اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: رشد تولید در گرو تکمیل زنجیره‌های ارزش و تقویت پیشران‌های صنعت است و این مهم در استان باید با جدیت دنبال شود.

به گزارش ایرنا، « فرزاد مخلص‌الائمه» عصر چهارشنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی در اراک، افزود: «رشد تولید، مهار تورم» شعار سال نیست بلکه فرمان سال است و تلاش برای تحقق آن تکلیف همگانی است.

وی اظهار کرد: تقسیم کاری در استان مرکزی برای دستگاه‌های اجرایی در راستای تحقق این فرمان در قالب ۱۷ گانه رشد تولید و چهارگانه مهار تورم صورت گرفته و دستگاه‌ها باید در این خصوص کار شبانه‌روزی داشته باشند.

استاندار مرکزی ادامه داد: هر موفقیتی در دولت صورت گرفته در نتیجه کار شبانه‌روزی و تلاش فراتر از کار و ساعت اداری حاصل شده است.

مخلص‌الائمه اضافه کرد: مدیران استان مرکزی که مسوولیت کارگروه‌های مختلف را برعهده دارند باید کار را با جدیت و با نگاه به سند تحول دولت، ابلاغی سال ۱۴۰۰، دنبال کنند.

وی یادآور شد: نباید منتظر ابلاغ برنامه‌های ملی بود، باید برش‌های استانی را بر اساس برنامه تحول دولت آغاز کرد.

استاندار مرکزی افزود: این استان سال گذشته در حوزه صادرات غیرنفتی، رتبه هشتم کشور را کسب کرد و در این راستا زحمات زیادی توسط فعالان بخش خصوصی و بخش دولتی انجام شد.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: کسب این رتبه خوب بود اما جایگاه استان مرکزی این نیست و می‌توان موقعیت‌های بهتری ایجاد کرد.

وی یادآور شد: این استان رتبه سوم مبارزه با قاچاق کالا را داراست و این در حالی کسب شده که در یک موقعیت نابرابر و ناخواسته در این حوزه قرار داریم و درخواست شده تغییراتی در رده سازمانی صورت گیرد.

استاندار مرکزی ادامه داد: تلاش‌های خوبی در این خصوص صورت گرفت، هزینه‌های زیادی متحمل شدیم و چند شهید در این راه نیز تقدیم شد.

مخلص‌الائمه با بیان اینکه خام فروشی پدیده‌ای است که از اوایل دهه ۵۰ که اقتصاد کشور جهشی داشت، دامان کشور را گرفت، گفت: این معضل با توجه به زنجیره ارزش قابل رفع و علاج است.

وی یادآور شد: استان مرکزی کارگروهی را سال گذشته در خصوص رفع مشکلات خام فروشی تشکیل داد.

استاندار مرکزی ادامه داد: سال گذشته این استان ۱۱۳ درصد تعهد اشتغال داشت و این در حالی بود که برخی دستگاه‌ها آمارهای خود را در سامانه رصد به ثبت نرسانده بودند.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: با اطمینان اعلام می‌شود که هیچ صنعت صدقه‌بگیر در سال ۱۴۰۱ در استان مرکزی وجود نداشت و بسیاری از صنایع مشکل‌دار این استان سال گذشته از زمین بلند شدند اما کماکان با ظرفیت ۱۵، ۲۰ و ۳۰ درصدی فعالیت دارند.

وی عنوان کرد: مقدمات حرکت سریع برای بسیاری از آنها در سال گذشته اندیشیده شده تا به سمت شرایط بهتر حرکت کنند و امید است نتایج آن در سال جاری دیده شود.

به گفته استاندار مرکزی، در شبکه توزیع مشکلاتی در کشور و استان مرکزی وجود دارد که رفع آن باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

مخلص‌الائمه اظهار کرد: شبکه دلالی و سوداگری در تامین پروتئین دیده می‌شود و سال گذشته در این خصوص کارگروهی در استان مرکزی تشکیل شد و همه تلاش‌ها برای برخورد با سودجویان در این زمینه به کار گرفته شده است.

وی ادامه داد: توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر راه نجات صنایع در کمبود برق تابستان و کمبود گاز زمستان و در نهایت کاهش آلودگی هوا است.

