به گزارش ایرنا، مرحله نخست مسابقات لیگ برتر بسکتبال که از هفتم مهرماه پارسال آغاز شده بود پس از انجام ۲۲ بازی در دهم بهمن سال گذشته به پایان رسید.
در ۲ سال گذشته مسابقات لیگ برتر بسکتبال به دلیل شرایط کرونایی در ۲ گروه هشت تیمی، بدون حضور تماشاگران و به صورت متمرکز برگزار می شد در حالی که مسابقات این فصل با حضور ۱۲ تیم، با حضور تماشاگران و به صورت رفت و برگشت انجام شد.
در مرحله نخست این فصل ۱۲ تیم آویژه صنعت پارسای مشهد، نبوغ اراک، ذوب آهن اصفهان، شهرداری گرگان، مهرام، کاله مازندران، رعد پدافند هوایی تهران، صنعت مس رفسنجان، صنعت مس کرمان، پالایش نفت آبادان، توفارقان آذرشهر و صنایع هرمزگان به صورت رفت و برگشت با هم رقابت کردند که آویژه صنعت پارسای مشهد با کسب ۱۲ برد و ۱۰ باخت، در جایگاه ششم جدول ۱۲ تیمی لیگ قرار گرفت.
پس از پایان مرحله نخست، تیم های شهرداری گرگان، ذوب آهن، کاله، پالایش نفت که در رتبه اول تا چهارم قرار داشتند در گروه "الف"، تیم های مهرام، آویژه صنعت، مس کرمان و نبوغ اراک که رتبه پنجم تا هشتم را کسب کرده بودند در گروه "ب" و تیم های فولاد هرمزگان، مس رفسنجان، رعد پدافند و توفارقان آذرشهر در گروه"ج" با هم رقابت کردند.
تیم آویژه در گروه "ب" پس از تیم های مس کرمان، نبوغ و مهرام در رتبه چهارم قرار گرفت و در مرحله یک چهارم نهایی، مقابل شهرداری گرگان به میدان رفت.
در مرحله یک چهارم، تیمهایی که جایگاه بالاتری در پایان مرحله مقدماتی داشتند در ۲ بازی اول به عنوان میزبان به میدان رفتند. هر تیمی در این مرحله به سه پیروزی از پنج مسابقه دست پیدا میکرد به جمع چهار تیم برتر راه مییافت و تیم شهرداری گرگان نیز با کسب سه پیروزی پیاپی به مرحله بعدی صعود کرد و کار آویژه صنعت در این مرحله در لیگ امسال به پایان رسید.
میتوانستیم جزو چهار تیم باشیم
مدیر رسانه تیم آویژه صنعت در این خصوص گفت: طی پنج سال حضور در لیگ برتر، حامی اصلی تیم هواداران و رسانه های استان بودند، که در هر شرایطی کنار تیم بودند، چه روزهایی که تیم های بزرگی را شکست دادیم و چه در بازی هایی که شکست خوردیم، هواداران در هر شرایطی بدون حاشیه فقط و فقط به فکر تشویق و حمایت از تیم بودند.
مهدی هاشمی افزود: رسانه های استان هم با دقت نظر خاص و با درک بالایی از شرایط تیم، اخبار ما را پوشش دادند و حتی مطالب انتقادی شان نیز صرفا در راستای بهبود شرایط تیم بود.
وی با بیان اینکه مجموعه عوامل و دست اندرکاران این تیم افراد خیری هستند که از سر احساس مسوولیت اجتماعی وارد این عرصه شده اند، افزود: این افراد در مدت حضور خود در این عرصه ثابت کرده اند که با عوامل همه باشگاهها فرق دارند.
مدیر رسانه تیم آویژه صنعت اظهار داشت: نگاه ویژه ای از هیچ جا به باشگاه نمیشود. ۲ سال بود که مسابقات به خاطر کرونا در تهران برگزار می شد و امسال که قرار بود مشهد میزبان باشد سالن ما مشکل داشت و رختکن مناسبی نداشت و پس از ۴۰ روز بنایی مجوزها گرفته شد. هیچ کمک خاصی به این باشگاه خصوصی نشد و هیچ خبری هم از حمایت نبود.
وی افزود: شهرداری گرگان که مدعی قهرمانی است ۶۰ میلیارد تومان بودجه داشت و از آنها حمایت کاملی میشود و یقینا عملکرد تیمی با چنین مایه از پشتیبانی و بودجه، با تیمی از بخش خصوصی فرق دارد.
