به گزارش ایرنا، محسن زنگنه امروز شنبه در مراسم بزرگداشت روز شورا که در سالن همایشهای دانشگاه تربتحیدریه برگزار شد، افزود: میزان قیر دریافتی تربتحیدریه بیش از میزان اختصاص یافته برای این شهرستان بود هر چند به دلیل ضعف پیگیری بخشی از سهمیه اختصاص یافته دولت جذب نشد.
نماینده مردم شهرستانهای تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه شهرستان زاوه در بین شهرهای و روستاهای منطقه سهمیه بیشتری از قیر رایگان دولتی را به خود اختصاص داد؛ تلویحا به ضعف برخی مدیران شهری و روستایی تربت حیدریه در پیگیری و جذب کمکهای دولت اشاره کرد.
زنگنه با بیان اینکه دولت چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای توسعه روستایی تربتحیدریه کمک کرد، افزود: در حوزه ورزش روستایی شهرستان نیز تاکنون ۳۴ روستا از چمن مصنوعی برای نصب در سالن های عمومی بهره مند شدند.
اظهارات این نماینده مجلس در حالی بیان می شود که طی ماههای اخیر انتقاد مردم و مسوولان محلی از مدیران شهری تربت حیدریه به دلیل نامناسب بودن آسفالت خیابانها و معابر افزایش یافته است.
در تازه ترین اظهارات روز گذشته امام جمعه تربت حیدریه با انتقاد از وضعیت آسفالت معابر و خیابانهای این شهر؛ توجه تمام مسوولان محلی به حل این مشکل و جلب رضایت مردم را خواستار شد.
شوراها نماد اجماع و تضارب آرا هستند
همچنین معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار ویژه تربتحیدریه در این مراسم گفت: شورا نماد اجماع و تضارب آرای متنوع و بعضا متضاد است از دیگر سو هدف از اجرای قانون شوراها کاهش تصدی گری دولت و واگذاری کارها و امور مردم به خودشان است.
علی اکبر کی پور افزود: یکی از موانع پیشرفت در کار شوراها حاکم شدن تفکرات شخصی و حقیقی بر رویکردهای جمعی و حقوقی است.
وی فرا رسیدن روز شورا را به اعضای این نهاد مردمی در شهر و روستاهای تربت حیدریه تبریک گفت و از آنها خواست برای خدمت رسانی به مردم رویکردهای جمعی را تقویت بخشند.
امام جمعه تربتحیدریه نیز در این مراسم گفت: انتظار می رود شوراهای شهر و روستا به مسئله معماری اسلامی و ناهنجاریهای فرهنگی - اجتماعی توجه بیشتری داشته و این مهم را در برنامهریزی ها لحاظ کنند.
حجتالاسلام سیدمحمد معلمی با بیان اینکه شهرها و روستاهای تابعه تربت حیدریه به سمت یک بحران ناهنجار فرهنگی در حرکت هستند، اضافه کرد: معماری اسلامی با جایگاه والایی که در جهان دارد در تربت حیدریه مورد کم توجهی است.
وی پیشنهاد کرد: برای تحقق معماری اسلامی و توازن توسعه و رشد شهرها و روستاهای تربت حیدریه، شوراها با ارائه تسهیلات لازم همچون تخفیف در صدور پروانه ساخت و پایان کار به تحقق این مهم کمک کنند.
همچنین رییس شورای شهرستان تربتحیدریه در این مراسم به برخی چالش های شوراها اشاره کرد و گفت: کم اعتنایی برخی مسوولان (به نهاد شورا) و خواسته های مردم باعث تضعیف و حاکمیت قانون می شود.
مهدی جهانشیری با بیان اینکه بخشی از این چالش به عملکرد شوراها هم بازمیگردد، افزود: برخی اعضای شوراها اشراف کامل به قوانین و حتی جایگاه این نهاد مردمی ندارند.
وی اظهار کرد: برخی اصلاحیهها در قانون شوراها جایگاه و تاثیر این نهاد را کمرنگ کرده است مخصوصا اینکه قوانین قدیمی شهرداریها نیازهای امروز شهروندان را برطرف نمی کند و ضرورت دارد مجلس شورای اسلامی قوانین مربوطه را بازنگری و اصلاح کند.
تربت حیدریه از جمله شهرهای مهم و بزرگ استان خراسان رضوی با مزیت های مختلف اقتصادی و کشاورزی است و با مناطق همجوار که قبلا تابعه این شهرستان بودند افزون بر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.