محمود رضایی کوچی شنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن گرامیداشت نهم اردیبهشت روز ملی شوراها افزود: شوراهای اسلامی دارای جایگاه مهمی در ساختار اداره شهرها و روستاها هستند و حداقل در هشت فصل از قانون اساسی به موضوع شهرها و اهمیت شوراها و وظایف آنها اشاره شده است.
وی ادامه داد: چنین ساختاری که امانت دار مردم است باید هم ادبیات مربوط به شناسایی و بررسی مشکلات را به خوبی بداند و هم بتواند آن را به مراجع تصمیم گیر منتقل کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس، با اشاره به تصویب قانون درآمد پایدار برای شهرها و روستاها در مجلس در سال گذشته است، گفت: در این قانون به دهیاری ها هم به عنوان دستگاه اجرایی نگاه شد.
رضایی کوچی افزود: این بدان معناست که حاکمیت به دنبال توسعه بخشهای اجرایی و مدیریتی خود از سطح کلان تا سطح اولیه یعنی دهیاری ها هست.
وی ادامه داد: لازمه کار صحیح این است که اعضای شوراها در کنار دهیاران و شهرداران بتوانند در رابطه با بررسی و شناخت قابلیت ها و ظرفیت های موجود در بخشها تسلط کافی داشته باشند و بتوانند در حوزه اجرا نیز مسایل مرتبط با این حوزه را دنبال کنند.
شوراها و نقش محرومیت زدایی
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس، نقش شوراها در زمینه محرومیت زدایی را بسیار مهم دانست و گفت: به فرمانداران تاکید شده که در مواری که مربوط به روستاها است به رای و نظر شوراهای روستاها توجه کنند.
رضایی کوچی افزود: هر تصمیمی که دولت و حاکمیت برای توسعه، رفاه و عمران روستاها و شهرها می گیرد باید نظرات مردم انطباق داشته باشد.
وی ادامه داد: شوراهای اسلامی می توانند در برخی امور مسئولان را راهنمایی کرده و به آنها کمک مشاورهای دهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس گفت: در استان افزون بر ۲ هزار روستای دارای دهیاری و حدود هفت هزار عضو شورای روستایی و ۱۲۰ شهر و حدود ۷۰۰ عضو شورای شهر داریم.
رضایی کوچی افزود: در کل کشور سرجمع اعتبارات مجموعه شوراهای شهرها و روستاها ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است که عددی در استان فارس در اختیار شوراهای روستاها و شهرها قرار گرفته به حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان می رسد.
وی ادامه داد: البته حوزه شوراهای روستاها از نظر اعتباری نسبت به شوراهای شهرها شرایط سخت تری دارند که در قانون لایحه درآمد پایدار منابعی برای آنها پیش بینی شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس گفت: شوراهای شهرها از زمان شکل گیری تاکنون کمک های خوبی به شهرداری ها کرده اند و کاهش بسیاری از مشکلات شهرداری ها را باعث شده اند و به همین دلیل مدیریت ارشد استان نیز همواره بر کسب نظر با شوراها و گرفتن مشورت از آنها تاکید دارد.
رضایی کوچی افزود: در اکثر سفرهای شهرستانی به دستگاه های اجرایی توصیه کرده ایم که در برنامه های اجرایی که دارند با شوراها مشورت کنند و ارتباط داشته باشند و سعی کنند که کاری که انجام می دهند از مسیر شوراها اجرا شود.
نهم اردیبهشت ماه در تقویم رسمی به عنوان روز ملی شوراها نامگذاری شده است.