بجنورد- ایرنا- بارش باران از دیروز باز هم قصه پرغصه آبگرفتگی معابر و ورود آب به منازل را برای اهالی بجنورد تکرار کرد و ونیزی غیر بهداشتی در این شهر زیبا به نمایش گذاشت.

به گزارش ایرنا، گرچه این روزها خراسان شمالی در بین استان های دارای تنش آبی جای گرفته است و همواره کشاورزان این خطه دعای باران را زمزمه می کنند اما برای اهالی بجنورد این بارش ها خوشایند نیست زیراکه سهم آنان از نعمت الهی خیابان‌هایی آب گرفته، ترافیک و دردسر تردد شهری است.

این قصه سال ها به قوت خود باقیست و انگار تدابیر هم فقط برای امدادرسانی های پس از باران اندیشیده می شود.

از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری نقاط مختلف خراسان شمالی شاهد بارش های نسبتا خوبی بود اما آنچه شیرینی این رحمت الهی را به کام اهالی بجنورد تلخ می کند؛ آبگرفتگی معابر و در برخی موارد ورود آب به منازل در روستاها و حاشیه شهر است.

با وجود برخی اقدامات انجام شده از جمله اصلاح و بازسازی شبکه فاضلاب و سیستم دفع آب‌های سطحی در بجنورد معابر شهری همچنان دچار آبگرفتگی و اختلال در تردد شهروندان می شوند و اغلب خیابان‌های شهر را آب فرا می گیرد.

گاهی اوقات دعا می کنیم باران نبارد

یکی از اهالی کلاته محمدعلی پهلوان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در این خصوص می گوید: مشکل آبگرفتگی معابر این منطقه مربوط به امروز نیست بلکه سال ها است که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنیم.

علی باغچقی می افزاید: با شروع بارش از شب گذشته در عرض ۲۰ دقیقه تمامی کوچه و معابر این منطقه لبریز از آب شد و امکان هیچ ترددی وجود نداشت.

وی ادامه می دهد: همچنین به بسیاری منازل نیز آب وارد شده و اهالی متحمل خسارات زیادی شدند.

باغچقی تاکید می کند: این مشکل تکراری سالها است گریبان ما را می‌گیرد و کسی هم به فکر حل آن نیست.

یکی دیگر از شهروندان می گوید: این آبگرفتگی ها مربوط به یک‌ یک محله نیست بلکه تقریبا تمامی این محدوده که حدود هفت هزار نفر جمعیت دارد با این مشکل مواجه اند.

کریم جهانی می افزاید: در این شرایط گاهی اوقات دعا می کنیم باران نبارد تا با این مشکلات مواجه نشویم.

وی تاکید می کند: از مسوولان می خواهیم تدبیری درست و درمان برای این وضعیت بیاندیشند چون که هر ساله خسارت های زیادی متحمل می شویم و مشکلات بهداشتی زیادی ما را تهدید می کند.

آبگرفتگی ۴۰۰ واحد مسکونی

مدیرعامل آتش نشانی بجنورد می گوید: بارندگی‌ رگباری شامگاه پنجشنبه موجب آبگرفتگی ۴۰۰ منزل مسکونی در نقاط حاشیه‌ای مرکز خراسان شمالی شد.

محمدحسن صحراگرد می افزاید: بیشترین مشکل آبگرفتگی منازل مربوط به منطقه حاشیه ای "محمدعلی پهلوان" بود به طوری که دیشب ۲۰ درصد از منازل مسکونی این منطقه دچار نفوذ آب شد.

وی ادامه می دهد: در محمدعلی پهلوان حدود ۳۰۰ منزل مسکونی دچار آبگرفتگی شد که ماموران آتش نشانی برای کمک به خانواده ها در محل حضور یافتند.

مدیرعامل آتش نشانی بجنورد می گوید: همچنین ۱۰۰ منزل مسکونی نیز در روستای الله وردیخان بجنورد نیز دچار آبگرفتگی شد که با کمک آتش‌نشانان و اهالی منظقه، اقدامات لازم و تخلیه آب انجام شد.

وی عنوان می کند: در منطقه جوادیه، باقرخان و صندل آباد هم گزارش هایی از نفوذ و ورود روان آب به منازل به دست ما رسیده است.

صحراگرد یادآور می شود: در حاشیه شهر علاوه بر منازل، شمار بسیار زیادی از واحدهای تجاری دچار آبگرفتگی شدند.

امدادرسانی به ۴۴۵ آسیب دیده

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان شمالی می گوید: امدادگران این جمعیت در شبانه روز گذشته به ۴۴۵ نفر از شهروندان و روستاییان گرفتار در حادثه بارندگی و آبگرفتگی امدادرسانی کردند.

ابراهیم سارمی می افزاید: خسارت سیل از چهار شهرستان بجنورد، شیروان، مانه و سملقان و گرمه گزارش شد و امدادگران در ۱۲ نقطه روستایی حضور یافتند.

وی با اشاره به اعزام ۱۹ تیم برای امدادرسانی به حادثه دیدگان سیل در مناطق شهری و روستایی استان ادامه می دهد: با دریافت گزارش خسارت بارندگی شدید و خسارت سیلاب به منازل مسکونی، ۶۴ نفر نیروی عملیاتی با تجهیزات امدادی به محل حادثه در شهرستان‌های مختلف اعزام شدند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان شمالی تصریح می کند: کار امدادرسانی به اهالی و تخلیه سیلاب از منازل مسکونی با ۱۸ دستگاه موتور پمپ انجام شد و در مجموع در این عملیات‌ ۴۱ نفر رهاسازی شدند.

تصویب طرح جامع هدایت آبهای سطحی

معاون فنی و امور زیربنایی شهرداری بجنورد می گوید: طرح جامع هدایت آبهای سطحی، پس از مطالعات دقیق و اصلاحات مکرر و طی مراحل مختلف از جمله تایید وزارت کشور و سازمان شهرداری ها، در جلسه کمیته فنی شهرداری بجنورد تصویب شد.

رضا پارساپور می افزاید: اجرای جوی و جدول در سطح شهر بجنورد از این پس برمبنای طرح جامع مصوب شده اجرا خواهد شد که نتیجه آن بهره مندی از سیستم ساماندهی دفع آبهای سطحی درکلیه معابر با رعایت اصول فنی به روز شده خواهد بود.

وی تاکید می کند: درسایه اجرای طرح جامع هدایت آبهای سطحی ، مشکلاتی نظیر آبگرفتگی معابر درفصول پربارش به حداقل می رسد و تجمیع و هدایت آبهای سطحی به سهولت مدیریت می شود.

به گزارش ایرنا، بارش باران شب گذشته خراسان شمالی را فرا گرفت و موجب آبگرفتگی معابر شهر بجنورد شد و در اراضی و مزارع کشاورزی شهرستان‌های جاجرم، شیروان و بجنورد خسارت به بار آورد.

بارش تگرگ در جاجرم و دهستان تکمران در شیروان بیشترین خسارت به کشاورزان زد و میزان خسارت‌ها در دست بررسی است.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند.