تهران- ایرنا- معاون پژوهش و فناوری صندوق پژوهش و فناوران کشور، از اختصاص گرنت پژوهشی (پژوهانه) تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان برای ۲ سال به اساتید جوانی که دانشگاه‌های برتر جهان فارغ‌التحصیل شده‌ و به کشور بازگشته‌اند، خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، علی جعفریان در نشست خبری امروز که در محل ساختمان این صندوق برگزار شد، با بیان اینکه جامعه علمی کشور به ویژه در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی با خدمات بنیاد علم ایران آشنایی ندارند، گفت: این بنیاد برنامه‌های حمایتی زیادی برای محققان و پژوهشگران دارد.

وی حمایت از رساله‌های پسادکتری، پژوهش‌های پسادکتری، طرح‌های پژوهشی اساتید دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از طریق ارائه پروپوزال‌ها، گرنت‌ها، کرسی پژوهشی، طرح‌های بین المللی را از جمله برنامه‌های حمایتی این صندوق نام برد و ادامه داد: در دور جدید فعالیت‌های این نهاد، میزان حمایت‌ها ۲ تا ۳ برابر شده است.


حمایت از رساله های دکتری

جعفریان با اشاره به حمایت‌ از رساله های دکتری گفت: حمایت یک ساله ما در سال ۱۴۰۲ به ۹۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین برای حمایت از اساتید جوان ۸۰ درصد حقوق استاد پایه یک در نظر گرفته شده است که این میزان در سال جاری ۱۷۰ میلیون تومان خواهد بود.

وی افزود: گرنت‌های متعددی به محققان اعطا می‌شود که مهم‌ترین آن "آغاز و استقرار اساتید" است به این معنا که اساتید جوانی که از ۵۰ تا ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان فارغ‌التحصیل شده‌اند و به کشور بازگشته‌اند این گرنت تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان برای ۲ سال به آنها تعلق می‌گیرد تا زیرساخت‌های مورد نیاز یک عضو هیات علمی جوان دانشگاه‌ها را برای خود تهیه کند.

جعفریان در خصوص حمایت‌ از کرسی های اساتید جوان توضیح داد: سقف این حمایت ۴۵۰ میلیون تومان به مدت ۳ سال است اما بعدی از کرسی ها که تا ۵ سال مورد حمایت قرار می‌گیرند، سقف این حمایت یک میلیون تومان خواهد بود.

وی میزان حمایت این صندوق از حمایت‌های پژوهشی را ۶۰ تا ۹۰ میلیون تومان ذکر کرد و توضیح داد: مشروط براینکه در یک طرح پژوهشی همکار بین‌المللی مشارکت داشته باشد، این حمایت تا سه برابر افزایش می یابد و به سقف ۲۴۰ میلیون تومان خواهد رسید.

جعفریان در خصوص حمایت از رساله‌های دکتری و طرح‌های پسادکتری گفت: تا سقف ۲۱۰ میلیون تومان برای اساتید پایه یک دانشگاه ها اختصاص داده شده است به گونه‌ای که ۱۷۰ میلیون تومان به دانشجویان و ۴۰ میلیون تومان به سرپرست و مسئول طرح اعطا خواهد شد.

وی اضافه کرد: در گذشته طرح‌های مشترک دانشگاه ها با صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به این صورت بود که ۳۰ درصدد هزینه‌های پژوهشی از سوی دانشگاه ها و الباقی آن از سوی صندوق تأمین می‌شد اما در سال جاری این نوع طرح‌ها ۱۰۰ درصد مورد حمایت صندوق است و آورده‌ای از دانشگاه‌ها مطالبه نمی‌شود. از سوی دیگر از دانشگاه‌ها انتظار می‌رود پژوهشگران برجسته خودد را شناسایی و به ما معرفی کنند تا از طریق سامانه صندوق طرح‌های خود را ارسال و بعد از داوری و تأیید وارد حمایت‌های صندوق شود.