به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، آدام السهایمر نقاش اهل آلمان بود که با وجود عمر کوتاه ۳۲سالهاش از نقاشان تاثیرگذار اوایل سده ۱۷ در سبک باروک به شمار میرود.
او نقاشیهایی کوچک موسوم به نقاشی اتاقکی میآفرید که بیشتر روی صفحات مسی کشیده میشدند.
جولیان بل پسر کوئنتین بل مورخ هنر و زندگی نامهنگار ویرجینیا وولف در کتاب خود نوشت: آدام السهایمر نامی آشنا در هر خانواده نخواهد بود. با این وجود او بر برخی از بزرگترین هنرمندان زمان خود و پس از آن تاثیر گذاشت که رامبراند و روبنس و هنرمندان درباری امپراتوری مغول از جمله این افراد بودند.
او مینویسد: السهایمر تلاش کرد تا بررسی کند که انسان بودن و در طبیعت بودن یا حتی در برابر یا تحت الشعاع طبیعت بودن چیست. بل درباره یکی از نقاشیهای السهایمر میگوید: نه تنها غزل و انسانیت موجود در تصاویر او بلکه پیچیدگی تفکر و روشهایی که در ترسیم طبیعت در دوره او جریان داشت، تاثیر میگذارد.
السهایمر در فرانکفورت به دنیا آمد و بیشتر عمر کوتاه کاری خود را در رم گذراند. در نهایت این هنرمند نقاش آلمانی در حالی که با فقر دست و پنجه نرم میکرد در سال ۱۶۱۰ و در سن ۳۲ سالگی درگذشت.
یکی از جنبههای بسیار چشمگیر در نقاشیهای او، اندازه آنهاست که به نوشته جولیان بل، به جای عرض کمتر از یک صفحه نمایش متوسط به اندازه آی.پد هستند.
نویسنده، پس از مقدمهای کوتاه در نخستین فصل کتاب با عنوان پشت تپه به تصویری کوچک با عرض ۲۲۵ میلیمتر از آثار السهایمر با عنوان شفق قطبی اشاره کرده که همانند بسیاری از شاهکارهای چونان جواهر السهایمر، روی ورقهای مسی که با سمبادهزنی آماده شده بود، نقاشی شده است.