کرمانشاه- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه زارعین در فصل مبارزه با آفت سن مادر و تکمیل مبارزه با این آفت هستند، گفت: تاکنون در سطح ۲۴۰ هزار هکتار با آفت سن مادر سمپاشی در مزارع انجام گرفته و در آینده نزدیک مبارزه در مرحله پوره سن انجام خواهد شد.

«کیومرث اکبری» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه از هفته‌های آینده مبارزه با آفت سن در مراحل پوره سن انجام می‌شود، افزود: باتوجه به فرصت خوب بارندگی‌ها، انتظار داریم زارعین مبارزه با پوره سن را با جدیت پیگیری کنند.

وی در ادامه گفت: با پایش، نظارت و اطلاع رسانی مناسب و مبارزه مطلوب علیه سن، تولید گندم بدون سن زدگی را شاهد خواهیم بود.

سمپاسی ۱۵۰۰ هکتار از مزارع گندم و جو در مقابل زنگ زرد

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه گفت: تاکنون هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع گندم و جو استان نیز در مقابل بیماری زنگ زرد سمپاشی شده است.

وی با بیان اینکه بیماری زنگ زرد نوعی بیماری برگی محسوب می‌شود، گفت: شرایط محیطی مناسب برای ایجاد این نوع بیماری آب و هوای خنک و مرطوب است.

اکبری اظهار داشت: کشاورزان می‌توانند با مراجعه به داروخانه‌های گیاه پزشکی در سطح استان سم مورد نیاز خود را تهیه کنند.

وی، از گندمکاران خواست تا هرچه سریعتر نسبت به سمپاشی مزارع خود در مقابل بیماری زنگ زرد اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، امسال ۳۹۴ هزار هکتار از اراضی استان کرمانشاه زیرکشت گندم رفته که از این میزان ۲۹۶ هزار هکتار آن به گندم دیم و ۹۸ هزار هکتار به کشت گندم آبی اختصاص دارد.

اگرچه در فصل پاییز بارندگی‌های خوبی نداشتیم و مزارع گندم استان با تنش خشکی مواجه بودند و بارندگی موثر(پَلِه) دیرهنگام را در سطح استان شاهد بودیم که باعث شد رشد اولیه گیاه به تعویق بیافتد، اما با بارش‌های خوب زمستانه و به ویژه بهاره عملکرد خوبی را در مزارع گندم استان شاهد خواهیم بود.

کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور

کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش‌های مهم این استان مرزی و چهارفصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و ۵۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می‌کند.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می‌کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.