"بهمن جعفری" روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۲۱۶ واحد صنعتی در این استان راکد بودند که پارسال ۱۲ واحد از این تعداد در شهرستان خرم آباد، پنج واحد در بروجرد، سه واحد در شهرستان دورود، ۲ واحد در الیگودرز و یک واحد در شهرستان دلفان احیا شد.
وی با بیان اینکه اشتغال موجود واحدهای احیا شده ۴۸۰ نفر است تصریح کرد: فعالیت این واحدها در حوزه های مختلف مانند شن و ماسه دانه بندی شده، اسکلت فولادی، در و پنجره پروفیل، برش انواع سنگ مرمریت، کانی غیرفلزی، سنگ چینی، پوشاک، ظروف تفلون و فرآورده های لبنی است.
رییس سازمان صمت لرستان همچنین گفت: پارسال بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان برای واحدهای صنعتی استان از طریق تسهیلات تبصره ۱۸ اختصاص یافت و ۴۸ طرح و واحد صنعتی از محل این تبصره، تامین مالی شدند.
جعفری افزود: تسهیلات این تبصره در قالب ثابت و سرمایه در گردش است که براساس آییننامه، اعتبار مذکور فقط مشمول طرحهای نیمهتمام و دارای ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی می شود و واحدها باید فاقد چک برگشتی، بدهی معوق از سیستم بانکی، دارای شرایط احراز، افزایش ظرفیت تولید و تثبیت اشتغال باشند.
وی تصریح کرد: اعتبارات رونق تولید از محل منابع داخلی بانکها تامین میشود و براساس برنامه ششم توسعه همه بانکها موظف هستند ۴۰ درصد منابع داخلی خود را در سراسر کشور به بخش تولید اختصاص دهند.
رییس سازمان صمت لرستان همچنین گفت: بر اساس برنامههای وزارت باید ۳۲ شرکت خدمات کسب و کار در زمینه زیرساخت، سیاستگذاری، سرمایهگذاری و تسهیل فعالیت ها در استان تشکیل شود که در این راستا موضوعات زیست بوم، مرکز رشد، هوشمندسازی و پردیسهای نوآوری گیاهان دارویی مطرح است.
جعفری ادامه داد: در حال حاضر لرستان فاقد پردیس صنعتی است که این مهم باید با مشارکت شرکتهای بزرگ اقتصادی صنعتی و همکاری پارک علم و فناوری محقق شود چراکه معافیتهای مالیاتی و حمایتهای متنوع پارک علم و فناوری از این پردیسها و واحدهای صنعتی آن یک مزیت قابل توجه است.
یکهزار و ۳۳۲ واحد صنعتی لرستان دارای پروانه بهره برداری که یکهزار و ۸۳ واحد فعال و غیرفعال هستند، ۷۵۰ واحد صنعتی با ظرفیت بیش از ۵۰ درصد و ۲۳۳ واحد با ظرفیت کمتر از ۵۰ واحد فعالیت دارند.