استاندار مرکزی افزود: شهرک‌های صنعتی و صنایع بزرگ در اسرع وقت باید در این مسیر حرکت کنند.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: استان مرکزی شرایط مطلوبی در راستای انرژی‌های تجدیدپذیر دارد که باید بیشترین بهره‌گیری از آن صورت گیرد.

وی با یادآوری فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بهمن‌ماه سال گذشته در خصوص عقب افتادگی ۱۰ ساله در حوزه اقتصاد، گفت: تحقق فرمان سال، راه جبران این عقب افتادگی است.

وی اظهار کرد: دولت سیزدهم، بدون‌ توقف و تعطیلی است و همه تلاش‌ها برای جبران عقب‌افتادگی‌ها به کار گرفته شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی در این نشست گفت: مقابله با عوامل تضعیف کننده تولید، نقش آفرینی مردم در اقتصاد ملی و افزایش قدرت خرید مردم و دانش بنیان کردن تولید، برخی از راهکارهای اصلی رشد و تقویت تولید مبتنی بر بیانات رهبر معظم انقلاب است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

«نوربخش عسکری» افزود: رشد نقدینگی، نرخ بهره (نرخ‌ بهره‌بین بانکی)، تفاوت نرخ ارز نیمایی با بازار غیررسمی، تامین کسری بودجه، انتظارات تورمی و سپرده قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی، از مهمترین عوامل موثر بر مهار تورم است.

وی تاکید کرد: ساماندهی فضای کسب و کار، کاهش جذابیت فعالیت‌های سفته بازی، تامین مالی ابر پروژه‌های پیشران، مبارزه با پدیده قاچاق و تامین مالی طرح‌های سرمایه‌گذاری، از عوامل موثر بر رشد تولید است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی ادامه داد: جمعیت فعال این استان در سال گذشته ۴۱۷ هزار نفر بود که این رقم در سال ۹۵ به ۴۴۴ هزار نفر رسیده بود و در این مدت، جمعیت فعال استان مرکزی یک و ۲ دهم درصد کاهش یافته است و نیاز است این مهم مورد توجه جدی قرار گیرد.

عسکری در بخش دیگری از سخنانش، گفت: در استان مرکزی مطالعاتی در خصوص الگوی کشت انجام شده اما این مطالعات با الگوی کشتی که وزارت جهاد کشاورزی طراحی کرده، مغایرت‌هایی دارد.

وی عنوان کرد: نیاز است نقاط ضعف و قوت مطالعات انجام شده و الگوی اعلامی وزارتخانه بررسی شود تا بیشترین بهره‌گیری در این راستا صورت گیرد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی افزود: تدوین و ارایه برنامه عملیاتی رشد تولید با تاکید بر تکمیل زیرساخت‌های تولید، استفاده از ظرفیت‌های خالی در بخش کشاورزی بویژه در زمینه محصولات گلخانه‌ای، تولیدات دامی و طیور، شیلات، آبیاری مدرن و مکانیزه، ارایه برنامه عملیاتی رشد تولید با تاکید بر نوسازی و بهسازی صنایع کوچک و متوسط، ارایه برنامه‌ عملیاتی رشد تولید با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های خالی و افزایش بهره‌وری در بخش صنعت استان برای کارگاه‌های بزرگ صنعتی و بررسی مسایل و مشکلات بخش بازرگانی داخلی و خارجی و ارایه برنامه عملیاتی در راستای افزایش رشد تولید باید مورد توجه قرار گیرد.

عسکری تاکید کرد: بررسی موانع اعطای وام به واحدهای تولیدی توسط بانک‌های استان و ارایه راهکارهای لازم، بررسی شیوه‌های انتقال حساب‌های بانکی فعالیت‌های تولیدی از تهران به استان، برنامه عملیاتی شرکت گاز برای تامین گاز واحدهای تولیدی، ارایه برنامه عملیاتی جذب سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی در استان مرکزی و تامین مالی و تجهیز منابع پروژه‌های پیشران توسعه استان، از دیگر مواردی است که در راستای رشد تولیدات باید با جدیت دنبال شود.

در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی طرح الحاق محدوده ۲ و ۹ دهم هکتاری به شهر ساروق مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.