به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، حسن فارسی افزود: امید است با تلاش این عزیزان و استمرار حمایتهایشان شاهد رشد بیشتر بودجه جهاددانشگاهی باهدف شکوفایی اثربخشی بیشتر و توسعه فعالیتهای این نهاد انقلابی باشیم.
فارسی با اشاره به حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی از این نهاد در جریان بررسی بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، اظهار داشت: جهاددانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی است که حدود ۲۰ درصد هزینههای خود را از طریق بودجه عمومی کشور تأمین میکند و بخش عمده هزینههای این نهاد انقلابی، از محل فعالیتهای علمی، آموزشی، پژوهشی، فناورانه و فرهنگی تأمین میشود.
وی ادامه داد: هر زمان دولت یا مجلس شورای اسلامی، بودجه یا مأموریتی را به جهاد دانشگاهی واگذار کرده است، این مجموعه خوشنام با تلاش شبانهروزی جهادگران و با بهرهوری بالا، چندین برابر پیشبینی، محصول یا خدمات تولید یا ارائه داده است. بهعنوانمثال در حوزههای مختلف فرهنگی، پژوهشی، درمانی، آموزشی و فناورانه، فعالیتهای قابلتوجهی از سوی واحدها و سازمانهای جهاددانشگاهی در کل کشور در حال انجام است که بخش عمدهای از این پروژهها، اصلاً بودجه دولتی دریافت نمیکنند یا بودجه آنها بسیار اندک است.
فارسی با بیان اینکه ارائه این خدمات شایسته در شرایطی است که منتظر بودجه نمیمانیم، تصریح کرد: مقایسه اجمالی فعالیتهای این نهاد برخاسته از انقلاب اسلامی با برخی مراکز علمی تحقیقاتی مشابه که تمام بودجه آنها از سوی دولت تأمین میشود، بیانگر فرهنگ، مدیریت و روحیه جهادی برای انجام این فعالیتها با حداقل هزینههای ممکن است.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی بابیان اینکه مقام معظم رهبری بارها در خصوص استفاده از توان نیروهای نخبه داخل کشور برای غلبه بر تحریمهای ظالمانه تاکید کردهاند ادامه داد: این در حالی است که میانگین رشد بودجه جهاددانشگاهی در لایحه سال ۱۴۰۲ در مقایسه با قانون بودجه سال ۱۴۰۲، کمتر از ۲ درصد بود. بودجه سالانهای که برای این نهاد در نظر گرفته میشود، هزار و چند میلیارد است، آنهم در شرایطی که میزان تخصیص سالانه اعتبارات جهاددانشگاهی نیز در برخی بخشها مطلوب نیست و بهعنوانمثال اعتبارات پیشبینیشده از محل تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ جهاد دانشگاهی، محقق نشد.
فارسی گفت:خوشبختانه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با شناختی که از فعالیتهای جهاددانشگاهی دارند، همیشه این مجموعه انقلابی را مورد حمایت قرار دادهاند و در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ نیز با حمایتهای آنان، بودجه این نهاد رشد قابل قبولی داشت و ردیف خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نیز که در سالهای گذشته از ذیل ردیفهای جهاددانشگاهی حذفشده بود، احیا شد.
وی با اشاره به اینکه حمایت مجلس شورای اسلامی از پژوهشگاهها و پژوهشکدهها، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد ذیل جهاددانشگاهی نیز قابلقبول بوده است، افزود: امیدواریم این حمایتها در سنوات آتی، رشد بیشتری نیز داشته باشد تا این نهاد علمی و فناورانه بتواند فعالیتهای خود در سراسر کشور را توسعه دهد.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی تصریح کرد: مطالعات علوم انسانی، فعالیتهای حوزه گیاهان دارویی، درمان سرطان پستان، درمان ناباروری، آموزش عالی، افکارسنجی و توسعه فعالیت در حوزه زخم پوش، ازجمله حوزههای کاری در جهاددانشگاهی است که در بودجه سال ۱۴۰۲ موردحمایت نمایندگان محترم بوده است. امید است امسال دیگر فعالیتهای جهاددانشگاهی در سراسر کشور نیز مورد توجه و حمایت دولت خدمتگزار و مردمی و مجلس محترم قرار گیرد تا این نهاد انقلابی با تلاش جهادگران خود باری از دوش دولت بردارد.