سنندج- ایرنا- مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی با بیان اینکه همه در برابر احیای دین مسئول بوده و این موضوع شیعه و سنی ندارد، گفت: مسئولیت‌پذیری قومی را در رابطه با احیای دین باید تقویت کرد چراکه این مهم در کشورمان ضعیف و کمرنگ شده است.

به گزارش ایرنا، ماموستا عبدالسلام کریمی روز سه شنبه در آیین تجلیل از مدرسان برتر مدارس علوم دینی استان کردستان در سنندج با بیان اینکه همه در برابر دین اسلام مسئول هستیم، اظهار کرد: بصیرت افزایی، حفظ وحدت و احیای دین، مسئله ای عمومی است و همه در این زمینه مسئول هستند.

وی با تاکید بر اینکه همه با هم بذرهای اختلاف را در کشور بخشکانیم، افزود: ریشه همه ما یکی است و اختلافات جزئی نباید باعث تفرقه میان اقوام و مذاهب اسلامی شود.

مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی با بیان اینکه روحانیون نباید در حاشیه، بلکه باید در بطن جامعه باشند، اضافه کرد: انتظار می‌رود از ظرفیت عالمان دینی استفاده و عزت و حرمت این قشر زحمتکش حفظ شود و دستگاه‌های فرهنگی همچون ارشاد اسلامی و آموزش‌وپروش در این زمینه می توانند بسیار موثر باشند.

ماموستا کریمی تلاش های عالمان دینی در استان کردستان را قابل تقدیر دانست و گفت: علما باید این مهم را به جامعه القا و تبیین کنند که دین ما دین تشخیص است نه رفع تکلیف.

وی اظهار کرد: معلمی به عنون شغل انبیاء قلمداد می‌شود و نخستین معلم عالم، حق تعالی است که تبعیت از فرموده‌های خداوند، پیامبر(ص) و قرآن ضروری است.

مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی با بیان اینکه متاسفانه احکام مربوط به زمان در حجره‌های علمی خالی بوده و باید واقعیات تبیین شود، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی از تبیین به عنوان یک جهاد نام برده، لذا باید دین اسلام را تبیین کرد.

کریمی در ادامه بر لزوم نقدپذیر بودن مسئولان و عالمان دینی تاکید کرد و ادامه داد: روحانیون و ماموستایان نیز باید نقاد باشند و مشکلات مردمی را از مدیران مطالبه‌گری کنند.

وی با بیان اینکه نباید هیچ ماموستا و روحانی استان کردستان فاقد مسکن باشد، تاکید کرد: مردان و زنان این دیار برای پیروزی انقلاب اسلامی زحمات و هزینه‌های زیادی کرده و از آن زمان تاکنون در مقابل هجمه‌های دشمنان ایستاده‌اند.

مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی با یادآوری اینکه دید ما در کشور به زنان ابزاری نیست بلکه اسلامی است و نباید تبعیض بین زن و مرد باشد، گفت: از زنان باید برای مدیریت در دستگاه های مختلف استفاده کرد و نباید بهانه دست دشمنان داد.

ماموستا کریمی رعایت حجاب را مسئله الهی و دستور قرآنی عنوان کرد و ادامه داد: باید فلسفه و زیبایی حجاب را برای دختران و زنان تبیین کرد تا به آن افتخار کنند.

لزوم احترام برای معلم و عالم دینی

ماموستا قیصریان از مدرسان علوم دینی استان کردستان هم بر لزوم اهمیت به مقام معلم و حفظ حرمت عالمان دینی تاکید کرد.

وی جایگاه علم را پیش خداوند بسیار والا دانست و اضافه کرد: هر کسی به عالم یا معلم بی احترامی کند، خداوند در همین دنیا او را رسوا و جزای کارش را خواهد داد.

این عالم دینی در کردستان خواستار تلاش برای تقویت اعتماد بین مردم و مسئولان شد و گفت: ارتقا علمی مدرسان دینی باید بر مبنای شایستگی انجام شود.

ماموستا احمدپور معاون آموزش و پژوهش مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور هم گفت: در دین اسلام، علما از جایگاه والایی برخوردارند و روحانیون باید دقت و شور و شوق و ایمان راسخ، در راستای تبیین مبانی دینی برای مردم گام بردارند.

یکی از مدرسان مدارس علوم دینی کردستان هم مشکل معیشت روحانیون استان را جدی دانست و افزود: اساتید حوزه، از اقشار باارزش جامعه هستند و باید روی عزت نفس ماموستاها کار شود و به جایگاه شایسته خود برسند.

مرادپور یکی از خلاهای شورای برنامه ریزی علوم دینی اهل سنت و مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور را پذیرش طلاب بی انگیزه در مدارس علوم دینی عنوان کرد و ادامه داد: باید ضوابطی برای پذیرش طلبه ها لحاظ شود که طلبه ها با بنیه علمی بالا و آشنا با روش ارتباط با مخاطب فارغ التحصیل شوند.