دکتر احمد دانشی روز پنجشنبه در حاشیه بهره برداری از اولین مرکز کاشت حلزون استان یزد در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه عمل کاشت حلزون برای اولین بار ۳۱ پیش در ایران انجام شده است، افزود: اکنون سالانه یکهزار و ۵۰۰ عمل کاشت حلزون در کشور انجام می شود.
وی اظهار کرد: با حمایت های که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت گرفته، هر بیماری که نیاز به پروتز گوش داشته باشد، با توجه به هزینه گران این عمل از حمایت های دولت برخوردار و به صورت رایگان این عمل برای بیماران نیازمند به پروتز انجام می شود و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
این جراح و متخصص گوش و حلق و بینی کشور با بیان اینکه اکنون در زمینه تهیه پروتز گوش در کشور مشکلی وجود ندارد و گفت: برای هر بیماری که نیاز به انجام این عمل داشته باشد، محدودیتی وجود ندارد.
وی اضافه کرد: علاوه بر اینکه ، ایران از کشورهای پیشرو در کاشت پروتز حلزون شنوایی است و از نظر بنیه علمی در این زمینه جایگاه خاصی در جهان داریم.
دکتر دانشی ادامه داد: برای اولین بار پروتز شنوایی ۲۴ هزار دلار خریداری می شد اما با گذشت زمان و افزایش تعداد عمل های انجام شده و همچنین با توجه به ارائه مقالات و ایجاد فضای رقابتی بین شرکت های تولید کننده هم اکنون هزینه آن به هشت هزار دلار کاهش یافته است.
رییس انجمن علمی گوش و حلق بینی ایران با بیان اینکه بیمارانی که به دلیل ناشنوایی کامل، استفاده از سمعک برای آنان موثر نیست، می توانند کاشت حلزون انجام دهند، گفت: عمل کاشت حلزون شنوایی برای افرادی که بر اثر منژیت، تصادفات، تومور و عفونت، شنوایی خود را از دست داده اند، به شرط رسیدگی زودهنگام صورت می پذیرد.
وی با بیان اینکه عمل کاشت حلزون از سن ۹ ماهگی قابل انجام است خاطرنشان کرد: اکنون دستگاهی کاشت حلزون شنوایی جدیدی ساخته شده است که دیگر قسمت بیرونی ندارد و به صورت کامل در داخل گوش قرار می گیرد و دیگر کسی متوجه مشکل ناشنوایی فرد نمی شود،
حلزون شنوایی وسیلهای است الکترونیکی که انرژی مکانیکی صوت را به علامت الکتریکی تبدیل میکند و برای افرادی که دچار کاهش شنوایی حسی - عصبی هستند با عمل جراحی در گوش داخلی کار گذاشته میشود.
مرکز کاشت حلزون استان یزد در فضایی به مساحت ۵۰۰ متر مربع در طبقه دوم بیمارستان شهید رهنمون یزد راه اندازی شد و برای راه اندازی این مرکز ۱.۵ میلیارد تومان هزینه شده است.
این مرکز کاشت حلزون شنوایی دارای بخش های گفتار درمانی ، شنوایی سنجی و تربیت شنوایی نیز می باشد.
پروتز کاشت حلزونی، ابزاری الکترونیکی است که از طریق جراحی در گوش داخلی قرار گرفته و امکان شنیدن صدا در افراد ناشنوا یا کمشنوای عمیق را فراهم میکند، کاشت حلزونی تنها شکل از مداخلات پزشکی است که میتواند به واسطه تحریک الکتریکی عصب شنوایی مقداری از شنوایی را به فرد ناشنوای مطلق باز گرداند.
تعداد معلولان استان یزد ۴۹ هزار نفر اعلام شده که هفت هزار نفر از این تعداد معادل حدود ۱۴ درصد را معلولان ناشنوا و کم شنوا تشکیل می دهند.
اکنون ۱۶ مرکز کاشت حلزون در کشور فعال است.