سنندج- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در طول ۱۵ ماه گذشته و تا هفتم فروردین امسال، هزار و ۵۱۰ میلیارد تومان از بدهی‌های این دانشگاه پرداخت شد.

به گزارش ایرنا، دکتر فریدون عبدالملکی روز پنجشنبه در دیدار و گفتگو با مسئولان و جمعی از کادر گروه پرستاری بیمارستان توحید سنندج اظهار کرد: در مدت ذکر شده و با مدیریت صحیح منابع، تاخیر پرداختی ها از ۱۳ ماه به ۶ ماه رسید که بیانگر رشد و نویدبخش آینده ای بهتر برای دانشگاه است.

وی افزود: شفاف سازی در روند پرداختی ها یکی از اصول بنیادی و از برنامه های قطعی دانشگاه است که در این راستا تمام تلاش خود را بکار می‌گیریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن تقدیر از تلاش کادر پرستاری، یادآور شد: بخش عمده ای از بار ارائه خدمات به بیماران بر دوش پرستاران است و عملکرد این گروه، تاثیر مستقیمی بر روند درمان بیماران دارد.

دکتر عبدالملکی با اشاره به اینکه، به خوبی احساسات و نیازهای پرستاران گرانقدر را در تحمل سختی ها و مشکلات شغلی درک می کنیم، ادامه داد: وضعیت مالی دانشگاه قبل از دی ماه ۱۴۰۰ به گونه ای بود که حتی حقوق آذرماه بعد از چند روز از شروع ماه دی پرداخت شد و پرداخت کارانه بیش از ۱۳ ماه تاخیر داشت.

وی اضافه کرد: این در حالی بود که نبرد نفسگیر با کرونا همچنان ادامه داشت به گونه‌ای که حتی در تامین تجهیزات ابتدایی بیمارستان‌ها با مشکل مواجه بودیم ولی در حال حاضر با تلاش های جهادی کارکنان، بسیاری از این مشکلات رفع یا کاسته شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان بخش اغلب درآمدهای دانشگاه را مربوط به حوزه درمان برشمرد و اظهار کرد: در مجموع ۱۶ بیمارستان تابعه دانشگاه در استان داریم که به جز سه بیمارستان در سنندج، بیشتر بیمارستان های شهرستان ها در وضعیت زیان ده قرار دارند.

دکتر فریدون عبدالملکی ضمن اشاره به خواسته ها و دغدغه های پرستاران، افزود: یک گروه از این مشکلات مانند میزان حقوق مندرج در احکام کارگزینی در حیطه اختیارات دانشگاه نیست و لازم است از سطح وزارت خانه ابلاغ شود که البته این وظیفه ما است که در جلسات با مسئولین وزارت بهداشت آن ها را پیگیری و برای رفع آن تلاش کنیم که موارد زیادی از این پیگیری ها صورت گرفته و همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به دستورالعمل های وزارتی به تاثیر میزان درآمدهای دانشگاه در میزان پرداخت کارانه ها اشاره کرد و گفت: ضریب اشغال تخت های بیمارستانی در استان کاهشی چشمگیر داشته و از حدود ۸۰ درصد به کمتر از ۴۵ درصد تنزل یافته است و این بر روی میزان کارانه های محاسبه شده تاثیرگذار بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: بیمارستان های تعدادی از استان های دیگر حتی ضریب اشغال تخت نزدیک به ۱۰۰ درصد دارند و این به طور قطع منجر به تفاوت میزان کارانه های پرداختی در استانهای مختلف بر می گردد.

دکتر فریدون عبدالملکی تاکید کرد: ۴۰۰ میلیارد تومان از بیمه ها طلب داریم که با پرداخت آن بحران های مالی دانشگاه از بین می رود.

وی ضمن دعوت همکاران به حفظ روحیه امنیت و آرامش، ادامه داد: در شرایط وجود و پایبندی به شفافیت، به راحتی صداها شنیده شده و امکان سواستفاده از بین می رود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان نسبت به برنامه های وزارت بهداشت و مجلس در تغییر وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی ابراز امیدواری کرد و گفت: تصویب و ابلاغ مقررات در این موارد که بلافاصله توسط دانشگاه اجرایی خواهد شد، در کاهش بسیاری از دغدغه های همکاران تاثیر به سزایی خواهد داشت.

بیش از سه هزار دانشجو در ۴۳ رشته و هشت مقطع تحصیلی در پنج دانشکده دندانپزشکی، پزشکی، پرستاری و مامایی، بهداشت و پیراپزشکی در دانشگاه علوم پزشکی کردستان مشغول به تحصیل هستند.