به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی روز یکشنبه در نشست دورهمی خانههای خلاق و نوآوری در مجموعه باغ بهشت که با حضور جمعی از مدیران و دست اندرکاران شرکت های خلاق سراسر کشور برگزار شد، پرداختن به اقتصاد خلاق را هم از نگاه شخصی و همچنین نگاه سیستمی و آینده نگرانه حوزهای بسیار مهم و جدی دانست.
وی با بیان اینکه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چند اقدام زیرساختی برای حمایت هرچه بیشتر از فعالان اقتصاد خلاق انجام شده است، اظهار داشت: نخستین اقدام برپایی اداره کل توسعه برای ستاد فناوری های نرم این معاونت بود. از بین همه ستادهای معاونت علمی تنها ستادی که کنار آن یک اداره کل شکل گرفته، ستاد فناوری های نرم است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور همچنین گفت: به دنبال آن هستیم که در برنامه هفتم توسعه تمام مزایا، امتیازات و تسهیلاتی تعریف شده در سال ۱۳۸۹ برای دانش بنیان ها، به صنایع نرم و شرکت های خلاق نیز اختصاص یابد.
دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چند صندوق را برای خانههای خلاق درنظر گرفتهایم که ارزش آنها نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان است.
وی یکی از علایق شخصی خود را فعالیت در شرکت های خلاق عنوان کرد و افزود: رنامهریزی کردهام پس از فارغ شدن از پست دولتی چند مجموعه خلاق ایجاد و در این حیطه فعالیت کنم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور از حوزه اقتصاد خلاق به عنوان اقتصاد نوین دنیا نام برد و گفت: بشر دارای دو ساحت جسمی و روحی است که نیازهای جسمی به سرعت احساس میشود اما نیازهای روحی در صورتی که سالها به آن توجه نشود اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
دهقانی فیروزآبادی افزود: البته در حال حاضر بشر در دوران قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم همت خود را بر توسعه فناوریهای ارتقاء دهنده فناوری های جسمی به کار بسته است.
وی نمونه این فناوری ها را خودروهای خودران در بالاترین سطح و بالاترین فناوریها در درمان عنوان کرد و اظهار داشت: بیتوجهی به نیازهای روحی موجب شده در قرن ۲۱ نیازهای روحی و فرهنگی سرباز کرده و آنقدر زیاد شده که بزرگترین اقتصادهای دنیا به سمت فناوری های نرم حرکت کرده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با یادآوری اینکه آنچه که شبکههای مجازی را برجسته میکند سرورهای آن نیست بلکه محتوای آن است، تصریح کرد: درحالی که اقتصاد های بزرگ دنیا همچون ژاپن ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) خود را به صنایع خلاق اختصاص داده اند، ایران در حوزه دانشبنیان ها کمتر از سه درصد تولید ناخالص داخلی در نظر گرفته است.