به گزارش ایرنا؛ ایمان غیاثوند مدیر تیمهای ملی مویتای ایفما، اظهار داشت: ورزشکاران و قهرمانان مراقب باشند تا فریب تبلیغات کاذب را نخورند، چرا که از نظر مراجع رسمی بینالمللی نظیر IOC و OCA، تنها متولی رسمی و قانونی ورزش مبارزهای مویتای در جهان، IFMA شناخته شده و هر رویدادی که به اسم این رشته و توسط سازمانهای تایید نشده دیگر برگزار شود، فاقد ارزش و اعتبار و در حقیقت فیک محسوب میشود.
وی تصریح کرد: براساس بند هفت ماده یک و همچنین تبصره ۱۰ ماده پنج اساسنامه کمیته ملی المپیک، در هر رشته ورزشی صرفا و تنها یک متولی به رسمیت شناخته شده که آن نیز باید عضو رسمی فدراسیون بینالمللی مورد تایید کمیته بینالمللی المپیک بوده و از اصول منشور المپیک و قوانین فدراسیون بینالمللی ناظر بر مقررات فنی مربوط پیروی کند.
غیاثوند ادامه داد: در مورد مویتای، آنچه مثل روز روشن است این است که فدراسیون بینالمللی انجمنهای مویتای IFMA بهعنوان تنها مرجع دارای عضویت تام و به رسمیت شناخته شده توسط کمیته بینالمللی المپیک (IOC)، متولی انحصاری این رشته و تمامی سبکهای مرتبط با آن است.
وی افزود: با این وجود برخی در داخل همچنان با زیر پا گذاشتن قواعد بینالمللی و تدارک اعزامهای بیارزش و فاقد اعتبار در قامت تیم ملی، سعی در گمراهسازی جمعیت گسترده مویتای در کشور دارند.
مسئول پیگیریهای ویژه مویتای ایفما در ایران خاطرنشان کرد: این قبیل برنامهها به لحاظ اعتبار و اهمیت بینالمللی فاقد کمترین خروجی برای نفرات اعزامی است. از طرفی در صورت کسب عنوان، مدالهای آن مورد تایید مرجع اصلی این رشته یعنی IFMA قرار نمیگیرد. امیدوارم مسئولان شورای برون مرزی به این موارد توجه کافی و لازم داشته و از طرف دیگر آقایان بپذیرند که این ورزش در ایران دارای متولی است و نمیتوان بهصورت خودسرانه برای مسابقات و حتی آینده مویتای تصمیمی بگیرند.
ناظر و نماینده اسبق کمیته ملی المپیک در مویتای در بخش دیگر صحبتهای خود درباره ابهامات پیرامون نحوه کسب سهیمه مسابقات کامبت گیمز توضیح داد: همانطور که اخیرا استفان فوکس دبیرکل فدراسیون بینالمللی مویتای، نایب رئیس گایسف و رئیس UTS و AIMS در جریان دوره OSM به میزبانی کشورمان تشریح کرد، مسابقات جهانی بزرگسالان به میزبانی کشور تایلند طی روزهای ۴ تا ۱۳ می، در واقع آخرین مرحله کسب سهمیه کامبت گیمز به حساب میآید و نفرات اول و دوم آن، جواز شرکت در این رویداد مهم را کسب خواهند کرد.
غیاثوند در پایان با اشاره به اقدامات انجام گرفته در جهت رفع موانع و مشکلات برای از سرگیری فعالیتهای موی تای ایفما در کشور عنوان کرد: پیگیریهای قانونی و اداری در حال انجام است و انشالله نتیجه بخش خواهد بود. اواخر سال گذشته نیز استفان فوکس در دیدار با مسئولان کمیته ملی المپیک، آمادگی خود را برای برگزاری یک نشست مجازی با حضور جواد نصیری نماینده انحصاری ایفما و همچنین مسئولان کمیته ملی المپیک اعلام کرد که علی رغبتی مدیرکل برنامهریزی و نظارت وزارت ورزش در جریان این دیدار قرار دارد. در هر حال امیدواریم این اتفاق رخ دهد و مشکلات داخلی که همچون یک سد برابر موفقیت و پیشرفت مویتای قرار گرفته است هرچه سریعتر برطرف شود تا جامعه این ورزش از سردرگمی و بلاتکلیفی خارج شوند.