به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی و سید محمد بطحائی معاون آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل «شیوهنامه اجرایی برگزاری دورههای مهارتی فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد» (هر دانشجو یک تخصص، یک مهارت) را به رؤسای دانشگاه در استان ها و واحدهای ویژه دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کردند.
در این دستورالعمل آمده است: شیوهنامه اجرایی برگزاری دورههای مهارتی فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اهداف سند تحول و تعالی دانشگاه و براساس راه کنشهای بسته کاری ارتقای کیفیت و کارآمدی دورههای تحصیلی و راه کنشهای بسته کاری ارتقاء تربیت اخلاقی، فرهنگی و هویتی و با توجه به تفاهمنامه بین معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه و معاونت آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه ابلاغ می شود.
براساس شیوهنامه اجرایی برگزاری دورههای مهارتی فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، معاونت فرهنگی و دانشجویی و معاونت آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه در نظر دارد در راستای اجرای طرح پویش جهت تبدیل دانشگاه به دانشگاهی کارآفرین و حرکت در مسیر اشتغال همزمان دانشجویان با تحصیل و همچنین تقویت توانمندی و کاروزی دانشجویان در ارتباط با صنعت و گسترش آموزشهای مهارتی بسترساز اشتغال با تأکید بر یادگیری مشارکتی، دورههای فرهنگی و دانشجویی ویژه دانشجویان با شعار «هر دانشجو یک تخصص، یک مهارت» برگزار میکند.
هدف از برگزاری این دورهها تحقق شعار اصلی «هر دانشجو یک تخصص، یک مهارت» به منظور افزایش توانمندی مهارتی، شغلی و هنری دانشجویان، استعداد سنجی و استعدادیابی مربیان جوان دانشجو و ارتقاء توان مهارتی آنان، رشد و ارتقاء مهارت، بسترسازی خوداشتغالی دانشجویان، هموار کردن زمینه های اشتغال و ... است.
براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در بندهای این شیوهنامه هم آمده است: لازم است اطلاع رسانی به تمامی دانشجویان از طرق مختلف، ثبتنام از دانشجویان در دورههای پیشنهادی، مشخص کردن زمان و مکان برگزاری دورهها و کارگاهها و ... در واحدهای دانشگاهی برگزار شود.
همچنین طبق بندهای این شیوهنامه، پس از برگزاری دورههای مهارتی و پس از اعلام ارزشیابی شرکت کنندگان توسط مدرس کارگاه برای شرکت کنندگان واجد شرایط گواهینامه دوره صادر خواهد شد.
شیوهنامه اجرایی برگزاری دورههای مهارتی فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی» که به تفصیل در اختیار واحدهای دانشگاهی قرار گرفته، شامل مواردی از جمله تعاریف و اختصارات، دامنه کاربرد، ترکیب کارگروه مهارتی، فرهنگی و دانشجویی در واحدهای دانشگاهی، وظایف کارگروه مهارتی، فرهنگی و دانشجویی واحدهای دانشگاهی، وظایف نهاد دانشجویی داوطلب واحدهای دانشگاهی، وظایف دبیرخانه مرکزی، شرح اقدامات، ارزشیابی از دورهها و شرکت کنندگان، صدور گواهینامه، شرایط مدرسان یا مربیان، صدور گواهینامه، اجرای طرح پویش، آموزش مجازی و ... است.