به گزارش ایرنا، طبق اعلام متولیان وزارت آموزش و پرورش نهضت فضاسازی ورزشی در مدارس توسط دولت سیزدهم آغاز شده و در سایه این رویکرد و توجه ، نسل طلایی ورزش دانش آموزی در راه است.
آموزش و پرورش به دنبال توسعه ورزش دانشآموزی و استفاده از تمام فضای ورزشی برای دانشآموزان است زیرا در این سال ها به دلیل تغییر سبک زندگی و کم شدن تحرک دانش آموزان سلامت آن ها در معرض تهدیدقرار گرفته است.
کارشناسان این روزها به پدیده فقر حرکتی و چاقی دانش آموزان اشاره دارند که سروکارداشتن روزانه با کامپیوتر، موبایل و تبلت هر تحرکی را از دانش آموزان گرفته است.
در دولت سیزدهم عدالت ورزشی در تمام مدارس کشور به ویژه استان های کم برخوردار به خود رنگ واقعیت گرفته و امیدآفرینی را در مدارس افزایش داده و هم فرصت پرورش نخبهها به بالاترین سطح را فراهم ساخته است.
به گفته متولیان امر فضای مناسب ورزشی مدارس کهگیلویه و بویراحمد از ابتدای انقلاب تاکنون تنها ۳۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع بوده که طی یک سال اخیر به ۸۴ هزار متر مربع رسیده است یعنی رشدی بیش از یک و نیم برابری داشته است.
یکی از مهمترین برنامه های دولت سیزدهم برای توسعه ورزش دانشآموزی اجرای طرح شهید سلیمانی بوده که معاون تربیتبدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد می گوید در این خصوص ۶۰ طرح سهمیه استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است.
فرشید کرمی ادامه داد: از ۴۲ طرح که مربوط به چمن مصنوعی بود، ۳۷ طرح اجرایی شده است و آهن آلات هشت سالن دارای سقف بلند، خریداری شده است.
وی تصریح کرد: اعتباراتی برای فنداسیون این سالنها گرفته شده که با اخذ اعتبارات بعدی، سعی و تلاش بر این است که به زودی تکمیل شوند.
معاون تربیتبدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد با قدردانی از اداره کل نوسازی و توسعه مدارس کهگیلویه و بویراحمد، گفت: در طرح مشارکت های نفت ۳۳ چمن مصنوعی درون مدرسه ای در سال تحصیلی جاری در استان بهره برداری شد.
وی عنوان کرد: مساحت هر کدام از زمین های چمن بهره برداری شده ۵۵۰ متر است که در شهرستان های گچساران و باشت افتتاح شدند.
کرمی تاکید کرد: در بین مجموعههای ورزشی استان، گل سرسبد آنها مجموعه شهید صیاد شیرازی است که این مجموعه تنها جایی است که مسابقات استانی و کشوری را در آن میزبانی میکنیم.
معاون تربیتبدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در این فضا، به میزان چهار هزار و ۲۰۰ متر مربع آسفالت انجام شد و علاوه بر تأمین روشنایی، رنگآمیزی نیز صورت گرفت و سلف سرویس آن نیز تا یک ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به طرح بومرنگ، گفت: ابتدا قرار بود این طرح در ۱۵ استان کشور انجام شود، اما تنها استانی که کار را تا پایان انجام داد، کهگیلویه و بویراحمد بود.
کرمی ابراز کرد: با همکاری بسیج، امسال به صورت متمرکز، تجهیزات توسط مدارس خریداری شد و بعد از آن، اغلب به مناطق کمترتوسعهیافته داده شد.
معاون تربیتبدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: با توجه به کمبود تجهیزات در مدارس عشایری استان، یک سالن ورزشی و سه چمن ورزشی برای آنها اجرایی شد.
وی با اشاره به اهمیت استعدادیابی در مدارس استان، گفت: از ۶ نفر منتخب دو میدانی که در مسابقات کشوری اعزام شدند، ۲ نفر مقام طلا، یک نفر مقام نقره، و یک نفر نیز رتبه چهارم را کسب کرد.
کرمی ادامه داد: در مسابقات فوتبال نیز تیم کهگیلویه و بویراحمد تا چهار تیم صعود کرد و تیم والیبال استان نیز جز هشت تیم بود.
معاون تربیتبدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه بهداشت مدارس نیز زیر نظر معاونت تربیت بدنی قرار دارد، افزود: معلمان ما سلامت دانشآموزان را رصد میکنند؛ آنهایی که مشکلات خاص داشته باشند، ارجاع داده میشوند و دانشآموزان دارای اضافه وزن، علاوه بر ترغیب به ورزش، تحت رژیم غذایی قرار میگیرند.
وی گفت: حتی در نظر گرفتهایم بوفههای مدارس نیز باید با مجوز کار کنند ، اما در هر صورت بهداشت مدارس در سراسر استان با کمبود نیرو مواجه است.
کرمی با بیان اینکه ۱۰ دقیقه نرمش صبحگاهی در مدارس را اجباری کردهایم، تاکید کرد: دو سالی که کرونا در کشور فراگیر شده بود، دانشآموزان فعالیت بدنی نداشتند و طول میکشد تا این وضعیت به حالت عادی قبل برگردد.
وی با بیان اینکه سرانه دولت نسبت به گذشته بهتر شده است، گفت: تقریباً ۲ برابر سال گذشته، برای استان اعتبار داده شده است و برای هر کدام از سالنهای ورزشی ما یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار واریز کرد.
طرح دولت سیزدهم برای ایجاد نهضت فضاسازی در مدارس شعار نبوده بلکه برنامهای است که از نخستین ماههای دولت سیزدهم به اجرا درآمده و بسیار موفق بوده است.
به گزارش ایرنا، استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت،هشت شهرستان و۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه و حدود ۱۷۲ هزار دانش آموز و بزرگسال و در بیش از ۳۰۱۸باب آموزشگاه زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد دانش آموز، ۱۲هزار در پیش دبستانی و مهدکودک استان حضور دارند.
از کل دانش آموزان استان، ۴۹ درصد از آنها را دختران و ۵۱ درصد را پسران تشکیل می دهند.