تهران - ایرنا - رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر ضمن تشریح برنامه‌های محوری این سازمان در سال ۱۴۰۲، از افزایش سفیران حمایت روان در کشور خبر داد و گفت: دانش‌آموزان و دانشجویان برای برپایی کمپ اسکان اضطراری با اجرای طرح دادرس آموزش می‌بینند.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدهاشم حسینی المدنی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا درباره طرح‌ها و برنامه‌های سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر در سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: سازمان جوانان در سال جدید جذب، ساماندهی و بکارگیری اعضا را در قالب تیم‌های سحر (سفیران حمایت روانی) در دستور کار قرار داده است.

وی توضیح داد: اکنون ۵۰ تیم سحر در کشور (یک تیم در هر استان) در اتفاقات و حوادث و نیز ویژه‌برنامه‌های نوروز فعالیت می‌کنند و به مسافران نوروزی بین راهی در قالب فضاهای دوستدار کودک، خدمات ارائه می‌کنند.

افزایش سفیران حمایت روانی در کشور

حسینی المدنی ادامه داد: براساس طرح‌ها و برنامه‌های سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر در سال جدید، پیش‌بینی می‌شود که این ۵۰ تیم به ۴۰۰ تیم افزایش یابد و در واقع هر شهرستان یک تیم سحر داشته باشد.

وی با اشاره به برگزاری آموزش‌های مرتبط در این زمینه افزود: این افزایش از طریق برگزاری دوره‌های مربوطه و نیز آموزش و جذب اعضای جدید با رشته‌های مرتبط انجام می‌شود.

حسینی المدنی اضافه کرد: احیای اردوگاه‌ها، مراکز و برنامه‌های ورزشی و اردویی برای پرورش و آموزش جوانان، نگهداشت این جمعیت و بازآموزی دوره‌های گذرانده شده برای تداعی آموزش‌های فراموش شده نیز از دیگر طرح‌های این سازمان در سال جدید است.

وی تصریح کرد: در واقع برگزاری مانور و تمرینات برای اشخاصی که دوره‌های آموزشی را گذرانده باشد هم در دستور کار قرار دارد و بر این اساس، سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر با فدراسیون‌های ورزشی و نیز وزارت ورزش و جوانان هم وارد تعامل شده و هم‌افزایی‌های موثری هم انجام شده است همچنین با فدراسیون هاکی تفاهم‌نامه همکاری منعقد و به‌منظور انجام اقدامات لازم به استان‌های سراسر کشور ابلاغ شده است.

طرح همتا و آموزش همگانی

عضو شورای موسسه آموزش عالی علمی‌ - کاربردی هلال‌احمر ادامه داد: یکی دیگر از اولویت‌های سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر در سال جدید، اجرای طرح همتا است؛ این طرح در راستای آموزش همگانی مردم در قالب «دانش‌آموزی» و پیرو یک تفاهم‌نامه با وزارت آموزش و پرورش انجام خواهد شد.

وی افزود: براساس این طرح، دانش‌آموزان آمادگی خودمراقبتی فرامی‌گیرند و می‌آموزند که در حوادث و بلایا چگونه از خود (در مرحله اول) و سپس دیگران و همنوعان (در گام و آموزش بعدی) مراقبت و حمایت کنند.

ضرورت افزایش کانون‌های دانش‌آموزی

حسینی المدنی به ضرورت افزایش کانون‌های دانش‌آموزی در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و با بیان اینکه هنوز در برخی از مدارس کشور، کانون‌های دانش‌آموزی تشکیل نشده است، افزود: یکهزار و ۱۹ مرکز آموزشی شبانه‌روزی در حوزه متوسطه اول فعالیت دارد و با همکاری وزارت آموزش و پرورش مقرر شده است که در گام نخست، آموزش‌های لازم به مربیان و سرپرستان این مراکز و سپس دانش‌آموزان توسط هلال‌احمر ارائه شود.

همکاری با دانشگاه فرهنگیان به‌منظور ارائه آموزش‌های مهارتی به دانشجویان

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ همکاری ویژه‌ای هم با دانشگاه فرهنگیان آغاز شد. بر اساس این همکاری در دوره‌های ضمن خدمت، آموزش‌های متعددی برای دانشجویان (که در آینده به عنوان دبیر فعالیت خواهند کرد) برگزار و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۱۴۰۲ هیچ یک از علم‌آموزان بدون گذراندن دوره‌های آموزشی مرتبط با کمک‌های اولیه از این دانشگاه فارغ‌التحصیل (دانش‌آموخته) نشوند و علاقه‌مندان اغلب مهارت‌های لازم را فراگرفته باشند.

آماده‌سازی دانش‌آموزان و دانشجویان برای برپایی کمپ اسکان اضطراری با اجرای طرح دادرس

حسینی المدنی با اشاره به طرح «دادرس» اظهار داشت: یکی دیگر از برنامه‌های اصلی این سازمان در سال جدید، اجرای طرح دادرس یا داوطلبان آماده در روزهای سخت است که در قالب ۲ برنامه دانش‌آموزان آماده در روزهای سخت و دانشجویان آماده در روزهای سخت اجرا خواهد شد.

وی توضیح داد: دانشجویان، طرح دادرس پیشرفته را می‌گذرانند و براساس این طرح، توانمندی می‌یابند که یک کمپ اسکان اضطراری را برپا کنند؛ در دوره تکمیلی نیز که امسال برگزار می‌شود، آموزش‌های لازم در زمینه بهداشت و تغذیه اردوگاه‌های اسکان اضطراری را می‌گذرانند.

حسینی المدنی افزود: این دانشجویان می‌توانند در کنار اعضای سازمان امداد و نجات (که در وهله نخست موظف به جست و جو و نجات هستند) قرار گیرند و به عنوان میزبان تا فراهم‌سازی شرایط اسکان، نیازمندان را حمایت کنند.