«نعمت دارابی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان سرپلذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این سطح، ۵۵ هکتار آن در سال زراعی جاری به کشت باقلا اختصاص یافته است.
وی اظهار کرد: میانگین تولید باقلا ۱۰ تن در هر هکتار است که پیشبینی میشود از این سطح حدود ۵۵۰ تن محصول به برداشت و روانه بازار مصرف شود.
رییس جهاد کشاورزی سرپل ذهاب گفت: برداشت محصول باقلا تا اواخر اردیبهشت ماه در شهرستان سرپلذهاب ادامه دارد.
باقلا از گیاهان وجینی است که میتواند در تناوب زراعی با محصولات زراعی به عنوان یک تناوب خوب به کشاورزان پیشنهاد شود و ریشه آن به عنوان تثبیت کننده ازت در افزایش حاصلخیزی خاک میتواند تاثیرگذار باشد.
باقلا، حاوی ویتامین های آ. ب. ث و املاح مفیدی از جمله آهک، فسفر، آهن و غیره است و به همین دلیل در گروه خوراکی های خون ساز قرار دارد و مغز استخوان ها را نیز تقویت می کند.
دانه های باقلا در تقویت اعصاب مفید است و اثر نرم کننده و از بین برنده را در بدن انسان دارد اما هر سال، در فصل برداشت این محصول برخی از افراد مبتلا به بیماری فاویسم می شوند.
یکی از علایم این بیماری کم خونی است که در نوع شدید آن اگر به سرعت درمان منجر به مرگ می شود.
زرد شدن چهره و تغییر رنگ چهره، سردرد، تهوع، رنگ پریدگی، استفراغ افزایش ضربان قلب و افت فشار خون از جمله علائم فاویسم است که بر اثر تخریب گلبول قرمز میآید.
آغاز برداشت محصول نخود فرنگی
رییس جهاد کشاورزی سرپل ذهاب در ادامه نیز به آغاز برداشت محصول نخود فرنگی از سطح ۵۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان خبر داد و گفت: امسال از سطح زیرکشت این محصول با عملکرد ۶ تن در هکتار در مجموع بیش از ۳۰۰ تن نخود فرنگی، تولید و روانه بازار مصرف خواهد شد.
دارابی افزود: هم اکنون قیمت فروش محصول نوبرانه نخود فرنگی ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان است و با توجه به اینکه نخود فرنگی یک گیاه دست چین است، برداشت آن به صورت دستی توسط کارگر صورت می گیرد و یکی از محصولات کشاورزی با اشتغال زایی بالا بوده و حدود ۷۰ نفر روز کارگر جهت برداشت محصول در هکتار نیاز دارد.
وی اظهار کرد: کشت نخود فرنگی در راستای اصلاح الگوی کشت و ارتقای اقتصاد خانوارهای کشاورزان سرپل ذهابی انجام می شود.
گفتنی است، وجود مقادیر زیادی ویتامین c و آهن در نخود فرنگی باعث شده که این ماده غذایی به تقویت ایمنی بدن کمک کند و ویتامین موجود در این ماده غذایی از تخریب و از بین بردن سلول های تولید کننده انرژی محافظت می کند و در پیشگیری از بروز سرطان موثر است.
همچنین این گیاه حاوی ماده ای موسوم به لوتئین است که به کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولار و آب مروارید کمک می کند.
از مجموع حدود ۵۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی در سرپلذهاب، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار آن باغ است که سالیانه حدود ۱۴ هزار تن انوع محصولات از آن برداشت میشود.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت دارد.