به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اکبر عباسی راد روز یکشنبه به خبرنگاران ابراز داشت: تولید این نهال ها در قالب اجرای طرح ملی تولید و کاشت یک میلیارد درخت در کشور در نهالستان تولید نهال بیابانی حسنآباد دامغان تولید شد.
وی با اشاره به اجرای طرح مردمی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در شهرستان دامغان همزمان با سراسر کشور در مدت چهار سال خبر داد و گفت: سهم استان سمنان ۱۰ میلیون اصله نهال طی چهار سال و بطور متوسط سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال است.
عباسی راد افزود: نهال های تولیدشده در جهت نیل به اهداف بخش های زراعت چوب، احداث بادشکن اطراف مزارع، افزایش سرانه فضای سبز و همچنین جهت توزیع در هفته منابع طبیعی و آبخیزداری تولید و نگهداری می شود.
وی از تولید ۳۵ هزار نهال گلدانی از نوع تاغ و اتریپلکس و همچنین ۵۰۰ هزار نهال ریشه ای تاغ جهت استفاده در طرح های بیابانزدایی خبر داد و اضافه کرد: این تعداد نهال بیابانی به منظور تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش بادی، تغذیه سفره های آب زیرزمینی، مهار هجوم ماسه های روان به روستا و سکونتگاه ها و تعدیل آب و هوای منطقه تولید و در طرح های بیابانزدایی مورد استفاده قرار می گیرد.
ایستگاه تولید نهال بیابانی حسن آباد دامغان در سال ۱۳۵۴ به منظور جلوگیری از تهاجم شن های روان به روستاها و اراضی کشاورزی همجوار تأسیس شده که در حال حاضر فعال است و یکی از ایستگاه های مهم در امر تأمین نهال های گلدانی و ریشه ای از قبیل تاغ، گزشاهی، اسکمبیل، قره داغ، و آتریپلکس برای استفاده در استان و حتی استان های همجوار می باشد.
از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸ و نیم درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.