به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، رضا اسدی فر امروز - یکشنبه - در نشست خبری نمایشگاه فناوری و محصولات محرومیت زدا (آبادیران) به افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان به بیش از هشت هزار شرکت اشاره کرد و افزود: یکی از دغدغه های معاونت علمی ریاست جمهوری این است که با توجه به قوانین و تسهیلات مختلف حمایتی از دانش بنیان ها، آنها نیز بتوانند خدمات فناورانه خود را به عموم جامعه به خصوص مناطق محروم ارائه کنند.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر بسیاری از مسایل و مشکلات روستاها می تواند به واسطه دانش بنیان ها مرتفع شود، رفع مشکل آب شرب ۱۰۰ روستا در استان کرمان توسط یکی از شرکت های دانش بنیان در سال های اخیر را از آن جمله نام برد.
معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ادامه یکی از برنامه های آتی این مجموعه به کمک دانش بنیان ها را تامین ماشین آلات مورد نیاز کارگاه های کوچک مردمی با هدف توسعه هرچه بیشتر کسب و کار و اشتغالزایی عنوان کرد.
اسدی فر تصریح کرد: نخستین نمایشگاه محصولات دانش بنیان، خلاق و نوآور در حوزه محرومیت زدایی در پنج بخش مسکن و زیرساختهای توسعه روستایی، کشاورزی، دامپروری، شیلات، ماشین آلات کوچک مقیاس (جهت ایجاد اشتغال)، سلامت، بهداشت و توانبخشی و فناوریهای آموزشی برپا می شود.
وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را نمایش فناوریهای بهروز دانشبنیان در راستای رفع مشکلات مناطق محروم توسط نهادهای متولی آبادانی و محرومیت زدایی همچون کمیته امداد و بنیاد مستضعفان در کشور و کلیه مراکز فعال در این حوزه بیان کرد.
معاون توسعه شرکت های دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری همچنین گفت: انتظار می رود این نمایشگاه یک بازارگاه داخلی برای عرضه فناوری برای محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در کشور باشد.
وی همچنین از اجرای طرح پایلوت ارائه ماشینآلات ویژه در کارگاههای کوچک مثل دستگاه های تزریق پلاستیک یا تجهیزات مبل سازی در روزهای برگزاری این نمایشگاه خبر داد و افزود: این ماشینآلات با منابع کم، در حوزه تولید وارد میشود و توسعه این نوع کارگاهها موجب اشتغالزایی در مناطق محروم و البته توسعه اشتغال پایدار خواهد شد.
اسدیفرد با بیان اینکه ثبتنام شرکتها در این رویداد از ۲۶ فروردین سال جاری آغاز شده و تا پنجم خرداد ادامه دارد، گفت: پیشبینی اولیه حاکی از ثبتنام ۵۰۰ تا ۶۰۰ شرکت دانشبنیان و فناور است و برنامه ریزی ها به منظورحضور حداقل ۳۰۰ شرکت در این نمایشگاه است.
وی همچنین اعطای جایزه آباد ایران تحت عنوان وقف فناورانه را از برنامههای جنبی این نمایشگاه نام برد و افزود: این جایزه چند ماه بعد از برگزاری نمایشگاه به شرکتها، اساتید و فناوران فعال در حوزه محرومیتزدایی اعطا خواهد شد.