اردبیل- ایرنا- استاندار اردبیل از آمادگی برای افزایش همکاری‌ها و تعاملات با ترکیه خبر داد و گفت: استان اردبیل ظرفیت‌های بزرگی در حوزه‌های مختلف صنعت، گردشگری و کشاورزی دارد و از حضور و مشارکت سرمایه‌گذاران در این استان استقبال می کنیم.

به گزارش ایرنا سیدحامد عاملی در جریان رویداد بین‌المللی اردبیل ۲۰۲۳، در نشست با سفیر ترکیه در ایران با اشاره به ارتباطات بین استان اردبیل با کشور ترکیه از آمادگی استان برای توسعه این ارتباطات و تعاملات در زمینه‌های اقتصادی، صنعتی، گردشگری، کشاورزی و فرهنگی در بخش‌های دولتی و خصوصی و نمایشگاه‌ها خبر داد.

وی افزود: استان اردبیل دارای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که سالانه بیش از ۴میلیون تن از محصولات کشاورزی کشور را تأمین می‌کند. در کنار این، دو مجموعه بزرگ کشت و صنعت در استان وجود دارد که می‌تواند نقش مهمی در توسعه تعاملات و همکاری‌های دو طرف داشته باشد.

استاندار اردبیل خواستار افزایش همکاری‌های استان اردبیل و کشور ترکیه، تعاملات و ارتباطات بین استانداری‌ و شهرداری‌ اردبیل با استانداری‌ها و شهرداری‌های کشور ترکیه و عقد قرارداد خواهرخواندگی بین دو طرف شد.

عاملی در این دیدار ضمن ابراز تسلیت و همدردی با دولت و ملت ترکیه به دلیل زلزله بزرگ اخیر این کشور اظهار کرد: با وجود همزمانی این زلزله با زلزله خوی در استان آذربایجان‌غربی، از همان ساعات اولیه زلزله اخیر ترکیه، نیروهای امداد و نجات هلال احمر استان اردبیل به ترکیه اعزام شدند.

وی با دعوت از سفیر ترکیه برای سفر مجدد به استان اردبیل و بازدید از ظرفیت‌های مختلف استان پیشنهاد کرد با هماهنگی‌ وزارت امور خارجه ایران، حوزه گردشگری استان اردبیل یک یا ۲ روز در آنکارا، پایتخت کشور ترکیه معرفی شود.

سفیر ترکیه: علاقه‌مند به همکاری با استان اردبیل در حوزه‌های مختلف هستیم

حجابی کرلانگیچ، سفیر ترکیه در ایران نیز در این نشست گفت: از ملت و دولت ایران که در زلزله بزرگ اخیر در کنار ملت و دولت ترکیه بودند، مراتب قدردانی و تشکر را داریم چراکه از ساعات اولیه زلزله، کمک‌های امدادی و ارسال مواد غذایی و دارویی ایران ارسال شد و این روند تا به امروز قطع نشده است.

سفیر ترکیه در ایران در ادامه ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری استان اردبیل را بسیار چشم‌نواز خواند و گفت:علاقه‌مند به همکاری با اردبیل در حوزه‌های مختلف اعم از گردشگری هستیم.

کرلانگیچ ادامه داد: در کتب تاریخی ترکیه از شیخ صفی‌الدین اردبیلی و شاه اسماعیل صفوی ملقب به شاه خطایی، یاد شده که در همین راستا بازدید از بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی بسیار قابل توجه بود.