هاشمی گفت: توقع این است که مسوولان ورزشی و غیرورزشی تیم استان را ببینند. با این هزینه ها اگر هر باشگاه دیگری بیاید، رها میکند. موضوع این است که کسی جلو نمیآید مثلا یک سفر به تهران برای برگزاری مسابقه ۲۵۰ میلیون تومان هزینه می برد.
وی ادامه داد: در این پنج سالی که در لیگ برتر حضور داریم کدام بخش خصوصی آمد و وارد شد و ماندگار شد؟ پس جا دارد مسوولان استان، مدیران و بازیکنان تیم را دلگرم کرده و تیم را نگه دارند.
انتظار حمایت مسوولان از نماینده استان
مدیرعامل باشگاه آویژه صنعت هم گفت: با توجه به عدم حضور در پلی آف در فصول گذشته، سیاست باشگاه در سال جاری در مرحله نخست حضور در پلی اف بود که به این مهم رسیدیم ولی با توجه به شرایط لیگ و ظرفیت های تیم، توقع ما و مجموعه از تیم و کادر فنی جایگاه بهتری بود.
جعفر فلاح افزود: برخی عوامل و نیز بدشانسی هایی در دور دوم مقدماتی گریبان تیم را گرفت که نتوانستیم جایگاه دور اول (ششم جدول) را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: توقع بخش خصوصی که در این اوضاع اقتصادی تیمداری و سالها در سطح اول لیگ هزینه میکند، داشتن حداقل هاست. ولی در این سالها افراد زیادی وعده ها داده و عکس های فراوانی در کنار این تیم گرفتند ولی حتی ۱۰ درصد از آن وعدهها که داده شده بود، هم محقق نشد.
مدیرعامل باشگاه آویژه صنعت با بیان اینکه مدیران باشگاه در این سالها به رسالت خود به بهترین نحو ممکن عمل کردند، افزود: اصلی ترین نتیجه کار ما ایجاد شور و انگیزه بین جوانان و نوجوانان استان به واسطه حضور در سطح اول بسکتبال کشور بود.
وی اظهار داشت: با احترام به همه مسوولان ورزش استان، باید بگویم که در این بازه حضور پنج ساله در سطح اول بسکتبال کشور، آنگونه که شایسته این تیم و باشگاه بود، حمایتی از ما انجام نشد.
فلاح گفت: در مورد فصل آینده هنوز تصمیم گیری نکرده ایم و باید جلسهای با اعضای هیات مدیره و مالک باشگاه برگزار شده و در مورد کلیه موارد تصمیمگیری شود.
تکیه بر بازیکنان بومی
مربی تیم آویژه صنعت پارسا نیز گفت: این تیم در عمر ۱۰ ساله خود، پنج سال در لیگ های پایین تر و پنج سال متوالی در لیگ برتر حضور داشته است، این در حالی است که هر تیمی به لیگ برتر آمده زیاد ماندگار نبوده است.
صادق جانداری با بیان اینکه تکیه ما بر ظرفیت ها و بازیکنان بومی است، افزود: به جز سرمربی تیم، هفت نفر دیگر از اعضای کادر فنی بومی و از مجموع ۱۲ بازیکن تیم پنج نفر غیربومی هستند. کورین هنری، حسن علی اکبری، علیار نجفی، امیرحسین رضایی فر و مرتضی طاهری غیربومی اند ولی حامد حسین زاده، مجید صادقی، حسین محمدزاده، فربد سعادت نیا، علیرضا مرتضوی، نوید خواجه زاده و مهدی افخمی بومی هستند.
وی ادامه داد: امسال در لیگ فشرده ۱۲ تیمی، که قدرت تیم ها نزدیک هم بود، ششم شدیم که جایگاه خوبی بود و به جمع هشت تیم راه یافتیم. در مرحله دوم بین هشت تیم عملکرد خوبی نداشتیم که به علت مصدومیت بازیکنان اصلی و ابتلای بیشتر بازیکنان به بیماری آنفلوانزا در دو سه بازی آخر بود و مقابل همان تیم هایی که در دور نخست پیروز شده بودیم، شکست خوردیم.
مربی آویژه گفت: سال اولی که به لیگ برتر صعود کرده بودیم ۹ تیم در لیگ حضور داشتند و لیگ هیجان چندانی نداشت، در سال دوم به خاطر شیوع کرونا، لیگ ناتمام ماند. فصل سوم و چهارم مسابقات در تهران برگزار شد و آویژه به مراحل بعدی راه نیافت، اما امسال به یک چهارم راه یافتیم که اگر مصدومیت بازیکنان و ابتلای بازیکنان به آنفلوانزا نبود، صعود به مراحل بالاتر دور از دسترس نبود.