به گزارش ایرنا، «پرویز توسلی زاده» عصر پنجشنبه در نشست هم اندیشی قضات و دبیران هیات های قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی استان های کرمانشاه ، ایلام، کردستان ، همدان و لرستان که به میزبانی کرمانشاه برگزار شد، ورودی بالای پرونده ها را ابر چالش دستگاه قضایی دانست و گفت ورودی سالانه بیش از ۵۰۰ هزار پرونده دستگاه قضایی را با مشکل مواجه ساخته است چرا که امکان برنامه ریزی را سلب می کند و با توجه به امکانات و نیروی انسانی موجود کار سخت می شود.
وی خاطر نشان ساخت: تراکم جمعیت زندانیان با توجه به هزینه هایی مادی و معنوی که بر جامعه و دستگاه تحمیل می شود از دیگر مشکلات جدی است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود از اهتمام جدی دادگستری استان و شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی برای به سرانجام رساندن موضوع حد نگاری سخن گفت و بیان داشت: در این مسیر برخی مشکلات از جمله موضوعات بودجه ای وجود دارد که نیازمند توجه ویژه است.
توسلیزاده افزود: همکاری سایر دستگاهها با دستگاه قضایی از دیگر موارد قابل توجه است، ضمن اینکه در صدور سند و پرداخت هزینه های مربوطه نباید به زارعین و کشاورزان سخت گرفت و باید راه را هموار کرد.
او با اشاره به اهمیت حد نگاری که بیش از پیش نیازمند آموزش همگانی است یادآور شد: امروز حد نگاری به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است و در ملاقات های عمومی بارها این موضوع از سوی مراجعین مطرح شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه به نقش حد نگاری در توسعه اقتصادی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: بر اساس تاکید رییس قوه قضائیه و قوانین بالادستی این موضوع می تواند به ثبات مالکیت ها بیانجامد و از بسیاری از مشکلات جلوگیری کند.
رئیس شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت: نظام حقوقی خوب باید آینده مالکیت ها را برای افراد پیش بینی پذیر کند و به افراد آرامش ذهنی بدهد و ثبات مالکیت ها از جمله این آرامش هاست.