اردبیل-ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گردشگری را بهترین روش دیپلماسی عمومی عنوان کرد و از دولت جمهوری آذربایجان خواست با رفع سختگیری‌ها زمینه سفر اتباع خود به ایران را تسهیل کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید عزت‌الله ضرغامی روز پنجشنبه در آیین افتتاح رویداد اردبیل ۲۰۲۳ با قدردانی از کشورهای عضو اکو برای انتخاب اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اظهار کرد: استان اردبیل به عنوان نماینده شایسته ایران بزرگ، بخش اعظمی از مزیت‌ها و ارزش‌های گردشگری را یکجا در خود جای داده است و کسی که به این استان سفر می‌کند، شهرهای مختلف استان از شمال تا جنوب هر کدام ویژگی‌ها و مزیت‌هایی دارند را در دسترس دارد و مجموعه اینها نماینده شایسته‌ای برای ایران بزرگ است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به مزیت‌های تاریخی و فرهنگی اردبیل گفت: این استان پر از ابنیه و محوطه‌های تاریخی است که در راس آنها اثر ثبت شده جهانی بقعه شیخ‌ صفی‌الدین اردبیلی است.

ضرغامی ادامه داد: این مجموعه ارزشمند بر تارک ابنیه تاریخی و فرهنگی جهانی می‌درخشد و در طول سال از خیلی از کشورها برای بازدید از این ساخته هنر و معماری ارزشمند ایرانیان گردشگرانی حضور می‌یابند و در کنار آن بقاع متبرکه و ابنیه تاریخی مجموعه ارزشمند در یک جا جمع شده است.

وی گفت: همه مزیت‌های گردشگری استان با فاصله یک ساعته قابل دسترسی است و کسی که به اردبیل سفر می‌کند به راحتی با طی مسافت یک ساعته از یک طرف جنگل‌های هیرکانی و از طرف دیگر چشمه‌های آبگرم را می‌بیند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: چشمه‌های آبگرم متعددی در مناطق مختلف کشور وجود دارد ، ولی هرجا می خواهند بگویند اگر سرمایه‌گذاری کنید می‌شود اردبیل ، می‌گویم ظرفیت‌های آب‌های گرم اردبیل را نشناختید. آن با فاصله در سطح جهانی دارد و این نعمت خدادادی همه با فاصله محدودی در کنار هم قرار دارند.

ضرغامی در ادامه از قله سبلان به عنوان یکی از موهبت‌های ویژه و استثنایی الهی عنوان کرد که خداوند به مردم ایران منطقه و بخصوص اردبیل داده است و گفت: زیباترین دریاچه در ارتفاع در سبلان است. هر جوان ایرانی یک بار در عمر خود به سبلان نرود نیم عمرش برفناست. جوان ایرانی هم باید قله دماوند را ببیند و هم سبلان را.

وی ادامه داد: کسی که به فاصله پنج ساعت می‌تواند قله را فتح کند و با فتح آن بهترین چشم‌انداز در ارتفاع جلو دیدگانش هست و این نعمت بزرگی است که به مردم اردبیل داده است. دامنه سبلان رویایی است ، این همه شعر ادبیات با زبان زیبای ترکی و آذری همه گویای این است.

وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: اردبیل علاوه بر مزیت‌های حوزه گردشگری تاریخی و فرهنگی در حوزه گردشگری سلامت هم ظرفیت‌های بی‌نظیری دارد. در استان اردبیل سرمایه‌گذاری هایی انجام شده است اما نسبت به شایستگی‌هایی که دارد کم است و خیلی جا برای سرمایه‌گذاری دارد.

وی از معاون گردشگری وزارتخانه خواست فرصت‌های سرمایه‌گذاری اردبیل را به صورت ویژه هم برای هموطنان و سرمایه‌گذاران خارجی با اولویت اکو و البته سازمان توسعه منطقه‌ای اقتصادی دریای سیاه هم که علاقه‌مند هستند در این حوزه‌ها مشارکت کنند ، ارائه کند.

ضرغامی با بیان اینکه آینده اردبیل به فضل الهی بسیار درخشان‌تر از وضع فعلی خواهد شد، اظهار کرد: دسترسی‌های استان در بخش‌های مختلف در حال تکمیل است و در دولت مردمی ۵۰ کیلومتر از راه‌آهن اردبیل که جزو سخت‌ترین بخش‌های این پروژه بود، اجرا شده و بقیه هم به سرعت در دست اجراست.

یادآورشد: توانمندی‌ها و ظرفیت‌های ایران در بخش درمان فوق العاده است و از همه جای دنیا حتی اروپایی برای درمان و عمل جراحی به ایران سفر می‌کنند اما گردشگری سلامت یک پله بالاتر از درمان و معالجعه پزشکی است.

