سیدعلی اصغر موسوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تکمیل جاده کمربندی ضلع شرقی گنبدکاووس به سبب برخورد بخشی از مسیر آن به حوزه میراث فرهنگی (حاجیلر قلعه) و مخالفت آن نهاد با اجرای این طرح، اجرا نخواهد شد.
وی اضافه کرد: پس از مخالفت میراث فرهنگی، هم اکنون کار مطالعات اجرای کمربندی در ضلع غربی شهر گنبدکاووس شروع شده که در صورت نداشتن موانع قانونی با مشارکت بخش خصوصی اجرایی خواهد شد.
موسوی ادامه داد: مسیر پیشنهادی برای کمربندی غرب شهر گنبدکاووس از مقابل سازه موجهای آبی شروع و از پشت امامزاده یحیی بن زید (ع) گذر کرده و بعد از بازار فروش دام این شهرستان به جاده ترانزیتی موسوم به «نفت» که در حال ساخت است، متصل خواهد شد.
شهردار گنبدکاووس گفت: مطابق بررسیهای انجام شده، اجرای طرح کمربندی ضلع غرب این شهر ۱۲ کیلومتر مسیر دسترسی به مرز «اینچه برون» را نسبت به کمربندی نیمهتمام ضلع شرق گنبدکاووس، کوتاهتر میکند.
به گزارش ایرنا، احداث جاده کنارگذر ضلع شرقی گنبدکاووس به طول تقریبی ۱۵ کیلومتر که از ۲ دهه پیش در قالب سه مرحله آغاز شد، پس از ساخت ۹ کیلومتر آن از سال ۹۰ به حال خود رها شده و تنها ۶ کیلومتر آن باقی مانده است.
در این طرح قرار بود جاده کنارگذر قسمت شرقی گنبدکاووس که از میدان امام علی (ع) شروع شده و با گذر از بلوار شهید صیاد شیرازی به میدان بسیج و در ادامه با گذر از بلوار شهید قاسم سلیمانی به جاده اسبدوانی ختم شده و در نهایت با عبور از روستای «حاجیلرقلعه» و دهستان آقآباد به جاده بینالمللی گنبدکاووس - مرز اینچهبرون متصل شود.
به گفته کارشناسان حوزه ترافیک، تکمیل کنارگذر ضلع شرقی گنبدکاووس از نیازهای این شهر ۱۷۰ هزار نفری است که به بهبود و روانسازی ترافیک شهری، کاهش حوادث رانندگی و جلوگیری از تخریب آسفالت و تاسیسات شهری ناشی از عبور همیشگی کامیونها و تریلیهای ترانزیت کمک زیادی میکند.
در همین پیوند رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گنبدکاووس نیز به خبرنگار ایرنا، گفت: در دهه ۸۰ که بحث احداث کمربندی ضلع شرقی این شهر مطرح و از این اداره استعلام گرفته شد، به صراحت اعلام شد که بخشی از مسیر در حوزه میراث فرهنگی (حاجیلر قلعه) که یکی از چهار قلعه دیوار بزرگ دفاعی گرگان است، قرار دارد.
مریم آق آتابای افزود: در همان زمان پاسخ منفی میراث فرهنگی به متولیان شهرداری و پیمانکار پروژه اعلام اما متاسفانه به آن کمتوجهی شد.
وی اضافه کرد: به مسوولان شهرداری اعلام کردیم که میتوانند ادامه مسیر کمربندی ضلع شرقی گنبدکاووس را با اندکی تغییر و پس از حریم تپه قلعه تاریخی «حاجیلر قلعه»، ادامه دهند.
آق آتابای در خصوص احداث کمربندی در ضلع غربی گنبدکاووس و مسیر اعلام شده از سوی شهرداری، گفت: در ضلع غربی این شهر هم شهر تاریخی جرجان واقع است و امکان احداث جاده در حریم این شهر باستانی وجود ندارد.
رییس اداره میراث فرهنگی گنبدکاووس ادامه داد: مسوولان شهرداری قبل از هرگونه مطالعه و انجام کار باید از میراث فرهنگی استعلام کنند ضمن اینکه این اداره بر تکمیل کمربندی ضلع شرقی با رعایت حریم تپه باستانی «حاجیلر قلعه» تاکید دارد.
گنبدکاووس با افزون بر ۱۷۰ هزار نفر جمعیت دومین شهر بزرگ استان گلستان است.
ترافیک شهری گنبدکاووس؛ گرهای که با طرحهای نیمهکاره کور میشود