محمدحسن تقیزاده مدیر کل دفتر امور بینالملل وزارت ورزش و جوانان در گفتوگو با ایرنا، مهمترین اهداف این دفتر در سال جاری در حوزه ورزش را برشمرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ باید به چند هدف بپردازیم. اولین هدف ما توسعه دیپلماسی ورزش و ارتباطات بینالمللی در این حوزه است که در این راستا میتوان به عقد تفاهمنامههای ورزشی و اجرایی شدن آنها اشاره کرد. کسب کرسیهای موثر از اهداف دیگر ماست. تا کرسی موثر بینالمللی نداشته باشیم، حقخوریها علیه ورزش ایران ادامه خواهد داشت. رویکرد ما در سالجاری، حمایت و راهنمایی فدراسیونها و برطرف کردن مسائل و مشکلات آنها و تشویقشان برای کسب کرسیهای مهم بینالمللی است. درحال حاضر ۳۶۰ کرسی بینالمللی در پستهای مختلف داریم که موثرترین آن ریاست کنفدراسیون کبدی آسیاست که توسط عباس اورسجی کسب شد.
وی در واکنش به پیشنهاد اورسجی برای احداث مقر کنفدراسیون کبدی آسیا در ایران و مواجه شدن با برخی مشکلات برای نقل و انتقالات ارزی به دلیل تحریمها گفت: به شدت از اینکه مقر کنفدراسیون کبدی آسیا در ایران باشد، استقبال میکنیم و حتی خودمان این پیشنهاد را مطرح کردیم. سجادی وزیر ورزش و جوانان بسیار پیگیر این موضوع است که زمین یا ساختمانی در تهران یا در مناطق آزاد برای استقرار کنفدراسیون کبدی آسیا اختصاص دهد. اگر مقر کنفدراسیون کبدی آسیا در مناطق آزاد باشد برخی مسائل مثل ویزا تسهیل خواهد شد.
وزارت ورزش به دنبال تشکیل شورای عالی پناهجویان
تقیزاده با تاکید بر این که مانند بسیاری از کشورها در ایران نیز تشکیلات منسجمی برای ساماندهی پناهجویان ورزشی وجود ندارد، گفت: یکی از مسائلی که جامعه ورزش جهانی پیگیر حل آن است، مسئله پناهجویان ورزشی است. البته بهصورت متفرقه در برخی فدراسیونها کارهایی صورت گرفته است. در ایران صدها هزار ورزشکار پناهجو از کشورهای افغانستان، عراق، سوریه و کشورهای آفریقایی داریم که درحال فعالیت رسمی، حرفهای و آماتوری در ورزش هستند. به همین دلیل این ایده را مطرح کردیم و مورد استقبال قرار گرفت. در طرح پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان با همکاری کمیته ملی المپیک، وزارت امور خارجه، وزارت کشور و سایر نهادهای مسئول در امور پناهجویان و اتباع، شورایی تحت عنوان شورای عالی ورزش پناهجویان تشکیل خواهد شد.
پیشنهاد دادیم مقر این شورا در وزارت ورزش باشد تا پناهجویان ورزشی را سازماندهی کنیم. متعاقب آن در هر فدراسیون کمیتهای تحت عنوان کمیته پناهجویان تشکیل میدهیم تا این دسته از ورزشکاران بتوانند به سهولت به فعالیت ورزشی خود ادامه دهند. هدف اصلی در سطح حرفهای، آمادهسازی این ورزشکاران برای شرکت در مسابقات جهانی و بهخصوص المپیک است. نکته قابل توجه اینکه در موارد متعددی در سالهای قبل شاهد بودیم ورزشکاران پناهجویی که در کشورمان آموزش و برای مسابقات آماده شده بودند در میادین بینالمللی موفق به کسب مدالهای خوشرنگی شدند.
وی افزود: برخی از دختران ورزشکار پناهجو در کشورهای خود با محدودیتهای زیادی مواجه هستند و به همین دلیل سعی میکنند به ایران پناهنده شوند. اینها خواهران و برادران مسلمان ما هستند و تکلیف انسانی، اخلاقی و شرعی ما این است که به این افراد کمک کنیم. انشاءالله در سال جدید این کمکها بیشتر خواهد شد. کمیته بینالمللی المپیک و سازمان ملل هم قول مساعد برای کمک به ما دادهاند. اگر این شورا تشکیل شود، اتفاق خوبی در کشور رخ میدهد.
۲۰ میلیون دلار از پول ورزش ایران بلوکه است
مدیر کل دفتر امور بینالملل وزارت ورزش و جوانان در بخش دیگری از صحبتهایش به پولهای بلوکه شده ایران در نهادهای بینالمللی ورزش اشاره کرد و گفت: در حال حاضر چیزی حدود ۲۰ میلیون دلار از پول ورزش ما به دلیل تحریمهای ظالمانه بلوکه است. اگر این پولهای بلوکه شده آزاد شود و در اختیار فدراسیونهای مربوطه قرار گیرد، میتواند تحولی در ورزش کشور ایجاد کند؛ مخصوصا در حوزه توسعه زیرساختها. البته جامعه ورزش اعتنای چندانی به تحریمهای ظالمانه نداشته و با قدرت به کار خود ادامه میدهد. هر چند ممکن است مشکلاتی در این راه وجود داشته باشد اما جامعه ورزش نشان داده تمام تلاش خود را برای اهتزاز پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در میادین بینالمللی بهکار میبندد.