تربت‌حیدریه - ایرنا - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: بر اساس میزان مراجعه جمعیت منطقه، تاکنون ۱۰ هزار زوج نابارور در شهرستان‌های زیر پوشش این دانشگاه شناسایی شده‌اند.

دکتر الهام بهره‌مند روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا جمعیت زیر پوشش این دانشگاه در سه شهرستان تربت‌حیدریه، زاوه و مه‌ولات را ۳۷۳ هزار و ۳۱۳ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۱۸۷ هزار و ۱۷ نفر در نواحی روستایی سکونت دارند.

وی شاخص باروری این خطه در سال گذشته را ۱.۹۵ اعلام کرد و گفت: این رقم در سال قبل از آن ۲.۰۰۴ بود که ضروری است بر اساس سند طرح جوانی جمعیت، این رقم به میزان مطلوب ۲.۵ برسد.

بهره‌مند افزود: بر این اساس قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه در چهار مرکز خدمات جامع سلامت شامل مناطق بایگ، محقق، شهرک ولیعصر و مرکز امام(ره) تربت حیدریه ایجاد شده تا فضای مناسبی برای رفع نیاز مادران باردار برای استراحت و شیردهی فراهم آید.

وی گفت: همچنین فعال سازی ۶ مرکز آموزش آمادگی زایمان در سطح مراکز و شبکه ها، راه اندازی اتوبوس سیار سلامت در سطح منطقه شهری تربت‌حیدریه با ارایه خدمات آموزشی، برپایی دوره آموزشی برای بانوان در مسجد جامع شهر با عناوین پیشگیری از همسرآزاری، معیارهای ازدواج موفق، پیشگیری از ناباروری، مبانی خانواده متعالی و برگزاری ۱۵ جشنواره ترویج ازدواج سالم و جوانی جمعیت در سطح مناطق شهری و روستایی تربت‌حیدریه برگزار شد.

بهره‌مند افزود: اکنون در شهرستان‌های زیر پوشش این دانشگاه، تعداد واحدهای ارایه خدمات سطح یک شامل غربالگری اولیه، فشار خون، قند خون، مراقبت‌ها و معاینات اولیه ۲ مرکز شهری، ۱۰ مرکز شهری و روستایی، و ۲۴ مرکز روستایی فعال است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: همچنین در این مجموعه درمانی ۱۴۷ خانه بهداشت و ۱۹ پایگاه خدمات سلامت وجود دارد که پارسال تعداد یک میلیون و ۶۷۶ هزار و ۳۱۷ مورد خدمات مراقبت بهداشتی و درمانی سطح یک در آنها انجام شده و بر این اساس، میانگین تعداد خدمت برای هر نفر ۴.۴ دهم بود.

وی همچنین به فعالیت‌های بهداشت محیط و تعداد بازدیدهای انجام شده از مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی و مراکز فنی خدماتی اشاره کرد و اظهار داشت: پارسال ۵۳ هزار و ۸۴۶ مورد بازدید در این بخش انجام شد.

بهره‌مند معرفی متخلفان بهداشتی به مراجع قضایی را ۶۴۰ نفر، تعداد موارد تعطیلی اماکن و مراکز متخلف را ۲۱ مورد، تعداد موارد نمونه‌برداری از مواد غذایی را ۳۲۲ مورد، میزان مواد غذایی معدومی را ۵۳ هزار و ۳۵۷ کیلوگرم و تعداد رسیدگی به شکایات سامانه ۱۹۰ را ۶۷۶ مورد اعلام کرد.