به گزارش خبرنگار ایرنا، تعدادی از اهالی این روستاها در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفتند: در این مدت کارهای ارتباطی روزمره از قبیل تماس تلفنی با فرزندان که در مناطق دیگر زندگی می کنند و مشغول به کار هستند متوقف مانده است.
آنها اعلام کردند : بخشی از اهالی این روستاها افراد پا به سن گذاشته و مسن هستند که یا تلفن همراه ندارند یا اینکه استفاده از آن آشنا نیستند و تا پیش از قطع تلفن ثابت، تمامی تماس ها و ارتباطات تلفنی خود را از این طریق انجام می دادند.
برخی دیگر از اهالی این روستاها اینترنت را به عنوان ابزار ضروری برای فعالیت تحصیلی فرزندان خود دانستند و عنوان کردند که بدلیل قطعی تلفن ثابت، اینترنت منازل آنها قطع شده است.
همچنین تعدادی از اهالی این روستا اظهار داشتند که با توجه به گسترش خدمات اینترنتی و انجام امور روزمره از طریق اینترنت، قطعی تلفن ثابت باعث شده تا در انجام این کارها با مشکل مواجه باشیم.
آنها گفتند که تا پیش از این پرداخت اینترنتی قبوض برق، گاز و تلفن همراه انجام می دادیم و با این مشکل بوجود آمده در خطوط تلفن ثابت با مشکل در این زمینه مواجه ایم.
مسک، سنگرودپی و پاریکلا از روستاهای بخش بندپی غربی واقع در شهرستان بابل به شمار می روند.
براساس آخرین سرشماری کشور تعداد ۱۱۲ خانوار به تعداد ۴۳۲ نفر در روستای پاریکلا و در روستای سنگرودپی نیز ۸۵ خانوار به تعداد ۳۴۱ نفر ساکن هستند.
تعداد خانوارهای ساکن در روستای مسک نیز ۱۷ خانوار به تعداد ۷۰ نفر است.
سرقت های مکرر، علت قطعی چندین ساله تلفن ثابت
مدیر عامل شرکت مخابرات مازندران علت قطعی تلفن ثابت مشترکان روستاهای سنگرودپی، مسک و پاریکلا واقع در شهرستان بابل را سرقت های مکرر کابل خطوط تلفن اعلام کرد.
علی نوروزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن عذرخواهی بابت قطعی سه ساله تلفن ثابت مشترکان این روستاها افزود: با وجود سرقت های مکرر اما شرکت مخابرات مازندران بارها برای کابل کشی چندباره در این روستاها اقدام کرد.
وی ادامه داد: در این مدت هفت بار کابل تلفن روستای پاریکلا و روستاهای سنگرودپی و مسک هر کدام پنج بار سرقت شده است.
مدیر عامل شرکت مخابرات مازندران گفت: حتی تیرک های مخابرات نیز در این مسیر به سرقت رفته که همین مسائل منجر به مشکلاتی در خدماتدهی به مشترکان تلفن ثابت منطقه شده است.
وی توضیح داد: طبق قانون سازمان تنظیم مقررات، مخابرات موظف است تا دو بار سرقت کابل های تلفن برای کابل کشی مجدد و اتصال تلفن ثابت مشترکان اقدام کند اما با این وجود مخابرات مازندران فراتر از چارچوب قانونی برای گسترش خدمات به این روستاها اقدام کرده است.
نوروزی با تاکید بر اینکه حفظ و ایمنی شبکه خطوط تلفن ثابت در نقاط مختلف بر عهده شرکت مخابرات نیست، گفت: طی هماهنگی انجام شده با دهیاری و شورای اسلامی این سه روستا مقرر شد پس از حفاری و شبکه گذاری کابل تلفن حفظ این تجهیزات آنها را این مجموعه ها انجام دهند.
سرقت میلیاردی کابل های تلفن در مازندران
مدیر عامل شرکت مخابرات مازندران گفت: سرقت کابل و تخریب تجهیزات مخابراتی باعث شده سالانه ۴۰۰ میلیارد ریال به این نهاد خدمت رسان استان خسارت وارد شود و از قِبل این سرقت ها مشکلاتی نیز برای مشترکان ایجاد کند.
وی افزود : کابل های تلفن که از جنس مسی هستند از نظر ریالی ارزش بالایی دارند و این موضوع باعث شده تا سالانه کیلومترها کابل توسط سارقان دزدیده شود که بار هزینه شبکه گذاری و ترمیم آنها بر دوش شرکت مخابرات تحمیل می شود.
وی ادامه داد: سارقان علاوه بر سرقت کابل ها، با تخریب کافوهای مخابراتی هزینه ای معادل ۵ تا ۶ میلیارد ریال روی دست شرکت مخابرات مازندران خرج می گذارند که این موضوع نیز باعث مشکلات و دردسرهایی در مسیر انجام خدمات مخابرات مازندران شده است.
مدیر عامل شرکت مخابرات مازندران در خصوص فشار مالی و کاری ناشی از سرقت تجهیزات مخابراتی بر روی این شرکت گفت : شبکه گذاری و نصب کابل های جدید تلفن علاوه بر اینکه بر حجم کار نیروها افزوده است شرکت را در تامین مصالح مورد نیاز که همان کابل های مسی است با توجه به محدودیت تولید کارخانه ها و قیمت سرسام آور با مشکل مواجه کرده است. وی اظهار داشت : همین عوامل باعث شده تا شبکه گذاری و از سرگیری فعالیت خطوط تلفن مشترکان مدت زمان چندماهه ای ببرد که این خلل در ارائه خدمات ارتباطی مشترکان است.
نوروزی با اشاره به اینکه متولی حفظ شبکه مخابرات در استان، شرکت مخابرات نیست، گفت : نیروی انتظامی تاکنون همراهی های خوبی در این زمینه داشته است اما برای جلوگیری از تکرار این موضوعات به برخورد قانونی جدی تر نیاز است.
وی اضافه کرد: اقدام اخیر دادستان شهرستان بابل برای شناسایی و برخورد با مالخرها تلاش خوبی برای جلوگیری از سرقت تجهیزات مخابراتی است.
به گفته مدیر عامل شرکت مخابرات مازندران با توجه به اینکه شبکه فیبر نوری در داخل زمین قرار دارد اجرای آن از جمله اقداماتی است که می تواند در جلوگیری از سرقت کابل های تلفن تاثیر داشته باشد.
وی از آغاز طرح نهضت جهادی توسعه فیبر نوری مخابرات استان (نجما) خبر داد و گفت : این مراسم شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه با حضور مدیرعامل شرکت مخابرات کشور در مازندران آغاز می شود.
نوروزی میزان اجرای شبکه فیبر نوری مازندران در فاز نخست این طرح را ۷۹۰ کیلومتر اعلام کرد و افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار کیلومتر شبکه گذاری فیبر نوری در استان انجام شده است.
شرکت مخابرات مازندران تعداد مشترکان تلفن ثابت این استان را یک میلیون و ۵۳۰ هزار مشترک و تعداد شماره های منصوبه را نیز دو میلیون شماره اعلام کرد.