به گزارش ایرنا از روسیا الیوم، اولاف شولتز در اظهاراتی افزود: آلمان گامهای یکجانبهای در مورد ارسال تسلیحات به اوکراین برنخواهد داشت تا تنش بین ناتو و روسیه ایجاد نشود.
شولتز در پاسخ به این پرسش که آیا برلین در ارائه کمک های نظامی به اوکراین خطوط قرمزی را در نظر میگیرد یا خیر؟، گفت: ما گامهای یکجانبه بر نمی داریم و فقط با هماهنگی با شرکای خود عمل میکنیم.
صدر اعظم آلمان افزود: ما تمام تلاش خود را میکنیم تا اطمینان حاصل کنیم که تشدید تنش در جهت جنگ بین روسیه و ناتو روی ندهد.
صدر اعظم آلمان پیش تر گفته بود که ما باید برای رویارویی با این واقعیت که احتمال طولانی شدن جنگ اوکراین وجود دارد، آماده باشیم بنابراین کشورهای غربی باید به پشتیبانی خود از کییف ادامه دهند.
شولتز ۱۶ مارس (۲۵ اسفند) در مصاحبه با هندل اشبلت گفته بود که انتظار ندارد این جنگ به زودی پایان یابد.
با وجود این، وی در ادامه سخنانش گفته بود پیش بینی خصومتها در آینده به دشواری ممکن است.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
از برگزاری دور اول و دوم گفت وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیریها تا آخرین روزها و ساعتهای سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی میکرد و کییف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایتهای مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتشبس یکجانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانههای جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است.