کرمان - ایرنا - از جمله مهمترین محورهای نشست شورای پدافند غیرعامل استان کرمان موضوع مدیریت مصرف برق برای کاهش قطعی ها و بروز خسارت ها به صنایع و نیز چاه های کشاورزی بود که استاندار تاکید کرد: ظرفیت سازمان ها برای تولید انرژی خورشیدی باید فعال شود.

به گزارش ایرنا محمد مهدی فداکار استاندار کرمان روز سه شنبه در این نشست ضمن تاکیدبر لزوم مدیریت مصرف برق در تابستان امسال گفت: کرمان ظرفیت بسیار خوبی برای استفاده از انرژی خورشیدی دارد و ظرفیت های پراکنده ای که دستگاه ها دارند باید متمرکز شود و با در اختیار گذاشتن منابع، این ظرفیت را فعال کنیم.

وی افزود: حدود ۱۲۰ میلیون تومان هزینه نصب تجهیزات انرژی خورشیدی است که ماهانه تا هفت میلیون تومان برق فروخته می شود و طی یکسال بازگشت سرمایه داریم؛ لذا منابع ارزان برای استفاده از تجهیزات خورشیدی وجود دارد که باید استفاده شود.

فداکار اظهار داشت: پشت بام مدارس یکی از مکان های مناسب برای نصب تجهیزات انرژی خورشیدی است و آموزش و پرورش با کمترین هزینه می تواند این تجهیزات را نصب کند.

قطع برق به کشاورزان ضربه نزند

استاندار کرمان با اشاره به خاموشی چاه های کشاورزی در تابستان تاکید کرد: سال گذشته به لحاظ اینکه محصول پسته چندانی نداشتیم مشکل چندانی ایجاد نشد اما امسال خاموشی چاه های کشاورزی به محصولات باغی بویژه پسته و تولیدات کشاورزان ضرر وارد می کند و تولید را پایین می آورد.

وی تصریح کرد: از صنایع بزرگ برای مدیریت مصرف برق در تابستان باید کمک گرفته شود و همه باید پای کار بیایند، باید کاری کنیم که قطعی برق فشار به کشاورزان کمتر وارد شود.

فداکار ادامه داد: البته قطع برق برای برخی صنایع گرفتاری هایی به وجود می آورد و حوزه تولید و اشتغال را نیز دچار چالش می کند که باید با اقداماتی که انجام می دهیم، خسارت ها کاهش پیدا کند.

برق مراکز حیاتی و خدمت رسان قطع نمی شود

وی تاکید کرد: برق اماکن و دستگاه های خدمت رسان و حیاتی مثل بیمارستان ها حتما باید وصل باشد و قطعی در این بخش نباید داشته باشیم؛ البته این مراکز به دستگاه برق اضطراری حتما مجهز باشند و قبل از فصل تابستان شبکه برق اضطراری خود را آزمایش کنند.

استاندار کرمان خاطرنشان کرد: برق سازمان ها و بانک ها نیز بدون اطلاع قبلی نباید قطع شود تا خدمات رسانی به مردم با مشکل روبه رو نشود؛ دستگاه ها نیز هزینه برق خود را بموقع بپردازند.

استان برتر مواجهه با مسمومیت دانش آموزان

به گزارش ایرنا مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری کرمان نیز در این نشست گفت: در بحث پدافند غیرعامل از کلی گویی پرهیز کرده ایم و هدفمان اجرایی شدن برنامه ها و مهندسی اقدامات پیش رو است.

ابراهیم کریمی افزود: البته در حوزه پدافند غیرعامل اقدامات انجام شده زیربنایی است که در چرخه کار و بتدریج خود را نشان خواهد داد.

وی با اشاره به برنامه ریزی تشکیل ۱۱ کارگروه تخصصی پدافند غیرعامل در استان کرمان اظهار داشت: پنج کارگروه در استان فعال هستند و اخیرا کارگروه صنایع پرخطر و مهم نیز در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمان بیان کرد: باید برای حوزه پدافند غیرعامل هشت قرارگاه فعالیت داشته باشد که ۲ قرارگاه زیستی و سایبری فعالیت دارند و قرارگاه شیمیایی نیز بزودی فعال می شود.

وی بیان کرد: برای نخستین مرتبه در استان کرمان در جریان سومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی تهدید و حمله بیوتروریسم رصد و اقدامات لازم انجام شد.

کریمی با اشاره به اتفاقات مربوط به مسمومیت های سریالی دانش آموزان در برخی نقاط کشور تصریح کرد: دستورالعمل هایی برای مواجهه با این مسمومیت ها تهیه و آموزش هایی نیز برای دانش آموزان در دستور کار قرار گرفت که در این حوزه استان برتر کشور شدیم تا تجریبات خود را در اختیار استان های دیگر قرار دهیم.

وی بازدید از پروژه های عمرانی، فعال کردن شورای پدافند غیرعامل در جنوب استان و شهر جیرفت، برگزاری رزمایش پدافند سایبری، رزمایش تمرینی و آموزشی صنعت آب و برق در بم، برگزاری همایش پدافند عامل و غیره را از جمله اقدامات این اداره در سال گذشته ذکر کرد.