به گزارش ایرنا، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد روز جمعه در بازدید ترویجی از پایگاه نوآوری اقلیم گرمسیر طرح جهش تولید در دیمزارهای کهگیلویه اظهار کرد: تعهد اولیه استان برای اجرای این طرح ۶۰ هزار هکتار بوده اما از سوی استان درخواست افزایش سطح داده شد که به میزان ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار تعهد جدید استان در نظر گرفته شد.
داریوش حصار افزود: طرح جهش تولید در دیمزارها حدود پنج سال است که در کشور اجرا می شود و در استان ما دومین سال اجرای آن است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد طرح جهش تولید در دیمزارها را نوعی طرح فرادستگاهی دانست و گفت: این طرح از مهم ترین برنامه های اقتصاد مقاومتی بوده و یکی از اهداف اصلی آن تغییر نگرش زارعین به سوی کشاورزی دانش بنیان است، به نوعی که بتوان حداکثر بهره وری در دیمزارها را به دست آورد.
حصار ادامه داد: اگر علم محققان با کارهای ترویجی به کشاورزان در مزرعه منتقل شود قطعا به موفقیتهای بیشتری در کشاورزی دست پیدا خواهیم کرد.
وی روی کیفی سازی محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: تغذیه و رعایت تناوب زراعی ۲ عامل مهم افزایش کیفیت محصول می باشند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: کهگیلویه و بویراحمد در کشت و ثبت قرارداد رتبه اول طرح جهش تولید در دیمزارها را در کشور کسب کرده و هم اکنون در روند اجرای این طرح نیز جزو استانهای برتر می باشد.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: رویداد ترویجی شیوه ای از آموزش برای بهره برداران بخش کشاورزی است که نتیجه دستاوردهای علمی محققین را به آنان نشان می دهد. در این رویدادها کشاورزان، محققین، بهره برداران و کارشناسان مروج در کنار هم تجربیات خود را به اشتراک میگذارند.
زهره حبیبی ادامه داد: پایگاه های نوآوری مزارعی هستند که با کمک و همکاری معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، حمایت مالی ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، دستاوردهای علمی محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و ارائه دستاوردها به کشاورزان توسط مروجین مدیریت هماهنگی ترویجی جهاد کشاورزی در دو اقلیم سردسیر و گرمسیر استان تاسیس شده اند.
وی با اشاره به همکاری محققین شرکت دانش بنیان بذرپژوه امنیت در پردیس تحقیقات و آموزش کشاورزی گچساران در کشت این ارقام، افزود: در این پایگاه نوآوری ۱۱ رقم گندم، ۹ رقم جو، ۲ رقم علوفه و یک رقم حبوبات (عدس) در زمینی به مساحت ۱۲ هزار مترمربع جهت بررسی و مقایسه عملکرد کمی و کیفی کشت شده است.
به گزارش ایرنا، ارائه آخرین دستاوردهای علمی محققین به کشاورزان در بازدید ترویجی از پایگاه نوآوری اقلیم گرمسیر طرح جهش تولید در دیمزارهای استان کهگیلویه و بویراحمد در راستای فعالیتهای ترویجی و آموزشی برای بهرهبرداران و اجرای کامل سیاستهای طرح جهش تولید در دیمزارها و با هدف تبادل دانش و اطلاعات و ترویج آخرین دستاوردهای تحقیقاتی محصولات زراعی دیم، بازدید ترویجی از پایگاه نوآوری طرح جهش تولید در دیمزارها با حضور کشاورزان، محققان،کارشناسان، مروجان و خبرگان کشاورزی در روستای بوآ شهرستان کهگیلویه استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
تولید دانش بنیان در حوزه کشاورزی طرحی است که با توجه به خشکسالی های اخیر می تواند علاوه بر کاهش مصرف آب راندمان تولید محصولات را نیز افزایش دهد.
بر اساس نظرات کارشناسان، اضافه برداشت آب در حوزه کشاورزی سالهای زیادی بود که تعادل اکولوژیکی کشور را بحرانی کرده است به طوری که نُرم جهانی در این بخش ۴۰ درصد است و برای کشور ما این رقم ۱۰۰ درصد است.
برداشت بیش از حد آب برای افزایش تولید با توجه به وضعیت خشکسالی دیگر جوابگو نبوده و کشاورزی برای رونق و توسعه بیشتر ناگزیر باید به سمت دانش در تولید سوق داده می شود.
اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها از مصادیق ورود دانش به مزارع است که از سوی دولت اجرا شد.