«وهب مختاران» روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: امکان ورود و ماندگاری در مشاغل جدید بر اساس مزیت های منطقه ای از اولویت های انتخاب رشته های نوین است.
وی معضل بیکاری را یکی از مهمترین مشکلات جامعه امروزی دانست و اظهار داشت: آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای در ایجاد اشتغال پایدار و حل معضل بیکاری استان نقش بی بدیلی دارد.
مختاران یادآور شد: رویکرد سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ارتقای آموزش های مهارتی، اجرایی کردن سیاست های اقتصادی دولت مردمی سیزدهم است و شرکت در دوره های آموزشی فنی و حرفه ای راهگشای مشکل بیکاری به شمار می آید.
وی از اجرای ۲۱۶ درصدی عملکرد این اداره کل در سامانه رصد نسبت به تعهد سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۱ تعهد این اداره کل ۵۶ نفر بوده که با تلاش همکاران ۱۲۱ نفر اشتغال ایجادی در این سامانه ثبت شده است.
این مقام مسئول افزود: اشتغال ۱۲۱ نفر موسس و مربی آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای سال ۱۴۰۱ در سامانه رصد در رشته های مراقبت زیبایی، طراحی دوخت، هنرهای تجسمی، چرم، الکترونیک، فناوری اطلاعات، خدمات، جوشکاری، گردشگری ثبت شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان با اشاره به اینکه بیشتر افرادی که در دوره های مهارتی این اداره کل مشارکت می کنند دارای مهارت کافی برای انجام کار هستند گفت: طبق بررسی های صورت گرفته ۶۵ درصد دانش آموختگان فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند.
مهارت آموزی مهمترین نیاز دانش آموختگان است
مختاران با اشاره به اینکه ۲ طرح ویژه با عنوان های «نخلستان» و «کهاد» برای دانشجویان از سال گذشته با هدف جذب این افراد در بازار کار برگزار شده است افزود: طرح نخلستان برای دانشجویان دانش آموخته برگزار می شود که با وجود داشتن مدارک اما مهارت کافی ندارند.
وی ادامه داد: طرح کهاد نیز برای دانشجویان در حال تحصیل که آمادگی لازم برای ورود به بازار کار را دارند و تنها نیازمند تجربه و مهارت هستند، برگزار شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان گفت: دستگاه های حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره)، بسیج سازندگی، بنیاد علوی و دیگر نهادها، تسهیلات خوداشتغالی را بر مبنای مهارت فرد اعطا می کنند.
مختاران تاکید کرد: نرخ بیکاری موجود در جامعه بیشتر مربوط به افراد بدون مهارت است چرا که افراد دارای مهارت کافی در کمترین زمان جذب بازار کار می شوند.
وی با بیان اهمیت آموزش های فنی و حرفه ای در کسب و افزایش مهارت های فردی و اجتماعی گفت: آموزش های فنی و حرفه ای به صورت های مختلف و در بخش های خصوصی و دولتی انجام می شود.
مختاران افزود: با تزریق افراد دارای مهارت به بخش های خصوصی و چرخه تولید، سطح کیفی و کمی تولیدات بالاتر رفته و اشتغال بوجود آمده، اشتغالی مولد و پایدار است.
افتتاح کارگاه آموزشی-تولیدی خیاطی در روستای چنار اسدآباد
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان از افتتاح کارگاه آموزشی-تولیدی روستای چنار در راستای توانمند سازی مناطق محروم و با هدف جلوگیری از مهاجرت بی رویه به شهرها خبر داد.
مختاران گفت: ارائه آموزش های مهارتی در مناطق محروم و حاشیه شهرها از اولویت های سازمان آموزش فنی و حرفه ای است.
وی افزود: اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان همدان از تعامل با کارآفرینان استقبال کرده و چنانچه شخصی ایده کارآفرینی در کنار آموزش داشته باشد میتواند به مراکز این اداره کل در استان مراجعه کند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان یادآور شد: ۱۲۴ میلیارد تومان اعتبار در سفر رییس جمهور به این استان (مرداد ماه امسال) به این اداره کل مصوب شد که برهمین اساس ۱۲۰ میلیارد تومان در راستای تجهیز و بهروزرسانی کارگاه های آموزشی اختصاص می یابد.
آیتالله «سیدابراهیم رییسی» رییس جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱ در سیامین سفر استانی خود، وارد همدان شد، سفر رییس جمهور ۲۴ هزار میلیارد تومان رهاورد برای استان همدان به همراه داشت که شامل ۱۴ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح های عمرانی، اقتصادی و خدماتی و پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در بخش های مختلف است.
در بخش آموزشهای فنی و حرفه ای دولتی استان همدان ۱۸ مرکز ثابت و چهار شعبه و از مجموع ۱۹۸ آموزشگاه خصوصی، ۱۲۹ آموزشگاه ویژه دختران، ۲۳ آموزشگاه پسران و ۴۶ آموزشگاه دومنظوره در سطح استان همدان مشغول فعالیت در برگزاری دوره های آموزشی مرتبط هستند.
۲۲ مرکز دولتی و ۲۱۷ مرکز آموزش خصوصی زیر نظر فنی و حرفه ای استان همدان فعالیت دارند و ۵۰۰ رشته و حرفه را آموزش می دهند.