به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمد عبادی زاده شامگاه یکشنبه در آیین پایانی سیزدهمین جشنواره خلیج فارس، اظهار کرد: این نام ها در گذر زمان ماندگار شده و ارزشی تاریخی و غیرقابل تغییر دارند.
رییس شورای فرهنگ عمومی هرمزگان یادآور شد: نام خلیج فارس نیز اعتباری جهانی و غیرقابل خدشه دارد و به همین دلیل ایران نیازی به رویکرد دفاعی برای آن ندارد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان نیز گفت: نام های بزرگی که در دوره های مهم تاریخی به یادگار مانده اند، رسالت ما را در حفاظت و پاسداشت آنها سنگین کرده و رسالت اصحاب علم و رسانه از همه سنگین تر است.
احسان کامرانی تاکید کرد: دبیرخانه جشنواره خلیج فارس در هرمزگان است و باید یک مجمع همگانی و کامل از تمام بخش های جغرافیای خلیج فارس تشکیل شود و هر کسی که در حوزه خلیج فارس فعالیت دارد در این مجمع حضور یابد.
به گفته معاون استاندار هرمزگان اسناد کتابخانه ای و فعالیت های فرهنگی، هنری، ورزشی و علمی پژوهشی مرتبط با خلیج فارس باید به طور کامل جمع آوری و در دبیرخانه دائمی جشنواره به عنوان مخزن اسناد خلیج فارس نگهداری شود.
کامرانی همچنین خواستار پیش بینی و اختصاص مشوق هایی برای اهالی قلم و هنرمندان شد تا با انگیزه و اشتیاق بیشتر، آثار ماندگاری خلق کنند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیز در این آیین خاطرنشان کرد: خلیج فارس فقط یک نام نیست، بلکه هویتی است که تاریخ بسیار کهنی با خود دارد.
اسماعیل جهانگیری ادامه داد: خلیج فارس متعلق به تمام ایران است و نمی توان بدون نام بردن از شهدای آن از رییسعلی دلواری تا اسحاق دارا از آن نام برد.
وی تصریح کرد: نیروهای نظامی و در رأس آن ارتش ایران در حال دفاع مداوم از جغرافیای ایران و حریم خلیج فارس است و اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه نیز وظیفه ای بسیار سنگین برای پاسداشت و حفاظت از فرهنگ و هنر خلیج فارس و محافظت از آن بر عهده دارند.
جهانگیری ضمن ارائه گزارش دستاوردهای دوره قبل جشنواره گفت: تألیف و ترجمه کتاب های مرتبط با نام خلیج فارس از برنامه های مهم این جشنواره بود و پس از انتشار فراخوان ،بیش از دویست کتاب برای انتخاب کتاب سال خلیج فارس به دبیرخانه جشنواره رسید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از همکاری همه نهادهای اجرایی و خبرنگاران برای برگزاری سیزدهمین جشنواره خلیج فارس قدردانی کرد.