به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، آبتین شمیلی مستندساز، درباره موضوع مستند خود عیسی بهادری احیاگر هنرهای سنتی از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و پویانمایی گفت: عیسی بهادری، بنیانگذار هنرستان هنرهای زیبای اصفهان است و هنرمندان بسیاری مثل استاد محمود فرشچیان زیرنظر او آموزش دیدهاند. او حدود ۱۵ سال در این هنرستان خدمات شایان توجه بسیاری انجام داد و هنرستان را به درجهای از رونق و ترقی رساند که بزرگان سیاسی کشورهای دیگر هنگام سفر به اصفهان از این هنرستان نیز بازدید میکردند.
وی افزود: میتوان گفت که این استاد بیبدیل دریچهای از کار هنری را پیش چشم ایرانیان گشود. کارهای او در زمینههای نگارگری، مینیاتور، طراحی کاشی و طراحی فرش جزو آثار مهم هنری صد سال اخیر ایران به حساب میآید. از استاد محمود فرشچیان هم روایت شده که گفتهاند در صد سال اخیر ایران، هیچکس بهتر از عیسی بهادری در رشته طراحی نیامده است.
شمیلی درباره روند پژوهش این مستند تصریح کرد: بیشتر تحقیقات ما برای این اثر، میدانی بود تا کتابخانهای. خوشبختانه موفق شدیم به حدود ۱۵ نفر از شاگردان او دسترسی پیدا کنیم و پای صحبتهایشان درباره این هنرمند بنشینیم.
این مستندساز درباره آخرین وضعیت تولید «عیسی بهادری احیاگر هنرهای سنتی» گفت: چیزی در حدود ۸۰ درصد از فیلمبرداری کار انجام شده است. ۲۰ درصد باقیمانده آن هم در روزهای آتی فیلمبرداری خواهد شد. در این مستند دوربین به شهرهای اصفهان، شهرکرد، اراک و تهران سرک میکشد.
وی در پایان درباره لزوم ساخت مستندهای پرتره درباره هنرمندانی چون عیسی بهادری گفت: این هنرمندان سرمایههای ملی کشور و بزرگان عرصه فرهنگ و هنر ما هستند. پاسداشت و پرداختن به آنها میتواند برای جامعه و بهخصوص جوانان موثر باشد. پیشنهاد من این است که مستند برای دانشجویان هنر و بهخصوص دانشجویان رشته هنرهای تجسمی به نمایش درآید چون رهنمودهای در بینش و شخصیت عیسی بهادری هست که برای نسل جوان بسیار راهگشا خواهد بود.