به گزارش خبرنگار ایرنا، استاندار هرمزگان در این آیین ضمن تبریک روز ملی خلیج فارس گفت: این مجتمع فولادی با مساحت ۱۰۰ هکتار و سرمایهگذاری ۱۹۰ میلیون دلار اجرایی خواهد شد و برای ۲۵۵ نفر اشتغالزایی مستقیم به همراه دارد.
بیشتر بخوانید:
مهدی دوستی با بیان اینکه استان هرمزگان در جذب سرمایهگذاری صنعتی رتبه نخست کشور را در اختیار دارد، افزود: دنبال تبدیل منطقه ویژه خلیجفارس به مرز رسمی هستیم.
وی بیان کرد: توسعه صنعتی ایران مسالهای است که حداقل لحظهای ذهن مرا رها نمیکند چرا که به قول یکی از مورخان برجسته، مردم دنیا و ملتهای مختلف در طول تاریخ هر کدام یک چیزی به بشر یاد دادند و ایرانیها نیز به مردم دنیا مدیریت و ادارهی حکومتهای بزرگ را آموختند.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان اظهار کرد: تمدن بزرگی چون ایران به واقع لیاقت دارد که حداقل پیشران توسعه صنعتی در منطقه خود باشد و برای رسیدن به این مهم ما باید به سرمایهگذاران به دید یک فرصت بزرگ و به دید افرادی که باعث اشتغال فرزندان ما و پیشرفت و آبادانیِ کشور میشوند نگاه کنیم.
دوستی بیانکرد: اقتصاد دولتی نه راندمان و نه تولید مناسب دارد و متاسفانه ناسالم و غیره بهرهور است بنابراین ما راهی جز حرکت با بخش خصوصی برای توسعه کشور نداریم و امروز همه به این جمعبندی رسیدهاند.
وی با بیان اینکه رقابتپذیری یکی از عناصر اصلی اقتصاد است، گفت: از ابتدا بنایمان براین بوده که از بخش خصوصی حمایت کنیم و همین رویکرد نیز باعث شد تا موفق شویم با جذب حدود ۱۶۳ میلیارد تومان سرمایهگذاری صنعتی رتبه نخست را در کشور کسب کنیم که ثمرات آن با توجه به زمانبر بودن بهرهبرداری از طرحهای صنعتی در چند سال آینده خود را نشان خواهد داد.
استاندار هرمزگان همچنین با تاکید بر اینکه طرحهای فولادیِیآغاز شده در دولت سیزدهم از تمام طرحهای فولادی ۲ دهه اخیر هرمزگان بیشتر است، بیانکرد: یکی از راهبردهای ما در استان، تنوع بخشی به تولیدات بوده و در حال حاضر در کنار توسعه زنجیره فولاد؛ زنجیره چوپ، نساجی و کود و سم را نیز در دستورکار قرار دادیم و در کنار تنوع تولید به تنوع مالکیت نیز میاندیشیم.
دوستی تصریحکرد: در طول زنجیرهها نیز حرکت کردیم و در بالادست اکتشافات جدید معدنی را در دستورکار قرار دادیم و در پاییندست با خارج شدن از انحصار تولید شمشهای فولادی به سمت تولید ورق و لوله نورد حرکت کردیم؛ همچنین در بحث آموزش و تربیت نیروی انسانی نیز هنرستان صنعتی فولاد از مهرماه سال گذشته پذیرش خود را آغاز کرد و در تلاش هستیم امسال ظرفیت آن را افزایش دهیم.
وی همچنین با انتقاد از رویکرد بنادر استان و انتفاع نبودن استان از آنها گفت: بنادر باید سببساز توسعه منطقهای شوند و در تولید نقش ایفا کنند بدین شکل که مواداولیه وارد و در همین بنادر منجر تولید شوند تا ارزشافزوده افزایش یابد اما امروز بنادر استان تنها محلی برای تخلیه و بارگیری کالاها و حمل آنها به نقاط مختلف هستند برهمین اساس به دنبال احداث اسکلههای جدید هستیم و توافقاتی با ایمیدرو نیز برای احداث اسکلههای صنعتی داشتهایم.
استاندار هرمزگان ادامه داد: باید مسائل را پایهای حل کنیم و توسعه را روی محور اتوپایلوت بگذاریم چرا که دولت زمان کافی برای اینکه در تمام مسائل مداخله کند را ندارد و در همین راستا نیز توانستیم ایزوایکو را به مرز رسمی تبدیل و در منطقه ویژه خلیجفارس نیز همین رویه را برای تبدیل به مرز رسمی دنبال میکنیم تا تولیدکنندگان درگیر فرآیندهای سازمان بنادر و گمرکات نشوند و در منطقه ویژه تمام کارهایشان برای صادرات و واردات انجام شود.
دوستی ضمن دعوت از سرمایهگذاران و تعهد به حل مشکلاتشان در استان اظهار کرد: افزایش تولید با تکیه بر توان بنگاههای اقتصادی در سال آینده ۳۹ درصد پیشبینی شده است اما وقتی محدودیتهای حوزه انرژی را به آن اضافه میکنیم رشد تولیدمان به ۱۷ درصد کاهش مییابد که نشان از اهمیت تامین انرژی پایدار در توسعه صنعتی است برهمین اساس مناطق ویژه باید با ایجاد پلتفرمهایی خودشان نیز به سمت تولید انرژی پیش روند.
وی همچنین ضمن خواستار از شرکتهای خصوصی برای مشارکت در پروژههای تامین انرژی، بر لزوم ایجاد اکوسیستمهای صنعتی تاکید کرد و گفت: مقدمات ایجاد یک نیروگاه اتمی در سیریک در حال فراهم شدن است و این نیروگاه میتواند حجم بالایی برق پایدار به تولید استان اضافه کند برهمین اساس همین که سرمایهگذاران بدانند در این استان نزدیک پنج هزار مگاوات برق اتمی تولید خواهد شد خیالشان بابت سرمایهگذاری در هرمزگان راحت خواهد شد.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان در پایان خاطرنشان کرد: برای تکمیل زنجیرههای صنعتی استان، به سمت زنجیره قراضهها نیز گام برداشتهایم و بنابر آمار احصا شده حجم بالایی کشتی برای اسکراپ داریم که باید در صنعت ذوب و فولاد استفاده مورد استفاده قرار گیرند.