محمد رضایی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: بارندگی روزهای اخیر شرایط شیوع آفت سفیدک را در تاکستان های استان افزایش داده است.
وی تصریح کرد: عوامل دما و رطوبت برای شیوع این آفت فراهم است و احتمال طغیان آن وجود دارد در این شرایط باغدارن به ویژه اهالی دهستان بدرانلو باید سم پاشی را زودتر از موعد انجام دهند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی افزود: سمپاشی حفاظتی بعد از گذشت ۱۰ تا ۱۵ روز باید تکرار شود تا گیاه در مقابل بیماری مقاوم شود.
وی با بیان اینکه تاکنون موردی از شیوع این آفت گزارش نشده است تصریح کرد: بازدیدهای دوره ای از سطح تاکستان های استان انجام می شود و تاکنون موردی از سفیدک مشاهده نشده است.
رضایی توصیه کرد که کارشناسان اطلاعات لازم را در اختیار کشاورزان برای سمپاشی حفاظتی و جلوگیری از خسارت ارایه می دهند بنابراین کشاورزان باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
سفیدک سطحی یکی از انواع بیماریهای درختان است و این نوع بیماری در اثر یک نوع قارچ ایجاد میشود و بیماری از یک نقطه آغاز شده و به تدریج به تمام گیاه سرایت کرده و گسترش مییابد.
شکل ظاهری برگ در بیماری سفیدک سطحی، سفید رنگ شده و حالتی مشابه پاشیده شدن آرد بر روی برگ به وجود میآید و تشخیص آن آسان است. سفیدک پودری به خصوص به موی انگور و گندم و همچنین سبزیجات آسیب میرساند.
به گزارش ایرنا، در سال ۹۵ آفت سفیدک داخلی به ۴۰ درصد تاکستانهای خراسان شمالی خسارت وارد کرد که این میزان خسارت ۸۱۰ میلیارد ریال برآورد شد.
وجود شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، استان خراسان شمالی را به یکی از قطب های مهم تولید انگور در کشور تبدیل کرده است؛ از کل انگور تولیدی حدود ۱۳ هزار تن به صورت تازه خوری و ۲۵ هزار تن فراوری و حدود ۹۰ هزار تن مازاد است.
در خراسان شمالی بیش از ۴۰ هزار هکتار باغ وجود دارد و ۶۵ درصد تولیدات بخش باغی در خراسان شمالی مربوط به انگور است.