بوشهر - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر نسبت به شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به خصوص با آغاز فصل گرما هشدار داد.

به گزارش ایرنا، مهدی تنگستانی روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: رعایت نکات مهم و بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با توجه به فعالیت مخزن بیماری (کنه‌ها) به خصوص برای گروه‌های در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه‌ها، قصابان، کشاورزان، روستاییان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند، ضروری است.

وی افزود: خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه‌ها، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی از سوی کارکنان زنجیره کشتار و انتقال و عرضه‌کنندگان گوشت و نگهداری لاشه حداقل به مدت ۲۴ ساعت پس از استحصال در اتاق سرد کشتارگاه الزامی است.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر تصریح کرد: خودداری از خرید گوشت‌های بدون مهر دامپزشکی، خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری‌ شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد، نگهداری شود)، خودداری از مصرف جگر به‌صورت خام (جگر خریداری‌شده باید به مدت حداقل ۴۸ ساعت در یخچال صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد، نگهداری و مصرف شود) از جمله موارد مهم در مصرف گوشت است.

تنگستانی ادامه داد: استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و منزل، اجتناب کودکان و روستائیان و دامداران از لمس کنه‌ها، خودداری از جدا و له‌کردن (کشتن) کنه‌ها توسط شیردوشان و دامداران، خودداری از پشم‌چینی دام‌ها، اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستان‌ها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن از دیگر موارد بهداشتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی یادآور شد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دام‌های آلوده ندارد و از این‌ رو اقدامات دامپزشکی فقط به‌منظور تأمین بهداشت جمعیت انسانی و متعاقب گزارش وقوع بیماری در انسان، آغاز می‌شود.