داود نورمحمدی امروز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: قوچ و میش گونه شاخص جانوری در حیات وحش تربت حیدریه است که فراوانی آن نسبت به سایر حیوانات بویژه در منطقه شکار ممنوع "ژرف" بیشتر است.
وی اضافه کرد: اکنون حیات وحش تربت حیدریه فصل زاد و ولد خود را سپری می کند بنا بر این محیط بانان با تمرکز بر موضوع؛ صیانت از گونه های مختلف جانوری را مضاعف کرده اند از این روی وضعیت پایداری را در منطقه شاهد هستیم بطوریکه جمعیت قوچ و میش همچون چند سال اخیر رشد خوبی را شاهد است.
وی در خصوص جمعیت قوچ و میش موجود در حیات وحش تربت حیدریه اظهار کرد: بخاطر برخی ملاحظات معمولا آماری در این خصوص ارائه نمی شود آما آنچه مسلم است جمعیت این گونه جانوری که "شاخص" حیات وحش منطقه محسوب می شود ثبات خوبی داشته و رو به تزاید است.
وی با بیان اینکه در حیات وحش خراسان رضوی "آهو" گونه شاخص است، گفت: گونه شاخص در تربت حیدریه میش و قوچ است ضمن اینکه پلنگ در راس هرم غذایی حوزه محیط زیست این شهرستان است.
رییس محیط زیست تربت حیدریه با یادآوری فصل زاد و ولد حیوانات افزود: محیط زیست جانوری از یک خودساختگی و خودپالایی برخوردار است بطوریکه اکوسیستم طبیعی و جمعیت خود را کنترل می کند مثلا اکنون شمار گرازهای موجود با وجود پلنگ تحت کنترل است.
نورمحمدی اضافه کرد: روستائیان منطقه نیز به این موضوع واقف هستند و وجود پلنگ را عاملی برای کنترل جمعیت گراز می دانند.
به گفته وی هم اکنون در حیات وحش تربت حیدریه و عمدتا در منطقه شکار ممنوع ژرف حیواناتی همچون پلنگ، گراز، گرگ، قوچ، کل، میش، بز، آهو و انواع پرندگان با شمارگان قابل توجه زیست می کنند.
وی افزود: روستائیان، کشاورزان و دامداران تربت حیدریه همواره یار و یاور محیط زیست بوده اند اما اکنون در فصل زاد و ولد حیوانات و پرندگان انتظار مضاعفی از آنها داریم تا هرگونه تعرض به حیات وحش و محیط زیست را از طریق سامانه تلفنی ۱۵۴۰ یا شماره تلفن ۰۵۱۵۲۲۹۹۱۲۹ به اطلاع محیط زیست خراسان رضوی یا اداره شهرستان تربت حیدریه برسانند.
به گزارش ایرنا منطقه شکار ممنوع ژرف در حد فاصل شهرستانهای مشهد ، تربت حیدریه و فریمان از تنوع گیاهی و اقلیم مناسب برای حیوانات و پرندگان برخوردار است.