به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رسانه های بین المللی، کره شمالی درخواست اخیر سازمان بینالمللی دریانوردی برای پایان دادن به آزمایشهای اعلامنشده موشکی در خطوط کشتیرانی بینالمللی را رد کرده است.
این کشور که پرتاب آزمایشی موشک های خود را در سال ۲۰۲۲ به شدت افزایش داد، اعلام کرده که ادامه تنش ها با ایالات متحده به این معنی است که پیونگ یانگ مجبور نیست از قبل به کشتی ها در مورد آزمایش ها هشدار دهد.
در این بیانیه آمده است: با توجه به محیط امنیتی منحصربهفرد در شبه جزیره کره، کره شمالی در موقعیتی نیست که بتواند از تمرینات نظامی و اقدامات دفاعی خود اطلاعرسانی کند.
واکنش کره شمالی به دنبال اعتراض ۱۳ کشور عضو آژانس تخصصی سازمان ملل، مرجع تنظیم استاندارد جهانی برای ایمنی، امنیت و عملکرد زیست محیطی کشتیرانی بین المللی که با مخفف IMO، شناخته می شود، صورت گرفت، این کشورها که شامل کره جنوبی، استرالیا، ایالات متحده و کانادا، هستند در ماه مارس (فروردین ۱۴۰۲) خواستار پایان دادن به آزمایش های غیرقانونی و اعلام نشده موشک های بالستیک در خطوط کشتیرانی بین المللی شدند.
این ۱۳ کشور به متن کنوانسیون ایمنی دریایی سولاس که توسط کره شمالی امضا شده است، استناد کردند که خواستار اطلاع رسانی قبلی برای رویدادهایی مانند رزمایش های دریایی، شلیک موشک، ماموریت های فضایی و آزمایش های هسته ای است. اعضای آژانس آی ام او گفتند این مقررات توسط کره شمالی به طور پیاپی نادیده گرفته شده و دریانوردان و کشتی های تجاری در مناطق آسیب دیده را در معرض خطر قرار می دهد و صلح و ثبات منطقه را تهدید می کند.
کره شمالی در سال ۲۰۲۲ تعداد موشکهای بیسابقهای را آزمایش کرد. این موشکها شامل موشکهایی بودند که میتوانستند به خاک آمریکا در جزیره گوام در اقیانوس آرام حمله کنند، این کشور به آزمایش موشک های خود در سال ۲۰۲۳ ادامه داده است که شامل چهار موشک در عرض یک هفته می شود.
مجمع آی ام او، آزمایش های موشکی کره شمالی در سال ۲۰۱۷ را به دلیل خطراتی که برای کشتی ها ایجاد می کند محکوم کرد و کشورهای عضو همچنان به انتقاد از این رویه ادامه داده اند.