به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی حفاظت محیط زیست لرستان علی سالاروند بیان کرد: صندوق ملی محیط زیست در راستای کمک به رفع آلایندگی صنایع آلاینده و همچنین توسعه انرژیهای پاک تاکنون ۱۲ مورد تسهیلات پرداخت و یا در شرف پرداخت در استان لرستان دارد.
وی افزود: از این ۱۲ صنعت پنج مورد معادل ۵۸۰ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره، جهت رفع آلایندگی اختصاص یافته و هفت صنعت هم در شرف دریافت تسهیلاتی معادل ۸۶۰ میلیارد ریال برای رفع آلایندگی هستند.
سالاروند عنوان کرد: با توجه به اینکه برخی از صنایع استان سالها آلاینده بودهاند و عمدتا به دلیل عدم تامین مالی هیچگونه اقدامی در راستای رفع آلایندگی انجام نداده بودند، لذا با پیگیریهای صورت گرفته و برگزاری چندین کمیته فنی در اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان و سازمان حفاظت محیط زیست و مساعدت قابل تقدیر مدیرعامل محترم صندوق ملی محیط زیست به این واحدهای متقاضی تولیدی و صنعتی استان طی سال ۱۴۰۱ تسهیلات کم بهره اختصاص یافته است.
وی اظهار داشت: صنایع خمیر مایع امید لرستان، مجتمع بازیافت یکتا ازنا، مجتمع کشاورزی نگین دشت (گاوداری هفت هزار رأسی برای ۲ پسماند مایع و جامد) و فراز نیروی اشترانکوه(نیروگاه خورشیدی) تسهیلات را دریافت نمودهاند.
سالاروند گفت؛ نکته حایز اهمیت این است که با حمایت صندوق ملی محیط زیست برخی از صنایع آلاینده از قبیل کارخانه الکل نصر(مجتمع بیولوژیک شهید رسولی) که حدود ۲۵ سال آلاینده بوده و برخی دیگر از صنایع مانند خمیر مایع امید لرستان که بعد از ۲۰ سال تعطیلی شروع به کار نموده است با دریافت تسهیلات صندوق در حال احداث سیستم تصفیه فاضلاب و رفع کامل آلودگی خود هستند.
وی با اشاره به جلسه با مدیریت کارخانه سیمان دورود گفت: مقرر شده است با سرمایهای معادل ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال (دریافت بخشی از آن از طریق تسهیلات صندوق ملی محیطزیست) آلودگی فاز ۳ این کارخانه بعد از سالها فعالیت (با فیلتراسیون ناکارآمد) برطرف شود.
سالاروند با دعوت از صنایع آلوده و یا نیازمند به روزرسانی سیستمهای تصفیه فاضلاب یا فیلتراسیون هوا بیان کرد: این صنایع با مراجعه به اداره کل حفاظت محیط زیست استان درخواست خود را جهت دریافت تسهیلات ارائه نمایند.
وی ادامه داد: این تسهیلات بصورت مرحلهای و پس از تایید پیشرفت کاری توسط محیط زیست، قابل پرداخت است.