خبرنگار ایرنا گفت: انتصابهای نادرست در مترو موجب شده برای کارکنان مشکلاتی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه تجمع کنندگان از کارکنان مرکز فرمان کنترل مترو تهران هستند و درباره حق جذب و میزان حقوق و مزایا اعتراض دارند، گفت: با وجود همه مشکلات کارکنان مترو نیازمند احترام و توجه به نیازهایشان هستند.
ادامهدارد...