تهران - ایرنا - عضو کمیسیون عمران مجلس از دو راهکار دولت برای رونق بخشی به ساخت مسکن با مشارکت مردم خبر داد و گفت: در این برنامه دولت به دنبال واگذاری زمین به مردم و مشارکت با سازندگان به جای پرداخت تسهیلات بانکی است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، رئیس جمهور روز دوشنبه در آیین روز کارگر با تأکید بر اهمیت تأمین مسکن برای کارگران ساخت سالانه یک میلیون مسکن را نیاز کشور دانست و با تاکید بر اینکه نیازهای انباشته سالهای گذشته مسکن مشکل امروز را تشدید کرده است، خواستار آن شد که شرکت های تولیدی با همکاری تعاونی های مسکن و ادارات راه و شهرسازی این مشکل را در جامعه کارگری حل کنند.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی اظهار داشت: در کشور زمین کم نداریم و دولت برای تامین‌ زمین جهت ساخت مسکن کارگران مساعدت لازم را خواهد داشت تا مشکل افراد فاقد مسکن و کسانی که دغدغه مسکن دارند را برطرف کنیم.

در همین ارتباط اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت وگو با خبرنگار ایرنا جزئیات بیشتری از برنامه دولت را ارایه کرد و با اشاره به حضور مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و معاونان این وزارتخانه در کمیسیون عمران در روزهای گذشته، اظهار داشت: برنامه‌های ارایه شده از سوی وزیر راه به اجرای پروژه های مسکنو بویژه مسکن حمایتی که دولت وعده آن را داده است، کمک شایانی کرده و این پروژه ها در هر مرحله از پیشرفت باشند، سرعت بیشتری خواهند گرفت.

وی با بیان اینکه هم مردم و هم کمیسیون عمران از برنامه‌های حوزه مسکن حمایت می کنند؛ توضیح داد: «واگذاری اراضی به خود مردم و متقاضیان» و «مشارکت دولت با سرمایه گذاران یا سازندگان به جای اخذ تسهیلات از بانک ها» دو برنامه‌ای است که دولت در دستور کار قرار داده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس درباره جزئیات این دو برنامه مسکنی دولت گفت: نخستین کاری که وزارت راه و شهرسازی باید انجام دهد، مردمی سازی پروژه های مسکن است و با این کار سرعت ساخت طرح ها افزایش می یابد. البته قطار حرکت مسکن وزارت راه و شهرسازی هم به سمت همین ریل حرکت کرده اما با مقاومت هایی روبه روست.

وی یادآور شد: با واگذاری زمین به خود متقاضیان نهضت ملی مسکن در همه شهرها علاوه بر آنکه مردم می توانند با هزینه های کمتر و سرعت بالاتر، پروژه ها را به پیش ببرند، دولت هم می تواند در سال «مهار تورم، رشد تولید»، به این دو مهم دست یافته و غول تورم را زمین بزند.

این نماینده مجلس یادآور شد که بخش زیادی از فعالیت های تولیدی در کشور دنباله روی بخش مسکن هستند و با رونق ساخت و ساز در کشور، تولید نیز فعال می‌شود.

شاکری تصریح کرد: با واگذاری زمین به خود مردم و متقاضیان، و ساخت واحدهای با تراکم پایین و حداکثر ۲ تا ۳ طبقه در همه شهرها، شاهد تسریع در اجرای این پروژه ها خواهیم بود.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: این بهترین راه در ساخت مسکن در کشور است و اگر صنعت مسکن راه بیفتد، کل تولید در کشور به حرکت در می آید.

وی ادامه داد: در این شیوه وزارت راه و شهرسازی مردم را برای دریافت تسهیلات به بانک ها معرفی کند تاخودشان با هر سازنده ای که خواستند، قرارداد ببندند. وزارت راه و شهرسازی هم بر اجرای ضوابط شهرسازی نظارت داشته باشد. وزارت نیرو نیز برای اعطای انشعابات آب و برق، وزارت نفت برای انشعاب گاز و سایر دستگاه های مرتبط با این فرآیند همکاری کنند.

وی خاطرنشان کرد: موضوع دومی که می تواند به تسریع در اجرای برنامه نهضت ملی مسکن کمک کند، مشارکت وزارت راه و شهرسازی با انبوه سازان و سرمایه گذاران در پروژه هایی است که می خواهد، بسازد

شاکری اظهار داشت: در این شیوه اگر بانک ها تسهیلات به ساخت مسکن ندادند، دولت با انبوه سازان مشارکت کند و در پایان پروژه، هر کدام به اندازه آورده خود از سهم واحدهای ساخته شده بردارند.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: با استفاده از این روش، هم سرعت ساخت بالا می رود و هم سازنده مطمئن است به سرمایه خود از محل فروش واحدهای ساخته شده می رسد. این روش به خصوص برای نوسازی بافت فرسوده بسیار مناسب است.

به گفته شاکری، بانک ها قرار است ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات ساخت مسکن در تهران و ۳۵۰ میلیون تومان در مراکز استان ها به متقاضیان بپردازند.

وی تأکید کرد: وزیر راه و شهرسازی عزم خود را جزم کرده تا واحدهای باقی مانده مسکن مهر و مسکن ملی را که از دولت های قبل به این دولت رسیده را تکمیل کند؛ رسانه ها هم باید کمک کنند تا این خدمت خوب دولت در بخش مسکن از سوی مردم درک شود.