به گزارش روز سه شنبه ایرنا، روزنامه گاردین در این زمینه نوشت: اروپا میزبان برخی از بزرگترین و سودآورترین شرکت های شیمیایی جهان از جمله شرکت سوئیسی سینجنتا (Syngenta) به عنوان یکی از بزرگترین کمپانی های پیشرو در بخش کشاورزی و شرکت های چند ملیتی باسف (BASF) و بایر (Bayer) تولید کننده مواد شیمیایی و دارو در آلمان است.
اما تعدادی از آفتکشها و قارچکشهایی که این شرکت ها تولید میکنند توسط مقام های بهداشتی اروپا به دلیل ارتباط آنها با بروز سرطان، مشکلات تولید مثل و بیماریهای عصبی ممنوع شدهاند.
با وجود این ممنوعیت، بر اساس تحقیقات جدید مرکز تحقیقات بین المللی لایت هاوس ریپورتس و ریپوتر، میلیون ها پوند تولیدات این شرکت ها همچنان به برزیل صادر می شوند و در زمین های کشاورزی این کشور مصرف می شوند؛ کشوری که بازار بین المللی شکر را تامین می کند.
اسناد وزارت کشاورزی برزیل نشان می دهد یک قارچ کش تولیدی توسط باسف که بر پایه اپوکسیکنازول (epoxiconazole) که یک ماده شیمیایی ممنوعه در اتحادیه اروپا است، روی دو مزرعه شکر که مواد غذایی شرکت نستله را تامین می کند، اسپری شده است.
یکی از مزارعی که از این قارچ کش ممنوعه استفاده می کند، بخشی از شرکت بزرگ شکر برزیلی موسوم به کوپرسوکار (Copersucar) است که در سال ۲۰۲۰ یک میلیارد یورو (۸۸۰ میلیون پوند) شکر به اروپا فروخت.
در ایالت سائو پائولو برزیل، یک مزرعه شکر پس از شکایت یکی از همسایگان در مورد تاثیرات بهداشتی ناشی از پاشیدن مواد شیمیایی، مورد تحقیقات قرار گرفته است.
مقام های وزارت دادگستری سائو پائولو پس از تحقیقات دریافتند که در این مزرعه از قارچ کش حاوی ماده فعال سیپروکونازول استفاده شده که در اتحادیه اروپا استفاده از آن منع شده است.
آنها همچنین حشره کش های شرکت باسف و بایر را کشف کردند که شامل مواد فعال فیپرونیل و تری فلومورون هستند و این دو ماده در اتحادیه اروپا منع مصرف دارد.
آژانس مواد شیمیایی اروپا (ECHA) اپوکسینازول را در طبقه بندی مواد سرطان زا قرار داده و نگرانی های مشابهی توسط سازمان امنیت غذای اروپا (EFSA) ابراز شده است.
مارکوس اورلانا گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مواد سمی و حقوق بشر، ادامه صادرات مواد شیمیایی توسط شرکت های مستقر در اتحادیه اروپا را «روشی نفرت انگیز» توصیف کرده و از اتحادیه اروپا خواسته تا این ممنوعیت را اجرا کند.