ضرغامی ادامه داد: جاده اسالم به خلخال یکی از زیباترین جاده‌های گردشگری استان اردبیل است و در جای جای این جاده می شود سرمایه گذاری کرد. علاوه برا ین قسمت‌های شمال استان از بیله سوار و پارس آباد و گرمی که اطراف دریاچه گیلارلو که جاده و برق آن احداث شده و آماده سرمایه گذاری است، ظرفیت‌هایی است که باید از آن استفاده کرد.

وی ابراز امیدواری کرد سختگیری‌ها در مرزهای زمینی با جمهوری آذربایجان به عنوان یکی از مهمترین مرزهای کشور رفع شود و گفت: از دولت آذربایجان که عضو اکو هست توقع دارم که برای ادامه ارتباط بسیار موثری که بین مردم دو کشور از طریق مرز زمینی بوده است، سختگیریها را کنار بگذارند و توقفی که در گردشگری زمینی انجام شده و ارتباط دو ملت را محدود کرده است، بردارند.

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه گردشگری راه سالم و پایدار ارتباط ملتهاست، گفت: هر جا روابط خشک دیپلماسی به مشکلاتی برمی خورد و متوقف می شود، راه مردم باید باز باشد. گردشگری حق همه مردم دنیاست و همه مردم دینا حق دارند این نیاز طبیعی خود را برطرف کنند.

ضرغامی ادامه داد: گردشگری راه‌ها را باز می کند و بهترین روش دیپلماسی عمومی است و هرچه رابطه ملتها صمیمی شود دولت‌ها را به دنبال خود می کشد بنابراین راه ملت‌ها را باید باز کنیم.

عضو دولت سیزدهم ادامه داد: طرحی را در دولت ارائه کردیم که بر اساس آن بخش زیادی از کشورهادر قالب پنج گروه ۵۰ کشور به طور یکطرفه لغو روادید بود.

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: مسائل را در تنگناهای روابط دیپلماتیک نبینیم و راه را برای تعاملات فرهنگی مردم باز کنیم.

وی افزود: کسانی که تمدن عمیق و تاریخ باستانی ندارند از فضای مجازی، فیلم و سینما استفاده می کنند تا سبک زندگی واحد و همه را به اسم جهانی سازی یکسان کنند . برای همین کشورهایی که تمدن چند هزار ساله دارند هر طور هستند نگاه استعمارگرایانه ای به آنها حاکم می شود که باید با این مقابله کرد.

ضرغامی با بیان اینکه پیام وحدت باید از کشورهای اکو صادر شود، گفت: راه ابریشم و جاده ابریشم قبل از اینکه اقتصادی باشد به عنوان یک فعال فرهنگی، راه فرهنگی، اجتماعی و تعامل است. مردم دست به دست می‌شوند از مزایای هم استفاده می‌کنند و این کم نیست.

وی تصریح کرد: اردبیل باید پرچمدار وحدت و انسجام ملی هم در داخل کشور، هم در منطقه و جهان باشد و می توانیم این کار را انجام دهیم.

ضرغامی اردبیل را پرچمدار وحدت و انسجام داخلی و حتی سطح بین‌المللی عنوان کرد و افزود: بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از ظرفیت‌های ممتاز و شاخص به حساب می‌آید چرا که شیخ صفی با ایدئولوژی خاص سعی کرده تا فضای تحصیل و علم‌آموزی بانوان را نیز فراهم کند.

وی اضافه کرد: مدعیان امروز باید به چنین سبقه تاریخی توجه کنند چرا که از قدیم در این کشور زنان با حفظ عفاف و حجاب خود همواره در مسند علم و ادب حاضر شده و توانسته‌اند جایگاه والای خود را حفظ کنند.

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی تاکید مقام معظم رهبری را بر حفظ وحدت و همگرایی بیشتر در جامعه یادآور شد و بیان کرد: وظیفه خطیری در این حوزه بر عهده کشورهای مسلمان و همسایه عضو اکو نهاده شده تا بتوانند بیش از گذشته بر مدار وحدت و اتحاد حرکت کنند.

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: با احترام به همه سلایق و دیدگاه‌ها، شایسته است با محور وحدت و مهربانی به سمت تعاملات بیشتر حرکت کنیم که در این زمینه جمهوری اسلامی ایران بهترین الگوی جهانی است.

ضرغامی از گردشگری به عنوان ظرفیت ممتاز در تقویت روابط ملت‌ها یاد کرد و گفت: همکاری‌های منطقه‌ای در این زمینه می‌تواند بهترین نتایج را در تقویت همگرایی بیشتر به همراه داشته باشد.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: هر چند امروز دولت مردمی به خوزستان سفر کرده و قرار بود ما نیز در این استان حاضر شویم اما به خاطر اهمیت این رویداد در اردبیل حاضر شدیم تا اعلام کنیم، اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری می‌تواند در یک سال پیش رو فرصت‌های بیشتری را در همگرایی بهتر و تقویت صنعت گردشگری با راه‌اندازی تورهای متعدد گردشگری فراهم آورد.