بجنورد- ایرنا- معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: ۳۲۲ میلیارد ریال تسهیلات از محل اعتبارات مشاغل خانگی و تبصره ۱۸ پارسال به فعالان صنایع دستی استان پرداخت شد.

پروانه کلاته روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: از این میزان ۱۷۲ میلیارد ریال از محل تبصره ۱۸ و ۱۵۰ میلیارد ریال نیز از محل تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت شده است.

وی افزود: یکی از اولویت های دولت با توجه به مزیت های فعالیت در حوزه صنایع دستی توسعه این رشته ها در استان های مختلف است زیرا که با هزینه کمتری به نسبت سایر بخش ها می توان به اشتغالزایی و درآمد دست یافت.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی یادآور شد: پرداخت تسهیلات فعالان صنایع دستی از طریق سامانه کارا همچنان ادامه دارد و متقاضیان پس از ثبت نام در این سامانه مراحل دریافت وام خود را پیگیری کنند و به زودی تسهیلات جدید برای کمک به توسعه فعالیت تولیدکنندگان صنایع دستی استان ابلاغ می شود.

تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده با تاکید بر اشتغال جوانان و زنان به دولت اجازه می دهد تا ۱۰۰ درصد منابع حاصله از مابه التفاوت قیمت حامل‌های انرژی را به حساب خاصی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز و منابع حاصله به کارورزی جوانان دانش آموخته دانشگاهی پرداخت کند.

حضور هنرمندان در ۲۳ نمایشگاه صنایع دستی

کلاته با اشاره به حضور فعال هنرمندان خراسان شمالی در نمایشگاه های صنایع دستی گفت: سال گذشته فعالان این حوزه در ۲۳ نمایشگاه صنایع دستی داخلی و خارج از کشور حضور یافتند.

وی افزود: همچنین ۱۰ نمایشگاه صنایع دستی در راستای حمایت و تشویق فعالان این عرصه در خراسان شمالی برگزار شد.

کلاته ادامه داد: صنایع‌دستی عرضه شده در نمایشگاه شامل دست بافته‌های داری، دست بافته‌های ترکمن، نساجی سنتی، رودوزی‌های سنتی و سراجی سنتی بود.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی یادآور شد: هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی هنر هنرمندان صنایع‌دستی و فراهم‌کردن زمینه فروش تولیدات صنایع‌دستی است.

استان یک میلیون نفری خراسان شمالی در شمالشرق کشور دارای اقوام کرد، کرمانج، ترک، ترکمن، تات و بلوچ است که صنایع دستی هر یک از آنها ویژگی های منحصر به فردی دارد.

خراسان شمالی ۱۸ هزار صنعتگر در رشته های مختلف صنایع دستی دارد که ۸۰ درصد از آنها بانوان هستند و بیشتر در رشته گلیم بافی و دست بافته های داری فعالیت می کنند.