به گزارش روز دوشنبه ایرنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر رمضان میرزایی افزود: اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با استفاده از اصول علمی در نمونهبرداری از هوا، وسیله نمونهبردار ارزان قیمت، قابل دسترس و آسان بدون نیاز به کارشناس را طراحی کردند.
وی ادامه داد: این دستگاه امکان جمعآوری نمونه هوای آلوده توسط هر یک از کارکنان مدارس یا هر مکان دیگر را دارد، بطوریکه بلافاصله پس از استنشاق گاز در حداکثر ۱۰ دقیقه جمعآوری حدود ۱۵ لیتر هوای آلوده را توسط هر فردی که در محل حضور دارد، مقدور میسازد.
دکتر میرزایی بیان کرد: امیدواریم که با طراحی، ساخت و تحویل این دستگاه ارزان قیمت به مدارس، نمونههای هوای آلوده احتمالی در صورت پخش آلاینده بلافاصله جمعآوری و با تجزیه و آنالیز نمونهها نوع آلاینده مشخص و نسبت به پیشگیری از اثرات، کاهش آثار روانی و درمان مسمومیتهای احتمالی مفید واقع شود.
وی ادامه داد: تاکنون برای نمونهبرداری از گازها و بخارات هوا در محیطهایی مانند جایگاههای پمپ بنزین، کارگاهها و شرکتهای تولیدی که بهطور مداوم در معرض آلودگیهای معینی قرار دارند، کارشناس فرصت کافی برای نمونهبرداری داشته و از پمپهای بادی برای سطح کمی وکیفی آلودگی محیط استفاده می شود.
مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفهای و ایمنی کار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این در حالی است که این روش نیاز به پمپهای بادی تولید شرکتهای خارجی دارد، درحالیکه این پمپها قیمت بالایی دارند و در ثانی استفاده از این روش نیاز به کارشناس دارد.
وی گفت: زمانی که در یک محیط محصور، گاز یا ترکیب شیمیایی نا مشخص پخش میشود، از زمان اعلام آن به مراکز دانشگاهی و بهداشتی درمانی و حضور کارشناس با تجهیزات نمونهبرداری موجود در دانشگاهها و سایر مکان ها، با توجه به ترافیک شهرها مدت زمان زیادی میگذرد.
میرزایی افزود: از سوی دیگر در زمان حضور کارشناس با تجهیزات نمونهبرداری مزبور به محل پخش آلودگی گازی، هوای مکان تا رسیدن کارشناس با تهویه طبیعی و مصنوعی عاری از آلودگی شده یا آن قدر غلظت آلودگی کم میشود که امکان تشخیص حتی با تجهیزات بسیار دقیق را ناممکن میسازد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو، حدود ۲۵ هزار کارمند بهداشتی و درمانی و همچنین ۵۰ مرکز تحقیقات پزشکی در رشته های مختلف به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.